Tråden for dumme spørsmål.

Tipper det ikke er mangel på crc som er problemet.
Som erikraude skriver, juster den grønne saken som står på søyla oppover.
Er det ikke en metalldel i underkant av den grønne delen som går gjennom denne og søyla?
Fjærbelastet eller med mutter på baksiden?
Bilde bakfra ville forklart det.
 
Hei

Laget en Mangrove Jacks Cider med samboeren. Der stod vi skulle fylde opp med vann til 23 liter på gjæringskaret. MEN, samboer trodde der stod vi skulle fylde 23 liter ekstra i. Vi endte da på 27 liter isteden for 23 liter. Hva skjer nå? Er Cideren ødelagt? beklager dumt spørsmål, men dette er første batch med Cider :)
 
Hei

Laget en Mangrove Jacks Cider med samboeren. Der stod vi skulle fylde opp med vann til 23 liter på gjæringskaret. MEN, samboer trodde der stod vi skulle fylde 23 liter ekstra i. Vi endte da på 27 liter isteden for 23 liter. Hva skjer nå? Er Cideren ødelagt? beklager dumt spørsmål, men dette er første batch med Cider :)
Det skjer ikke annet enn at du ender opp med en noe lavere alkohol % enn oppskrifta tilsier..;)
 
Hei

Laget en Mangrove Jacks Cider med samboeren. Der stod vi skulle fylde opp med vann til 23 liter på gjæringskaret. MEN, samboer trodde der stod vi skulle fylde 23 liter ekstra i. Vi endte da på 27 liter isteden for 23 liter. Hva skjer nå? Er Cideren ødelagt? beklager dumt spørsmål, men dette er første batch med Cider :)
Tilsett mer sukker, 2-3 hunde gram. Da får d[ ønsket alkoholstyrke og det gjør ikke noe spess med smaken. Gjorde noe lignende engang.
 
Lurer på ph i ett brygg med forventet mengde til gjæringskar på 25 liter, hvis malt mengde er 5,5 kg vs 8 kg, kun pilsnermalt. Blir det surere med mer malt?
 
Jeg har bråbestemt meg for å sette et ekstraktbrygg i dag med mål om å ha ferdigkarbonert og serveringsklart øl på fat om to uker. Dermed er jeg avhengig av at gjæringen skjer raskt. Jeg går for ett av Mangrove Jack's-settene, trolig Golden Lager, som kommer med M54-gjæren (California Common). Mange har imidlertid opplevd at denne er notorisk treg, så jeg vil erstatte denne med et par-tre pakker US-05. Utrolig nok tror jeg faktisk ikke at jeg har brukt US-05 før (!).

Pitch på 16 grader (tilsatt ren O2), gradvis økende 18 i løpet av et par dager og deretter 20 grader til den forhåpentligvis er ferdig utgjæret i løpet av 10-12 dager - høres det ut som er fornuftig regime, gitt at jeg trenger en rask men likevel clean gjæringsprosess?
 
Jeg har gjæret IPA på 10 -12 dager noen ganger både frivillig og grunnet tidspress
aldri opplevd problemer med det
Vurderer 12 dager på den jeg har stående nå
12 dager er nok mer ideelt, men tror ikke du opplever store problemer med 10 dager heller
 
Jeg har bråbestemt meg for å sette et ekstraktbrygg i dag med mål om å ha ferdigkarbonert og serveringsklart øl på fat om to uker. Dermed er jeg avhengig av at gjæringen skjer raskt. Jeg går for ett av Mangrove Jack's-settene, trolig Golden Lager, som kommer med M54-gjæren (California Common). Mange har imidlertid opplevd at denne er notorisk treg, så jeg vil erstatte denne med et par-tre pakker US-05. Utrolig nok tror jeg faktisk ikke at jeg har brukt US-05 før (!).

Pitch på 16 grader (tilsatt ren O2), gradvis økende 18 i løpet av et par dager og deretter 20 grader til den forhåpentligvis er ferdig utgjæret i løpet av 10-12 dager - høres det ut som er fornuftig regime, gitt at jeg trenger en rask men likevel clean gjæringsprosess?

Jeg har økt tempen linjært med us05 og gått grain-glass på seks dager var det vel, kanskje sju, husker ikke, ink CC. avsluttet på 28c. Du trenger ikke o2. på så simpelt øl med fermentis-gjær.
 
Jeg har økt tempen linjært med us05 og gått grain-glass på seks dager var det vel, kanskje sju, husker ikke, ink CC. avsluttet på 28c. Du trenger ikke o2. på så simpelt øl med fermentis-gjær.

Såpass. Hvilken temperatur startet du på?
 
Tilbake
Topp