GodesetBrygg
Norbrygg-medlem
350 g laktose på 12 liter gir bare 1.010
Hvordan regner du det ut?
350 g laktose på 12 liter gir bare 1.010
sjekket i et bryggeprogram
1.002 er da bare naturlig variabel
du vet jo ikke engang nøyaktig gravity på juicen
Det er lurt å forvarme kjøleboksen med et par liter kokende vann som helles ut før innmesking. Sørg for å ha et par liter kokende vann klart når du mesker inn så du kan justere temperaturen opp om den skulle bli litt for lav. Ved brygging med kjøleboks der temperaturer måles og loggføres treffer en svært bra på mesketemperaturen etter noen brygg.
Jeg spurte BS, og de sa nei.Er proben til 310 submersible? Jeg antar det men.. står ikke noe i manualen.
Hvis du tilsetter 29 gram til 1 liter vann så vil ikke SG bli 1,029. Dette fordi volumet også øker litt. Vekta vil jo da være 1029 gram. Volumet han kanskje økt til 1016 ml. 1029 dividert på 1016 blir 1,012. Altså blir SG da 1,012 kg/l.Nå skjønner jeg ingenting.
Jeg har laget eplesider.
Glemte å måle OG, men har lest at den typisk er rundt 1.050, så la oss anta at den var det.
Batchen er på 12 liter.
Tilsatte 350g laktose, dvs 29g/liter. Da skal vel ny OG være 1.050 + 1.029 (antar at all laktosen løser seg opp) = 1.079?
Laktose er ikke fermenterbart, så en må anta at FG derfor ikke kan bli lavere en 1.029, men jeg målte den nettopp til 1.012!
HJÆLP!!
Høh. Vel. Litt submerse tåler den iallfall siden min fortsatt funker.Jeg spurte BS, og de sa nei.
Jeg har brukt det en del tidligere. Men jeg syntes det halverer effekten av humlen. Det har også vært den eneste kilden min til infeksjon, så jeg har kuttet det helt ut. heller 2 liter mindre øl i en 25 liters IPA pga humlerester enn de forbaskede posene.Er det noen som bruker humlepose når de tørrhumler ?
Har ikke prøvd det. Brukte det under kok sist og det var befriende lite trub som ble med i gjæringskaret. Mere vørter til gjæring ble det og. Jeg brygger batcher på 12 liter så en ekstra halvliter er kjærkommen. Og nå lurer jeg altså på om jeg skal gjøre det ved tørrhumling også for å slippe unna med mindre trub.
Det ble veldig uklar øk ved flasking sist. Muligens fordi ølet sto til lagering et par uker på 4 grader. Første gangen jeg prøvde det.