1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk! Det var egentlig det jeg lette etter. Da vet jeg hva jeg skal gjøre til neste gang :)
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Alle beregninger går jo ut av vinduet på den måten, men det gjør de jo uansett i det øyeblikket humleskummet renner ned på gulvet.
     
  3. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Beregninger får deg bare så langt. Noen av mine beste øl har blitt beygget på god gammeldags magefølelse. Det er vanskelig å beregne alle eventualiteter.
     
  4. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Sjekker etter oppkok og da kan det bli korrigering på bitterhumla.
    Gjøres vha både tid og mengde.
    Men siden jeg ofte brygger etter "man tager hva man haver" og "brygget blir til underveis"
    så kan det variere.
    Men å vurdere/sjekke SG og mengde før bitterhumla går i blir alltid gjort.
    Anser oppskriften som låst først når smak/aromahumla går i.
    Tror ikke noe slikt vil passe alle eller hva sier du @Miguel :):D
     
    LarsUlv liker dette.
  5. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Her i huset blir alle avvik fra på forhånd nøye gjennomgått plan regnet som alvorlige avvik og dødelig synd.
    Arbeid og nøysomhet!
     
    Botnen, Einar Michelsen, Sarge og 3 andre liker dette.
  6. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her i huset fungerer det litt mer slik som @Forvirret beskriver. Nå er jeg fortsatt ganske ny i faget, og fortsatt inne i «oppdagelsesfasen», hvis det virker forståelig. Har enda ikke tilegnet meg nok kunnskap enda.
     
    1Morten liker dette.
  7. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kunnskap får man aldri nok av.
     
    Morten Jensen liker dette.
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Dersom justeringene reflekteres tilbake i oppskriften er det innafor.
    Om det bare justeres og ikke noteres er det som oftest kveik med i bildet. Da er det ingen regler.

    :cool:
     
  9. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    «Herrefred, det er da ingenting verst å miste søvnover»

    Altså... problemet mitt nå er at jeg får ikke sove før jeg skjønner hva denne setningen betyr ?
     
  10. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kort og godt; Det går fint.

    Tror du tenkte mer over det enn jeg gjorde. Skjønner hvordan det kunne oppfattes som litt krast, men jeg oppfattet det ikke som noe annet enn en person som forsøkte å hjelpe. Innser nå at jeg kanskje blåste det litt opp i et forsøk på det motsatte, menmen.. :D
     
    Birhanen liker dette.
  11. Ekuanot

    Ekuanot
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg hadde oversvømmelse i dunken første døgn den gjæret, sikkert mye humle som forsvant ut, har jeg mistet bitterhet?
     
  12. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bitterheten fra humla må da være godt fordelt når du kommer så langt som til gjæringa. Det ville jeg ikke bekymra meg for.
     
  13. Ekuanot

    Ekuanot
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja tenkte det samme akkurat når jeg sendte spørsmålet, men det var dumt nok spørsmål. Hva med om jeg bruker humlepose til tørrhumlen vil jeg få like fort usmak hvis den står over feks 7 dager med tørrhumle?
     
  14. Ekuanot

    Ekuanot
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tror ikke jeg har mulighet for å kjøle ned før jeg stikker om, er det nyttig å sile ved omstilling eller er det dumt?
     
  15. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    What!? Alt noteres her i huset, og kanskje spesielt med kveik, siden det er mindre å google og mer å erfare her.
     
    Viraverk liker dette.
  16. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg trodde verden var blitt gal. Så var det bare jeg som hadde glemt at jeg var i tråden for dumme spørsmål:rolleyes:.

    Keep up the good work!
     
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Etter gjæring? Det ville jeg droppa. Bare masse kjip kontakt med oksygen.
     
    Sarge liker dette.
  18. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg er helt enig med @erikraude at du ikke bør sile, eller på annen måte utsette ølet for masse oksigen, bare og bare få det på flaskeså skånsomt som mulig, selv om du ikke kaldkrasjer eller siler. Grumset som eventuelt blir med over på flaske/fat legger seg til slutt selv om det er med på flasken/fater, så ølet blir nok både klart og godt.
     
  19. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    "Remember kids: There are no stupid questions, only stupid people."
    - Mr Garrison, Southpark.

    ;)
     
  20. Ekuanot

    Ekuanot
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    takk for støtten ;)
     

Del denne siden