Ja, det høres fornuftig ut. Regner med en bryggedag til helgen, så bør være mulig å kalibrere på denne måten derfra. Ta noen regelmessige hydrometermålinger underveis og få gjort de nødvendige notater/avlesingerEn annen og bedre løsning er å bruke en gjærende værter. Putt apparatet oppi, noter OG målt med hydrometer og vinkelen på apparatet. Deretter tar du prøver underveis i gjæringa til hydrometeret og noterer vinkel på apparatet samtidig. Fortsett til ølet er ferdig. Da har du en måleserie som trolig er noe av det bedre du kan bruke.
Har du sett noe sted det underveis i gjæringsforløpet, eller ellers for den saks skyld, er mulig å lese av vinkelen den ligger i?Jeg har ettpat Pill, men bruker de kun som veiledende. De viser til en viss grad SG og gjæringsprosessen. Men jeg bruker hydrometer for å få et mer korrekt tall.
Jeg trur det stemmer med Rapt Pill. Du må kalibrere i det du kan koble opp direkte til enheten som du sier. Jeg har kun brukt "simple calibration" i vann, og har en ganske nøyaktig måling ved start og underveis ved mine målinger. Kanskje jeg har hatt flaksHar du sett noe sted det underveis i gjæringsforløpet, eller ellers for den saks skyld, er mulig å lese av vinkelen den ligger i?
Jeg har bare sett dette i de 10-15 minuttene "vinduet" er åpent når den kobles til strøm
Fisker den ut av gjæringskaret på fredag. Skal gjøre noen tester i forskjellig sukkervann og se hvordan den oppfører seg der, så blir det vel greit nok etter hvertJeg trur det stemmer med Rapt Pill. Du må kalibrere i det du kan koble opp direkte til enheten som du sier. Jeg har kun brukt "simple calibration" i vann, og har en ganske nøyaktig måling ved start og underveis ved mine målinger. Kanskje jeg har hatt flaks![]()
Jeg har tilsvarende problem. Klarer ikke å finne ut hvordan jeg kalkulerer tilsetningene mine..Men siden du spurte etter en formel
---------------------( [Liter øl] * [Opprinnelig OG] ) + [Kg frukt]
Kalkulert OG = -------------------------------------------------------
--------------------------[Liter øl] + ( [Kg frukt] / [SG frukt] )
Eksemplet over:
---------------------( [25] * [1,054] ) + [2]
Kalkulert OG = ----------------------------- = 1,053
----------------------[25] + ( [2] / [1.040] )
Blir denne matematikken riktig?Jeg har tilsvarende problem. Klarer ikke å finne ut hvordan jeg kalkulerer tilsetningene mine..
Jeg har brygget en Gose, som hadde en gravity etter kok på 1.060. (ca.15 liter)
Denne gjæret en uke ned til 1.018.
Så ble det tilsatt fruktpure (2kg) og fruktjuice (6 liter), målte deretter SG til 1.030.
Dette har igjen gjæret ned til 1.013.
Hvordan kan jeg regne ut abv? siden det her ikke er bare ren tilsetting av frukt, men også tilsetting av juice.
Dette blir jo en slags versjon av utvanning (med sukkerlake).
2kg ferskenpuré, 2,5 liter appelsin juice og 3,5 liter Tranebær juiceFor å kunne regne det ut må du ha SG på både fruktpuréen og fruktjuice du tilsatte. Hvilke produkter brukte du?
Lag oppskrifta i Brewfather er kanskje like enkelt?Jeg kan finne SG på alle 3 produkter jeg brukte. Skal jeg da summere disse avlesningene...eller finnes det en summeringsformel for tilsetting av frukt?
Har lagd oppskriften i Brewfather. Har brukt utvanningsberegning tidligere. Også tiletting av bær, men ikke tilsetting av ulike pureer og juice i samme oppskrift. Har ikke funnet ut hvordan dette kan beregnes i BrewfatherLag oppskrifta i Brewfather er kanskje like enkelt?