Hvis du tilsetter 29 gram til 1 liter vann så vil ikke SG bli 1,029. Dette fordi volumet også øker litt. Vekta vil jo da være 1029 gram. Volumet han kanskje økt til 1016 ml. 1029 dividert på 1016 blir 1,012. Altså blir SG da 1,012 kg/l.
Nytt spørsmål: Hvordan smaker fenoler?
Fusel er rødeNytt spørsmål: Hvordan smaker fenoler?
Du må få deg flere venner, drikke mer eller brygge mindre batcher. Å brygge mindre / skjeldnere er jo ikke aktuelt.Problemet mitt er at jeg fort vil komme opp i et lager på flere hundre øl, og ikke har nok plass i kjøleskap.
Men jeg vil jo brygge mer![]()
Små (mindre) batcher er nøkkelen dersom lageret vokser fortere enn konsumet. Dersom konsum og produksjon er i balanse, så brygger du riktige batchstørrelser, men trenger fortsatt plass for modning og lagring. Dette kan være vanskelig i seg selv hvis du brygger øl som krever lang modning.
Rådene til msevland over er gode om du må prioritere.
Lagring på 12 grader høres ut som en meget god løsning, selv om 6-8 grader ville ha vært enda mer optimalt. Jeg er dessverre tvunget til å lagre noe av mine brygg på ca 18 grader, noe som kan føre til litt for kjapp modning på øl som ellers ville ha tålt mer av dette.Problemet er ikke antall vennerHeller det at jeg kommer til å brygge ganske ofte på en BB60A, og beholde en del.flasker fra hver batch. Har mulighet til å lagre på ca 12 grader. Så da gjør jeg det. Og setter ca 150 flasker ipa og apa, som jeg sannsynligvis aldri kommer til å brygge igjen, i kjøleskap. Takk for svar!