Nytt spørsmål:
Når jeg lager gjærstarter pleier gjæren vanligvis å fordele seg godt i starteren. Etter et døgn er det hele en jevn, grumsete masse (sett at den ikke får stå i ro).
Sist jeg lagde starter (med WLP 002 English Ale), fordelte innholdet seg aldri helt. Det ble kun mindre klumper med gjær som ikke blandet seg godt i vørteren. Når magnetrøreren ble skrudd av, skilte gjær og vørter seg på null tid også. Det skummet og luktet gjær av starteren, slik det skal. Kanskje litt svakere gjærlukt en vanligvis, bare.
Jeg brukte 100 g medium spraymalt i 1 liter vann. Gjæren var produsert bare 18 dager før den ble brukt.
Da jeg tilsatte gjæren i brygget, begynte det å ploppe en del neste dag, men nå, etter to dager, kommer det kanskje bare ett plopp i minuttet...
Er det noen som har erfart lignende? Har det evt noe med gjærtypen å gjøre?
Når jeg lager gjærstarter pleier gjæren vanligvis å fordele seg godt i starteren. Etter et døgn er det hele en jevn, grumsete masse (sett at den ikke får stå i ro).
Sist jeg lagde starter (med WLP 002 English Ale), fordelte innholdet seg aldri helt. Det ble kun mindre klumper med gjær som ikke blandet seg godt i vørteren. Når magnetrøreren ble skrudd av, skilte gjær og vørter seg på null tid også. Det skummet og luktet gjær av starteren, slik det skal. Kanskje litt svakere gjærlukt en vanligvis, bare.
Jeg brukte 100 g medium spraymalt i 1 liter vann. Gjæren var produsert bare 18 dager før den ble brukt.
Da jeg tilsatte gjæren i brygget, begynte det å ploppe en del neste dag, men nå, etter to dager, kommer det kanskje bare ett plopp i minuttet...
Er det noen som har erfart lignende? Har det evt noe med gjærtypen å gjøre?