Jo-Helge
Norbrygg-medlem
Hva i alle dager gjør du med alt ølet?
Drikk det ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hva i alle dager gjør du med alt ølet?
Hei
Er det slik at virkning av starsan forsvinner med tid? Feks dersom jeg blander en sprayflaske med starsan i dag vil den være "aktiv" neste uke også?
Sent fra min Pixel XL via Tapatalk
Jeg er på 2 mnd på min starsanblanding nå. Ph er fremdeles 2,5. Den er ikke lagret i forseglet beholder for å si det sånn. Denne er brukt til utstyr i forbindelse med brygging og flasking av flere brygg.I en forseglet container vil den ha optimal effekt i opptil fire uker. Det er mulig å
måle ph for å verifisere.
Jeg liker Brülosophy-testene. Jeg skjønner innvendingene, men jeg liker at noen ikke bare aksepterer alt som blir hevdet som regler, men faktisk setter det på prøve. Brülosophy er ingen fasit, men det inspirerer til å teste ting selv. Og jeg må si at kombinasjonen av egne og andres erfaringer trumfer å kun stole på andres erfaringer.Det er nettopp dette som er ankepunktet mot funnene fra Brülosophy - effekten av enkeltfaktorer i bryggingen kan hver for seg (og på kort sikt) kanskje gi mindre utslag, men om du tar snarveier ved alle korsveier blir ikke nødvendigvis resultatet godt øl hver gang.
Det tror jeg går helt fintHei
Har en plan om å brygge et par lager øl rett før jeg reiser bort i fire uker(en maibock og en pils). Hvordan er det å la dette stå og gjære så lenge? Vil jeg få usmaker av dette(står på 9 grader)? Vil feks gjæren sette sur smak på ølet fordi det ikke stikkes om?
Sent fra min Pixel XL via Tapatalk
Det er ikke noe problem. Mange vil vel si at 4 uker på 9 grader er nær ideelt.Hei
Har en plan om å brygge et par lager øl rett før jeg reiser bort i fire uker(en maibock og en pils). Hvordan er det å la dette stå og gjære så lenge? Vil jeg få usmaker av dette(står på 9 grader)? Vil feks gjæren sette sur smak på ølet fordi det ikke stikkes om?
Sent fra min Pixel XL via Tapatalk
Vis vedlegget 35729 Overførte en liten batch APA til fat i går. Da jeg åpnet bøtta så det ut sånn (se bilde). Ikke noe jeg har sett i tidligere brygg, men antar dette bare er gjærklumper som har endt på overflaten pga CO2, og ikke tegn på infeksjon?
En annen sak er at det kom luft i slangen under overføringen, og det resulterte i en god del luftbobler opp gjennom ølet som allerede var kommet i fatet .
Kan fort bli en papp apa av dette. En (P)APA.
Ølet ser greit nok ut, men du har fått noe som ser ut som en liten flygende tallerken nedi der. Sikkert full av små grønne menn med skuddklare laservåpen. Hva er det for noe?
Tipper det er en Tilt som flyter vertikalt eller lignende.
He He. Det er en tilt ja.
Nå ettergjærer de vel på flaske for at du skal fp kullsyre. Men setter du en i kjøleskapet noen dager er den nok mye klarere.Når i prosessen er det at ølet begynner å klarne? Flasket på tirsdag, men ser ikke store forandringer foreløpig. Nå kan jeg ikke si 100% sikkert da flaskene er farget.
Nå ettergjærer de vel på flaske for at du skal fp kullsyre. Men setter du en i kjøleskapet noen dager er den nok mye klarere.
Nei. Ølet vil bli klart og sedimentene bunnfalle om du setter de i kjelleren eller på badet og. Men kulden gjør at gjæren sluttet å jobbe og legger seg fortere. Veldig enkelt forklart.