1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Salte

    Salte
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Når jeg lager oppskrifter har jeg gjerne lest meg litt opp på andre oppskrifter i samme gate.
    Men viktigste er vel og smake på alt av råvarer, da får du en ganske god pekepinn på hva som eventuelt skal forandres til neste brygg.
    Er også en fordel og gjerne brygge en litt mindre batcher med en ny oppskrift, er ikke vits og brygge 75l med en "imperial black India saison" med kaffe og brett for og sitte igjen med 150 halvliter som du ikke klarer drikke. Point being, brygg ofte og la smak og erfaring styre oppskriftene
     
    ullrotta og 1Morten liker dette.
  2. Wischylini

    Wischylini
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mitt dumme spørsmål: Hva slags gjenger er det på AGA sine CO2-flasker? (De på 425gr.)
    Har funnet et par brukbare CO2-regulatorer på Ebay, som alle har 3/4"-tilkobling, men jeg klarer ikke å finne noe som utdyper hvilke dimensjoner det er på AGA-flaskene, eller på adaptere som finnes i noen av nettbutikkene.
     
  3. BananØl

    BananØl
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjengetypen heter trapez.

    Sent fra min LG-P880 via Tapatalk
     
  4. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg bestemmer meg først for øltype,. Dette bestemmer i stor grad mengden av Basemalten, som kan være alt mellom 50% til nesten 100%. av Maltmengden. Så kan jeg sysle med den restrerende mengden med spesialmalt. Noen ganger følger jeg øltypen når det gjelde spesialmalt typen, eller jeg velger å prøve forskjellige spesialmalt litt på måfå, men med noen basisregler i bunn. Å leke seg frem skaper erfaring. :)
    Jeg kan ta utgangspunkt i en annen øltype, og forandre noe, endel på oppskriften, og vips, så er den min egen med eget navn.. :)
     
  5. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker


    Jeg bestemmer meg først for øltype,. Dette bestemmer i stor grad mengden av Basemalten, som kan være alt mellom 50% til nesten 100%. av Maltmengden. Så kan jeg sysle med den restrerende mengden med spesialmalt. Noen ganger følger jeg øltypen når det gjelde spesialmalt typen, eller jeg velger å prøve forskjellige spesialmalt litt på måfå, men med noen basisregler i bunn. Å leke seg frem skaper erfaring. :)
    Jeg kan ta utgangspunkt i en annen øltype, og forandre noe, endel på oppskriften, og vips, så er den min egen med eget navn.. :)
     
    1Morten liker dette.
  6. Wischylini

    Wischylini
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Mange takk! Jeg ser meg nødt til å stille enda et spørsmål, og huker tak i deg siden du var den første til å svare: Hvilken gjengestørrelse er det på "ut-siden" av disse adapterne? Vil de passe rett på f.eks en MicroMatic- eller en ODL-regulator med 3/4-toms mutter, eller må jeg ha enda et mellomledd?
     
  7. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Takker for svar :) Og har nytt spørsmål:
    Sitetr og leser i Øl fra hånd til munn, Lervigs sin oppskrift på Barley whine. Der står anbefalt å meske i to omganger.
    Betyr det at man deler maltet i to hauger, mesker først den ene ned i gryta, og så den andre? Og kan det da i så fall være lurt å skylle mesk nummer to med vørteren fra mesk nummer en? Eller er jeg helt på bærtur her?
     
  8. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Vienna Malt:

    Er Vienna en Basis eller Spesial malt? Ser den ligger under Basis hos Bryggselv, men Vestbrygg har den under spesial.

    Ble anbefalt å bruke denne i en SMaSH, men ble litt usikker nå. Har noen erfaringer med Vienna, som kan forklare smaksbildet litt?
     
  9. TorsteinO

    TorsteinO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nesodden
    Er ikke vienna i hovedsak nærmest en litt mørkere pilsmalt?
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ligger det ikke mellom der og munich?
     
  11. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Vet ikke? Jeg håpte Ale... Dette står på bryggselv:

    Vienna malt ligger mellom pilsnermalt og munich malt i farge. Det kan brukes i alle ølsorter der man vil ha en litt dypere farge og smak enn det man får av pilsnermalt.
     
  12. Rogerlight

    Rogerlight
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eg klarar ikkje å bruke Beersmith, alt for tungvint. Haandbryg.dk derimot er god knall :) Eg har brygga eit år no og merker at oppskriftene blir enklare og enklare...
     
    Krister Fossheim liker dette.
  13. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Noen kloke hoder som kan belyse dette spørsmålet?
     
  14. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Vienna malt har nok diastatisk kraft (er dette godkjent norsk oversettelse?) til å konvertere seg selv, om det var det du tenkte på. Bør altså gå fint å brygge en SMaSH med denne.
     
  15. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Basismalt. Litt kraftigere maltpreg enn pilsner. Som en mild münchner.
     
  16. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Tror dere jeg kan ende opp med en fin øl med for eks vienna, galaxy humle og Us-05 eller Wlp001?
     
  17. Wischylini

    Wischylini
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg tror dette vil gi et greit øl; men, jeg ville ha brukt f.eks Chinook eller Northern Brewer som bitterhumle, og Galaxy fsom smak- og aromahumle. I tillegg kunne det gjort seg med en liten andel hvete og/eller en eller annen form for caramalt.
     
    Brannmann1 liker dette.
  18. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Er SMaSH jeg ønsker og gå for, så kun vienna og galaxy tenkte jeg.

    Om det blir en suksess, så fortsetter jeg med vienna, og bytter ut humlen gang på gang :)
     
  19. Wischylini

    Wischylini
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den delen overså jeg blankt! :oops:

    Til en SMaSH ville jeg gitt enten Vienna eller Munich Light et forsøk, og Galaxy skal fungere som både bitter- og aromahumle, så den burde funke. :)
     
  20. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Satser på det, Lervig Galaxy IPA er en av mine favoritter :)
     

Del denne siden