La a bli igjen. Det eneste de kan av matlaging er bønnesuppe! Men så har de jo ikke stort annet å jobbe med da dessverre.CUBA tur blir herved bestilt... ta med hjem ei med erfaring... på rom da selfølgelig
"Problemet" med å koke hele mesken er jo at det blir tilgjengeliggjort en del stivelse som ingen enzymer kan konvertere.
Dermed ender man opp med en del stivelse i vørteren som går til gjæring. Dette vil jo gi haze, men det er jo i og for seg ikke noe problem.
Holdbarheten på ølet blir vel også redusert, men det er er vel heller ikke noe problem egentlig.
Man får et annet øl, i og for seg ikke et problem det heller.
Edit: Rettet en skrivefeil før Finn så den![]()
Trenger ikke det. Bare bruke litt BelleOg å tilsette enzymer i gjæringskaret er vel neppe noen god ide.
45!!! Du ordner med en privat overnatting på nettet og tar billigste rutefly til Havanna. Deretter forteller du bare husverten hvor du vil dra og jungeltrommene går! Buss er best. Verdens hyggeligste folk, men desperate etter dollar. Se opp for dama i vekslingskiosken på flyplassen når du veksler inn igjen. Hu snyter som f....!Har rimelig grei koll på HW... er oppskriften jeg lurer på... sjekka tur til cuba nå... 45 lapper.... santacruise.. hva er beste sted å lande? sånn att du faktisk lander og ikke styrter
Blir du med?45!!! Du ordner med en privat overnatting på nettet og tar billigste rutefly til Havanna. Deretter forteller du bare husverten hvor du vil dra og jungeltrommene går! Buss er best. Verdens hyggeligste folk, men desperate etter dollar. Se opp for dama i vekslingskiosken på flyplassen når du veksler inn igjen. Hu snyter som f....!
Jeg MENER det ikke har noe å si, hva du mener er opp til deg. Heldigvis brygger vi forskjellig, ellers hadde vi alle brygga TUBORG... GUD FORBY
Trenger ikke det. Bare bruke litt Belle
Men for å være seriøs en liten stund på en fredda.
Jeg har postet denne videoen før her på forumet.
Her koker de nesten hele mesken og konverter det siste med et lite uttrekk av mesken som ble tatt av før kok:
Hvorfor?Fermentis har lansert en gjærtype med enzymer nå.
Var der for 4 år siden (desember) og reiste rundt i 4 uker. Morsomt, men gikk ned 4 kilo siden de hadde så ensformig mat hos de forskjellige jeg bodde hos. Jeg har ingen planer om å dra tilbake, men du bør dra før amerikanerne tar over.Blir du med?
Trenger ikke det. Bare bruke litt Belle
Men for å være seriøs en liten stund på en fredda.
Jeg har postet denne videoen før her på forumet.
Her koker de nesten hele mesken og konverter det siste med et lite uttrekk av mesken som ble tatt av før kok:
Hvorfor?
Sent via Tapatalk
Var i Havanna i September, ca 5500 t/r meed Air France fra OSL. Fikk huracan Irma i hodet mens eg var der, litt kinkig når lndet var strøm (og minibank-)-løst i en liten uke. Skal du bo privat må jeg anbefale Naty&Pady (Air-bnb), litt utenfor sentrum men fantastisk hyggelige folk. To ganger OL-mester med Cubas baseball-lag, bilder av Fidel på trofeerommet og ikke minst 'connected' slik at de får tak i Buccanero, omtrent det eneste drikkende øllet der. Og Nata pakker ned en kjølebag med is og øll for deg om du vil på stranda en dagHar rimelig grei koll på HW... er oppskriften jeg lurer på... sjekka tur til cuba nå... 45 lapper.... santacruise.. hva er beste sted å lande? sånn att du faktisk lander og ikke styrter
Blir så glad innimeg når lektorer eller hva de nå er er sier att all dette fjaset er bare tull. Dette er tråden for dumme spørsmål, der vi alle som ikke har snøring på brygging kommer for å lure på noe... vi trenger ikke vite om hva i allverden som skjer på alle forskjellige grader eller hva 15 gramm av det gjør... det er dumme spørsmål fra dumme bryggere som nett har starta eller har brygga en stund og bare rett og slett ikke blir smartere.... som meg. Takk for att noen av dere svarer forståelig på en novice måte (ikke att det er feil med utfyllende svar, men vi klarer ikke å ta det inn oveross) vi er enkle skjelerJa, jeg husker den der. Ser den ikke om igjen nå, men jeg mener de tappa av ganske mye væske. Og det er jo bare å lage en tynn mesk, så kan du få tatt vare på det aller meste av enzymene før du sender det tjukke til kok.
Nå har jeg ikke opplevd at dekoksjon gjør noen forskjell jeg er i stand til å kjenne - med et mulig unntak for en weissbier som jeg ble veldig fornøyd med. Men det kan jo være andre grunner til at akkurat det blei godt. Jeg har prøvd noen ganger i annet tysk øl - og ser ingen grunn til å prøve videre. (Det blir ikke dårligere, heller, altså.)
Pektinase er vel og kalt "Vinenzym" på EuroprisKan legge til at du kan få tak i pektinase her: https://www.modernistpantry.com/pectinex-ultra-spl.html
(Jeg blei litt nysgjerrig. Stoffet kan hjelpe deg tl å lage klar og fin saft til høsten, også
.)
Blir så glad innimeg når lektorer eller hva de nå er er sier att all dette fjaset er bare tull. Dette er tråden for dumme spørsmål, der vi alle som ikke har snøring på brygging kommer for å lure på noe... vi trenger ikke vite om hva i allverden som skjer på alle forskjellige grader eller hva 15 gramm av det gjør... det er dumme spørsmål fra dumme bryggere som nett har starta eller har brygga en stund og bare rett og slett ikke blir smartere.... som meg. Takk for att noen av dere svarer forståelig på en novice måte (ikke att det er feil med utfyllende svar, men vi klarer ikke å ta det inn oveross) vi er enkle skjeler
Pektinase er vel og kalt "Vinenzym" på Europris