Neida, jeg begynte med sukker, og jeg brukte lenge vørteren enten i startere eller som tilsetning til ølet underveis i gjæringen. (Det siste er nok en heller dårlig ide
.) Så begynte jeg å lage opp egen startervørter, og det var da jeg begynte å tenke på å karbonere med vørteren fra koket. Så fikk jeg tips om kalkulatoren på brewersfriend, som jeg ikke var klar over, og siden har jeg ikke sett meg tilbake. No more sugar.
Jeg mener jeg har opplevd at jeg har fått produsert merkbar fusel under karbonering med sukker. Mye mulig at det er tull, men etter at jeg har begynt med vørterkarbonering, har jeg ikke vært utsatt for mulige tilfeller av fuselproduksjon under karboneringen. Og den sjansen tar jeg ikke, nei.
Om effekten smaksmessig ellers er lite merkbar, så ville jeg likevel tatt den med, så lenge det faktisk ikke er noe ekstraarbeid å snakke om. Alle monner drar.
Skulle ikke du begynne å bruke livet ditt på tyske lagere, forresten
? Men jeg tar gjerne hefesmaksprøver
.