Finn Berger
Moderator
Ingen?![]()
Jeg ville jo ha droppa bringebæra - men det er en annen sak. Men siden jeg sitter her med Palmer, kan jeg fortelle deg hva han mener. Sjøl har jeg ingen erfaring med, eller mening om, saken
.
1. Ja, du skal stikke om etter at der ferdig.
2. Mos bæra godt.
3. Tilsett pektinase for å få mest mulig sukker ut av bæra, og få et klarere øl. 1-2 teskjeer til 19 liter.
4. Etter at du har tilsatt bæra, bør det ta mellom 2 og 4 uker før ølet er ferdig.
5. Bruk litt syre (sitronsyre eller mjølkesyre) om du synes det trengs. Fruktøl bør være litt syrligere enn øl vanligvis er, men ikke nede på surølnivå, heller.
(How to Brew, siste utgave, s.194-195)
Kan legge til at du kan få tak i pektinase her: https://www.modernistpantry.com/pectinex-ultra-spl.html
(Jeg blei litt nysgjerrig