Såpass. Hvilken temperatur startet du på?
16C. 0,2 grader linjær stigning pr time, mao 60 timer til 28C.
Såpass. Hvilken temperatur startet du på?
Hvordan var smaken på det ølet igjen?
Litt av grunnen til jeg spør er fordi jeg ikke har no mulighet til kjøling
I denne sommervarmen så det kan nok bli litt varmt
Får ta det som et eksperiment
Fermentis har oppdatert temp for 05 til opp til 28C
Dette er vel og merke industriøl.Det er bare en måte å finne ut av! Har smakt åtte år gammel IPA som utrolig nok var rimelig god, så alt er mulig men avhenger av mange variabler.
Ja det går vis det ikke er noe dritt i gjæra.Det er flere video på yt om det,mener at DrHans har enHar hatt bursdagsfeiring med fri tilgang på heimbrygg, og har nå tømt bunnslam og lagt flaskene i bløt. Kan jeg høste denne gjæren fra flaskene og bygge opp en starter på det?Vis vedlegget 37534
Dette kalles brygging med dregs, og er vanlig dersom du vil klone en spesiell øl. Jeg har brukt det på surøl.Kan jeg høste denne gjæren fra flaskene og bygge opp en starter på det?
Bøtta er da rein den?Dette kalles brygging med dregs, og er vanlig dersom du vil klone en spesiell øl. Jeg har brukt det på surøl.
Vanlig gjær hadde jeg ikke giddet.
Det er (også her) viktig med renslighet, noe jeg tviler på at du oppnår med din metode [emoji4]
Fermentasaurus? Sliter litt med det samme på ene fermentasaurusen min, å har googlet meg frem til at der er noen trykklokk har dårlig øl-ut kobling.. prøv å sjekk med en annen ball-lock om du har tilgangHar brygget en batch solstorm neipa som har stått på trykksatt fat i to uker nå, ihht bryggeoppskriften. Nå har den stått i kjøleskap et døgn med trykk på og det kommer bare dråper ut. Slangen er full av øl, men det kommer ikke noe ut. Jeg mistenker at det er humle som er problemer.
Kan det være problemet eller kan det være andre ting? Har noen en løsning på dette?
Sent fra Tapatalk
Det er ikke uvanlig at øl-ut ventilen tetter seg med humle. Heldigvis er det enkelt å skru den av for en kikk og ev. rens. La sikkerhetsventile stå åpen mens du gjør dette. Det kan likevel skumme over, om fatet er fylt godt opp, så å ha et par hånkle tilgjengelig er lurt.
Jeg setter alltid humlerike øl ytterst i kegeratoren, slik at de skal være lett tilgjengelige i tilfeller som dette.
Fermentasaurus? Sliter litt med det samme på ene fermentasaurusen min, å har googlet meg frem til at der er noen trykklokk har dårlig øl-ut kobling.. prøv å sjekk med en annen ball-lock om du har tilgang