Eller bør man koke vannet i en kjele, tilsete sukkeret mens det koker og koke 5-10min?
Jeg vil tro at dersom sukkerlaken er veldig varm og du har store mengder, KAN det kanskje drepe noen av gjærcellene. Men som sagt av andre her, vil det tempere seg meget raskt, så det har nok minimalt å si.Er det viktig at sukkerlaken er ca rom temperert? Hva kan skje om f,eks sukkerlaken er 50grader og den blandes med ølet før flasking?
Jeg gjør det sånn.Spørsmål til ang sukkerlake, hvordan lager dere den? Kan man f,eks koke opp vann i vannkokeren, og røre ut sukkeret i ferdig oppkokte vannet.
Jeg også. Etterpå koker jeg laken i 10-15 min. (mulig det var underforstått)Jeg gjør det sånn.
Nei, jeg koker ikke på nytt etterpå. Kjører gjerne vannkokeren et par ganger før jeg heller i ren beholder og blander med sukkeret. Rent sukker uten fuktighet er sterilt i seg selv, så dette bekymrer meg ikke.Jeg også. Etterpå koker jeg laken i 10-15 min. (mulig det var underforstått)
Nei, jeg koker ikke på nytt etterpå. Kjører gjerne vannkokeren et par ganger før jeg heller i ren beholder og blander med sukkeret. Rent sukker uten fuktighet er sterilt i seg selv, så dette bekymrer meg ikke.
Jeg koker med en 36 l kjele på vanlig komfyr. Tidligere hadde jeg en med støpejernsplater, nå induksjon og det går helt fint. Den største platen var på 2000 w, så jeg måtte bruke grilltenner for å få bra kok. Det står ikke hvor mange watt den største koke sonen er på, men jeg ligger/lå på 3000 w med 34 l til kok.Kjapt spørsmål: Er denne komfyren nok til 36L biab.oppsett?