LarsUlv
Norbrygg-medlem
Har et spørsmål rundt CO2 innhold i øl etter gjæring.
Har gjæret en belgisk blond der høyeste temperatur under gjæring har vært 21 grader.
Og da er jo det etter teorien CO2 innholdet ved 21 grader som vil være i ølet ved flasking, selv etter ColdCrash.
Men når gjæringskaret er helt tett, vet at det er tett fordi det under CC er trukket StarSan et stykke opp i blowoff slangen, er det fremdeles CO2 innhold ved 21 grader som gjelder?
Nå er ølet på 4 grader, har ikke da ølet tatt til seg CO2 fra headspace i gjæringskaret?
Altså et det er MER CO2 i ølet nå ved 4 grader enn ved 21 grader?
Har gjæret en belgisk blond der høyeste temperatur under gjæring har vært 21 grader.
Og da er jo det etter teorien CO2 innholdet ved 21 grader som vil være i ølet ved flasking, selv etter ColdCrash.
Men når gjæringskaret er helt tett, vet at det er tett fordi det under CC er trukket StarSan et stykke opp i blowoff slangen, er det fremdeles CO2 innhold ved 21 grader som gjelder?
Nå er ølet på 4 grader, har ikke da ølet tatt til seg CO2 fra headspace i gjæringskaret?
Altså et det er MER CO2 i ølet nå ved 4 grader enn ved 21 grader?