Er jeg helt på tur her... w-34/70 tørrgjær? skjønner ikke det med å sette starter på tørrgjær.. børr ikke gjenbrukes heter det... setter du starter er du på gen. 2... altså rett i sluken
jaha, og hva er den store infektionfaren på tørrgjær som du ikke har på fersk gjær?Hvor har du det fra? Hvis det er fra fermentis så står det såvidt jeg vet at man ikke bør bruke om igjen pga infeksjonsfaren og ukjent celleantall.
jaha, og hva er den store infektionfaren på tørrgjær som du ikke har på fersk gjær?
Men gjenbruk av tørrgjær...??? gjæren koster 30 spenn... spraymalt til å lage en starter koster mer... etter som jeg har forstått så blir ikke tørrgjær bedre... hva i allverden vil dere oppnå? men er jno en hobbi så.. nei kjør på, jeg skjønner det rett og slett ikke.
Tror ikke en vanlig gjæringsbøtte kan ta nok trykk til å utgjøre noen forskjell..? Tror europrisbøtten min begynte å slippe trykket på 2psi eller noe rundt der. Har du speidel kar med pakninger, så tåler den endel mer. I værstedall mindre estere å kansje mer humle aroma? Ukvalifisert gjetning her assoSom nevnt satte jeg juleølet for en ukes tid sia. Det har gjæra fint, men fatet er så fullt at vannlåsene har blitt fylt med gugg, og det har tidvis vært ganske godt trykk på fatet. Nå ga jeg opp å holde vannlåsene åpne og la bare sterilisert alufolie over hølet. Kan trykket gjøre noe med gjæringa? Jeg mener å ha lest noe om gjæring under trykk, men husker ikke hva som kan skje.
Beklager skriveleif.. det er dobbel ipa som snakker, ikke megTror ikke en vanlig gjæringsbøtte kan ta nok trykk til å utgjøre noen forskjell..? Tror europrisbøtten min begynte å slippe trykket på 2psi eller noe rundt der. Har du speidel kar med pakninger, så tåler den endel mer. I værstedall mindre estere å kansje mer humle aroma? Ukvalifisert gjetning her asso
Hahaha, jeg retta det faktisk fra "gjærlås".vann lås er under vasken... gjærlås er på gjæringsbøtta... ja vet... er den googel kødden nå...
Hehe, hva faen er dette er et høyst relevant spørsmål. Oppskrifta er tilgjengelig i bålbryggingstråden, tror jeg. Det er bare å forsøke å gjenskape. Vi klarte det ikke sist vi prøvde.btw erikraude... den ølen jeg fikk fra deg... det var en oplevelse av både forundring, hodenikking og hva faen er dette? men vi var 3 manfolk som smakte og alle likte det, men alle hadde ett men.... til det... du har skapt noe legendarisk..... hail to erikraude
Ja, det er en hobby. For min del er jeg så fornøyd med W-34/70 at jeg fikk lyst til å bruke den som utgangspunkt for en "husgjær" for lyse øl. Og så er det jo moro å prøve seg på gjenbruk av gjær. Skaffet utstyr for dette i forbindelse med Voss kveik, og da var veien kort til dette.Men gjenbruk av tørrgjær...??? gjæren koster 30 spenn... spraymalt til å lage en starter koster mer... etter som jeg har forstått så blir ikke tørrgjær bedre... hva i allverden vil dere oppnå? men er jno en hobbi så.. nei kjør på, jeg skjønner det rett og slett ikke.
Samme her. 34/70 gir et rent og godt resultat og er også min "husgjær"Ja, det er en hobby. For min del er jeg så fornøyd med W-34/70 at jeg fikk lyst til å bruke den som utgangspunkt for en "husgjær" for lyse øl. Og så er det jo moro å prøve seg på gjenbruk av gjær. Skaffet utstyr for dette i forbindelse med Voss kveik, og da var veien kort til dette.