Skal brygge min første pilsner idag hvor jeg skal gjære med Saflager w-34/70.
Tanken er å rehydrere gjæren først i vannbad på ca 20c.
Så pitche den i gjæringskaret som skal holdt ca 15-19c, riste inn oksygen og så sette til gjæring på ca 10-12c.
- Vurderer også å øke tempen gradvis utover siden jeg leser mange anbefaler dette(opp mot 18c og så coldcrash)
Høres det ut som jeg er på rett vei med min første pilsner?
Jeg vil tro dette ville være mer i tråd med de de fleste oppfatter som beste praksis:
1. Kjøl ned til 8-10 grader
2. Tilsett oksygen
3. Pitch deretter umiddelbar den rehydrerte gjæren
4. Sett til gjæring på 10-12 grader
Du får som regel et mer kontrollert og "renere" gjæringsforløp ved å begynne på lav temperatur framfor å pitche og deretter senke temperaturen. (Gjelder også for ales.)
Om du rister inn luft istedenfor å tilsette ren oksygen, er ikke rekkefølgen på 2 og 3 like viktig. Men sørg for å ha nok gjær.