Ble klar og fin. Er flakset. Lovet godt. God stemning.
Ser den, var bare keen på å få flakset i dag. En del å gjøre i morgen.
Merker det selv jeg, blir veldig mye flaksing, assa
Ble klar og fin. Er flakset. Lovet godt. God stemning.
Ser den, var bare keen på å få flakset i dag. En del å gjøre i morgen.
Ville heller delt den opp og vakumpakket i små 3-dagers porsjonerHar opplevd noen ganger å kjøpe gode kaffebønner, som har masse aroma i begynnelsen, men som falmer etter tredje dagen.
Hadde de vært en idé å montere en ball lock på kaffeboksen og purge med co2 etter bruk?
1 purepitch kan du bruke i 25 liter øl <1.050 så.. Men tror du makser vekst forholdet litt før 25 liter. Sjekk brewers friend yeast calculator.Kva er grensa for størrelse på starter med utgangspunkt i 1 pakke rimelig fersk purepitchgjær?
Tenker på "Intial Cells Per Extract (B/g)"
Og kva er konsekvensane om denne blir for lav?
Brukte 8 pakker us05 på en stout 1.105 og det gikk helt fint, gjæra ut til 1.025 faktisk. Rehydrerte og pitchet.Skal brygge årets evt neste års juleøl i ganske snart. Satser på å lande på rundt 1.09 +/- og tenkte å benytte us05.
Før så lagde man bare starter med ferskgjær, men mener å ha lest at man lager startere på tørrgjær også nå om dagen. Stemmer dette?
Bør jeg sette en starter fremfor å pitche x antall nødvendige pakker mtp størrelsen på ølen?
Skal brygge årets evt neste års juleøl i ganske snart. Satser på å lande på rundt 1.09 +/- og tenkte å benytte us05.
Før så lagde man bare starter med ferskgjær, men mener å ha lest at man lager startere på tørrgjær også nå om dagen. Stemmer dette?
Bør jeg sette en starter fremfor å pitche x antall nødvendige pakker mtp størrelsen på ølen?
Ca 25-30 b/g.Kva er grensa for størrelse på starter med utgangspunkt i 1 pakke rimelig fersk purepitchgjær?
Tenker på "Intial Cells Per Extract (B/g)"
Og kva er konsekvensane om denne blir for lav?
1 purepitch kan du bruke i 25 liter øl <1.050 så.. Men tror du makser vekst forholdet litt før 25 liter. Sjekk brewers friend yeast calculator.
Takk !Ca 25-30 b/g.
Gravity units, GUJeg har hatt fint hell med ca 500 Gravity Poeng (GP?) pr pakke i imp stout. Med rikelig o2 forsåvidt.
Points. Volum x GU.Gravity units, GU![]()
Haha, så ikke den neiPoints. Volum x GU.
Volum i liter?Points. Volum x GU.
Svarer meg selv jeg....Haha, så ikke den nei![]()
Lakrisrot i juleøl. Yay or nay?
evt har folk erfaring med mengde?
CO2 er normalt enten i gassform eller i fastform (tørris). Men i en trykksatt flaske er den visstnok flytende. Derfor skal den oppbevares stående det er i hvert den forklaringen jeg har fått.Føler at disse undringene og spørsmålene hører hjemme i denne tråden:
Hvordan er det med CO2-flaskers plassering? Har det noe å si om de står med ventilen opp eller ikke? Bør eller må de alltid står med ventilen opp? Kan de like gjerne stå opp ned? Av uante grunner oppbevarer jeg de alltid med ventilen opp. Men nå ser jeg behov får å ha en liggende...
CO2 er normalt enten i gassform eller i fastform (tørris). Men i en trykksatt flaske er den visstnok flytende. Derfor skal den oppbevares stående det er i hvert den forklaringen jeg har fått.