Hei, første innlegg her. Er på batch #5 som er en APA.
Har noen teorier som ut i fra hva jeg har lest, men er veldig usikker.
I oppskriften som er med allgrain settet fra olbrygging.no står det 20 grader gjæringstemp.
Gjær Lallemand DRY - 97.
Har da satt temp kontrollen til 20 grader fra dag 1, og lar den være sånn i 14 dager.
Sensoren ligger utenpå spannet med isolasjon utenpå.
Har fulgt med under storm gjæring og temperatur har ikke vært over 20,4 grader. Gjærer godt etter 12 timer.
Har det vært lurere å starte på en lavere temperatur, f.eks 18 grader for å få bedre utgjæring/ mindre fruktighet (har ikke smakt på den siden det gjenstår 4 dager. Det kan kjennes ut som det er litt fruktig lukt).
Hva er det ekspertene her gjør med tanke på gjæring av ale?
Øke temperatur etter storm gjæring på ale, starte på 18 grader på sensor, og øke til 20 etter 4 - 5 dager, og la stå i 14 dager.
Ønsker egentlig å knekke koden på ale uten å prøve 3 -4 batcher uten å vite hva som er rett.
Det mest forunderlige er at det var Cream Ale uten temperatur kontroll jeg hadde mest suksess med. Da gikk temperatur ned etter storm gjæring, 2 -3 grader. Dvs. den levde sitt eget liv, og en forundret brygger himlet med øynene og løp opp til fruen å ba henne smake på prøveglasset. BINGO. Så jeg har en vill teori om å senke temperatur etter storm gjæring sakte men sikkert og.
Har noen teorier som ut i fra hva jeg har lest, men er veldig usikker.
I oppskriften som er med allgrain settet fra olbrygging.no står det 20 grader gjæringstemp.
Gjær Lallemand DRY - 97.
Har da satt temp kontrollen til 20 grader fra dag 1, og lar den være sånn i 14 dager.
Sensoren ligger utenpå spannet med isolasjon utenpå.
Har fulgt med under storm gjæring og temperatur har ikke vært over 20,4 grader. Gjærer godt etter 12 timer.
Har det vært lurere å starte på en lavere temperatur, f.eks 18 grader for å få bedre utgjæring/ mindre fruktighet (har ikke smakt på den siden det gjenstår 4 dager. Det kan kjennes ut som det er litt fruktig lukt).
Hva er det ekspertene her gjør med tanke på gjæring av ale?
Øke temperatur etter storm gjæring på ale, starte på 18 grader på sensor, og øke til 20 etter 4 - 5 dager, og la stå i 14 dager.
Ønsker egentlig å knekke koden på ale uten å prøve 3 -4 batcher uten å vite hva som er rett.
Det mest forunderlige er at det var Cream Ale uten temperatur kontroll jeg hadde mest suksess med. Da gikk temperatur ned etter storm gjæring, 2 -3 grader. Dvs. den levde sitt eget liv, og en forundret brygger himlet med øynene og løp opp til fruen å ba henne smake på prøveglasset. BINGO. Så jeg har en vill teori om å senke temperatur etter storm gjæring sakte men sikkert og.