Jeg har tilsvarende problem. Klarer ikke å finne ut hvordan jeg kalkulerer tilsetningene mine..Men siden du spurte etter en formel
---------------------( [Liter øl] * [Opprinnelig OG] ) + [Kg frukt]
Kalkulert OG = -------------------------------------------------------
--------------------------[Liter øl] + ( [Kg frukt] / [SG frukt] )
Eksemplet over:
---------------------( [25] * [1,054] ) + [2]
Kalkulert OG = ----------------------------- = 1,053
----------------------[25] + ( [2] / [1.040] )
Blir denne matematikken riktig?Jeg har tilsvarende problem. Klarer ikke å finne ut hvordan jeg kalkulerer tilsetningene mine..
Jeg har brygget en Gose, som hadde en gravity etter kok på 1.060. (ca.15 liter)
Denne gjæret en uke ned til 1.018.
Så ble det tilsatt fruktpure (2kg) og fruktjuice (6 liter), målte deretter SG til 1.030.
Dette har igjen gjæret ned til 1.013.
Hvordan kan jeg regne ut abv? siden det her ikke er bare ren tilsetting av frukt, men også tilsetting av juice.
Dette blir jo en slags versjon av utvanning (med sukkerlake).
2kg ferskenpuré, 2,5 liter appelsin juice og 3,5 liter Tranebær juiceFor å kunne regne det ut må du ha SG på både fruktpuréen og fruktjuice du tilsatte. Hvilke produkter brukte du?
Lag oppskrifta i Brewfather er kanskje like enkelt?Jeg kan finne SG på alle 3 produkter jeg brukte. Skal jeg da summere disse avlesningene...eller finnes det en summeringsformel for tilsetting av frukt?
Har lagd oppskriften i Brewfather. Har brukt utvanningsberegning tidligere. Også tiletting av bær, men ikke tilsetting av ulike pureer og juice i samme oppskrift. Har ikke funnet ut hvordan dette kan beregnes i BrewfatherLag oppskrifta i Brewfather er kanskje like enkelt?
Var den veien jeg tenkte at du kunne prøve.Men om jeg finner SG på alle de ulike tilsettingene mine, kan jeg muligens legge dette inn i Brewfather. Hmm.. skal prøve![]()
Jeg er ikke helt sikker, men tror at utbytte er Brix.Målte SG på de ulike produktene:
Ferskenpuré kjøpt på Brewshop står 21,2 Brix = 1.085 SG?
Appelsin juice: 1.051 SG
Tranebær juice: 1.043 SG
Blir ikke klok på Brewfather appen.
Der ser det ut til at tilsetting skal oppgis i PPG. Hvordan jeg konverterer SG til PPG er jeg usikker på..
Finnes det en formel som kan regne ut dette?

XX PPG skal være 1.0XX SG i en gallon slik jeg forstår det. Måtte gjøre noe liknende regning på LME en gang.Målte SG på de ulike produktene:
Ferskenpuré kjøpt på Brewshop står 21,2 Brix = 1.085 SG?
Appelsin juice: 1.051 SG
Tranebær juice: 1.043 SG
Blir ikke klok på Brewfather appen.
Der ser det ut til at tilsetting skal oppgis i PPG. Hvordan jeg konverterer SG til PPG er jeg usikker på..
Finnes det en formel som kan regne ut dette?
Maks PPG er 1,046 (100% sannsynligvis). Synes ikke Brewfather er veldig intuitiv på tilsetninger av frukt/juiceXX PPG skal være 1.0XX SG i en gallon slik jeg forstår det. Måtte gjøre noe liknende regning på LME en gang.
Send en e-post til hello@brewfather.app der du spør om best fremgangsmåte på dette.Maks PPG er 1,046 (100% sannsynligvis). Synes ikke Brewfather er veldig intuitiv på tilsetninger av frukt/juice
Tror dette blir korrekt - i tillegg kan man ekskludere fra total slik at grist og opprinnelig vannutregning blir korrekt.Jeg legger tilsetning inn i ingredienser, endrer fra kok til primær.
Så øker jeg volum her. 1 kg er vanligvis 1 liter.