Hei! Spørsmål angående mesketemperaturer.
Brygger i en Beer Brew 30. Har brygget en weisbier og skal nå på lørdag brygge Kinn sin Vestkyst (IPA).
En oppskrift forteller hvilke temperaturer du skal meske på i et gitt antall minutt.
Men når jeg feks. har en oppskrift som sier:
60 min 67 °C
15 min 75 °C
Skal jeg da ha vann på 67 grader, tilsette malt, la dette stå i 60 min, og først etter 60 min skru temp til 75 og ta tiden fra den HAR NÅDD 75 grader?
Eller starter jeg stoppeklokken i det jeg skrur opp temp til 75? Jeg får jo ikke 15 min på 75 grader da, kanskje et par minutt. Alt ettersom hvor lang tid den bruker fra 67 - 75 grader.
På Weisbieren justerte jeg temp før jeg hadde hatt riktig antall minutt på gitt temp for å prøve å treffe ny temp etter klokken. Slik at total mesketid ble som oppskriften sa. feks. etter meskeskjema over, totalt 75 minutt.
Mulig dårlig formulert spørsmål, men håper noen skjønner og kan forklare meg.
Takk!
Brygger i en Beer Brew 30. Har brygget en weisbier og skal nå på lørdag brygge Kinn sin Vestkyst (IPA).
En oppskrift forteller hvilke temperaturer du skal meske på i et gitt antall minutt.
Men når jeg feks. har en oppskrift som sier:
60 min 67 °C
15 min 75 °C
Skal jeg da ha vann på 67 grader, tilsette malt, la dette stå i 60 min, og først etter 60 min skru temp til 75 og ta tiden fra den HAR NÅDD 75 grader?
Eller starter jeg stoppeklokken i det jeg skrur opp temp til 75? Jeg får jo ikke 15 min på 75 grader da, kanskje et par minutt. Alt ettersom hvor lang tid den bruker fra 67 - 75 grader.
På Weisbieren justerte jeg temp før jeg hadde hatt riktig antall minutt på gitt temp for å prøve å treffe ny temp etter klokken. Slik at total mesketid ble som oppskriften sa. feks. etter meskeskjema over, totalt 75 minutt.
Mulig dårlig formulert spørsmål, men håper noen skjønner og kan forklare meg.
Takk!