Helt enig i dette... senk skuldrene, brygg mer.. vi har alle vært der att vi knapt kan vente til de første ølene er ferdig.... tro meg, du har mye å tjene på å la tiden jobbe for deg.Finnes ikke press her. Slapp av og glem ølet noen uker. Når du finner det igjen er det garantert ferdig, har klarnet og er klar til flasking. Godt blir det også. Særlig hvis du glemmer det helt og ikke finner det igjen før om 4-5 uker!
Ølbrygging er et godt stykke faglig håndverk som best kan læres ved utførelse. Så jeg er helt enig, brygg mer! Det er ved brygging man får den erfaingen som trengs for å skjønne blant annet det med tid.Helt enig i dette... senk skuldrene, brygg mer.. vi har alle vært der att vi knapt kan vente til de første ølene er ferdig.... tro meg, du har mye å tjene på å la tiden jobbe for deg.
Å brygge øl kan ikke gjøres med stoppeklokke eller kalender, ølet er ferdig når gjæren er forsynt.... kan ta 10 dager og det kan ta 40 dager... gi det all den tid det trenger og så en uke til, da får du godt øl er min erfaring
Helt uenig med dette om tørrhumlen allerede er i.
Dette er jo umulig å svare på! Hva mener du med «smakløst»? Lite bitterhet eller manglende aroma? Er det bitterheten det går på er jo spørsmålet hvor mye humle du mistet og når i kok? Er det aroma har det jo liten sammenheng om overkoket skjedde tidlig. Du ber oss om å spekulere i en fullstendig udefinert problemstilling!For noen beygg tilbake hadde jeg et lite overkok som resulterte i en del humle og div havnet på utsiden av bryggetanken.
I ettertid syns jeg denne ølen rett og slett var litt smakløs. Kan overkoket være grunnen til dette? Man sørger jo i praksis for at noe humle mister eksponeringstid.
her var det mange sterke følelser om dårlig stilte spørsmålDette er jo umulig å svare på! Hva mener du med «smakløst»? Lite bitterhet eller manglende aroma? Er det bitterheten det går på er jo spørsmålet hvor mye humle du mistet og når i kok? Er det aroma har det jo liten sammenheng om overkoket skjedde tidlig. Du ber oss om å spekulere i en fullstendig udefinert problemstilling!
Dette er jo umulig å svare på! Hva mener du med «smakløst»? Lite bitterhet eller manglende aroma? Er det bitterheten det går på er jo spørsmålet hvor mye humle du mistet og når i kok? Er det aroma har det jo liten sammenheng om overkoket skjedde tidlig. Du ber oss om å spekulere i en fullstendig udefinert problemstilling!
Beklager om svaret virket litt «følsomt». Problemstillingen er grei. Øl ikke i samsvar med (under) forventning. Du har selv pekt på en sannsynlig sammenheng. Utover den er det vanskelig å si noe faktisk.Skjønner. Beklager for dårlig fremstilling. Det var et tidlig overkok som resulterte i litt tapt bitterhumle. Merker littegrann tap av aroma, men det er i hovedsak bitterhet jeg mangler. Er overkoket grunnen til dette eller kan det være andre årsaker?
Beklager om svaret virket litt «følsomt». Problemstillingen er grei. Øl ikke i samsvar med (under) forventning. Du har selv pekt på en sannsynlig sammenheng. Utover den er det vanskelig å si noe faktisk.
Jeg heiv oppi litt ekstra humle her sist bryggedag. Det kokte over like etter at jeg hadde i bitterhumla, og det så ut som så mye forsvant at jeg tenkte det var lurt å ha oppi litt mer.Herrefred, det er da ingenting verst å miste søvn over. Leste innlegget mitt på nytt og kan skjønne at det var mangelfullt.
La meg omformulere; Sett at du brygger en øl, uavhengig av style. Vil et overkok ha stor eller liten innvirkning på sluttproduktet?
Det jeg egentlig ønsker å vite er om jeg bør tenke på å korrigere mens jeg brygger hvis jeg opplever et overkok.
Jeg heiv oppi litt ekstra humle her sist bryggedag. Det kokte over like etter at jeg hadde i bitterhumla, og det så ut som så mye forsvant at jeg tenkte det var lurt å ha oppi litt mer.
Alle beregninger går jo ut av vinduet på den måten, men det gjør de jo uansett i det øyeblikket humleskummet renner ned på gulvet.Takk! Det var egentlig det jeg lette etter. Da vet jeg hva jeg skal gjøre til neste gang
Alle beregninger går jo ut av vinduet på den måten, men det gjør de jo uansett i det øyeblikket humleskummet renner ned på gulvet.
Her i huset blir alle avvik fra på forhånd nøye gjennomgått plan regnet som alvorlige avvik og dødelig synd.
Arbeid og nøysomhet!
Her i huset fungerer det litt mer slik som @Forvirret beskriver. Nå er jeg fortsatt ganske ny i faget, og fortsatt inne i «oppdagelsesfasen», hvis det virker forståelig. Har enda ikke tilegnet meg nok kunnskap enda.
Dersom justeringene reflekteres tilbake i oppskriften er det innafor.Her i huset blir alle avvik fra på forhånd nøye gjennomgått plan regnet som alvorlige avvik og dødelig synd.
Arbeid og nøysomhet!