Da er det min tur til å komme med et dumt spørsmål!
Jeg har nesten akkurat startet å brygge, og synes det er veldig gøy.
Ser derfor at jeg kommer til å få et ganske greit lager med øl fremover.
Så det jeg da lurer på er følgende.
Når jeg har flasket og det er ferdig karbonert. Hva er da smartest å gjøre om jeg skal lagre det en stund.
1 Bare la det stå i samme romtemp som det har karbonert i. For så å settte det i kjøleskap før det skal drikkes.
2 Sette det i kjøleskap etter at det er ferdig karbonert, og la det stå kaldt "bestandig".
3 Sette det i kjøleskap noen dager etter karbonering for så å ta det ut og lagre det i romtemp.
Mange snakker jo også om at øl blir bedre når det får stå litt. (Gi det litt tid) Mener man da i kjøleskap eller i romtemp?
Problemet mitt er at jeg fort vil komme opp i et lager på flere hundre øl, og ikke har nok plass i kjøleskap.
Men jeg vil jo brygge mer