Jeg sendte noen humlestiklinger til en venn på sørlandet med tre virkedager igjen før helligdagene i påska. Tror du de har kommi fram, eller?Bestillte ferskgjær den 13 fra brewshop. De sendte den sammens med andre ting Mandag den 15. Skulle tro at den ville komme fram i løpet av Onsdagen, men neida. Enda ligger pakken i Trondheim og surrer sikkert rundt i en evig loop på et samlebånd.
Makan til elendig service av posten.
Så spørs det om gjæren er brukanes . Det var en Saison blend som jeg hadde gått og ventet på i flere uker. Argh !
Elendige greier.Jeg sendte noen humlestiklinger til en venn på sørlandet med tre virkedager igjen før helligdagene i påska. Tror du de har kommi fram, eller?
Driver og kikker på falskbunn. Har 36L kjele fra Bryggselv, som er 36cm i diameter. Bryggselv har falskbunn på 30cm og 38.5cm. Kan jeg bruke den på 30cm, eller er det helt meningsløst når den ikke passer akkurat? Tenker å meske i pose over den.
Det verste er at når jeg spør når jeg leverer pakka sier de at den er framme neste dag. Og det er jo sånn det brukte å være, så jeg tror jo på det. Men det var den gang da, og itte nå.Elendige greier.
Her jeg bor er det bedrifter som får pakker fraktet med et annet fraktselskap og får det levert samme dag.
Posten klarer det altså ikke på 3 dager.
Det er mulig. (Det er det korte svaret).Er det mulig å koke all grain i eks 15 liters kjele, og tilsette de resterende 10 liter med vann direkte i gjæringskaret? Eller må man ha 30 liters kjele?
Helt klart mulig! En batch MÅ jo ikke være 20+ liter. Du kan lett lage 10l batcher feks. Om du ønsker å lage 20l eller mer med det oppsettet er det fortsatt mulig ved å tilsette vann som du foreslår, men du må da koke relativt sterk vørter. Vil anta at det påvirker utnyttelsen av humle ihvertfall.Er det mulig å koke all grain i eks 15 liters kjele, og tilsette de resterende 10 liter med vann direkte i gjæringskaret? Eller må man ha 30 liters kjele?
Er det mulig å koke all grain i eks 15 liters kjele, og tilsette de resterende 10 liter med vann direkte i gjæringskaret? Eller må man ha 30 liters kjele?
Er det mulig å koke all grain i eks 15 liters kjele, og tilsette de resterende 10 liter med vann direkte i gjæringskaret? Eller må man ha 30 liters kjele?
Jeg tror jaggu de tok påskeferie den 15.. - Vi tar ferie gutter. Drit i de pakkene der. Vi tar de etter påske en gang.Det verste er at når jeg spør når jeg leverer pakka sier de at den er framme neste dag. Og det er jo sånn det brukte å være, så jeg tror jo på det. Men det var den gang da, og itte nå.
Like greit. Sikkert ikke noe viktig.Jeg tror jaggu de tok påskeferie den 15.. - Vi tar ferie gutter. Drit i de pakkene der. Vi tar de etter påske en gang.
Må nesten lese meg opp mer på det der. Ser ut som, ut i fra det dere nevner, at humle kan bli det største problemet. Kan det da være mulig å kun tørrhumle? Har kun satt #1 batch, som jeg skal tappe nå idag (ekstrakt). Tørrhumlet for 5 dager siden, og synes det igrunn er nok humle for min del. Liker ikke at det river i drøvelen. Var på en bar/microbryggeri i Trondheim for et par år siden, og noen av deres "spesialiteter" klarte jeg rett og slett ikke å drikke opp. Våknet opp dagen etter med sår hals. I og med at jeg er såpass fersk, ønsker jeg å finne ut om dette er noe for meg før investering i en skikkelig koker. I tillegg så synes jeg å sette batcher på 12 liter blir litt lite, mtp. tidsforbruk. En bruker jo omtrent like lang tid på å sette 12 liter som 23.
Trur det er litt for ambisiøst å brygge så high-gravity vørter før utvatning til dobbelt volum som første batch med all-grain. Bedre med 12 liter vellykka øl en 25 liter mislykka..
Kanskje det er nokon her som har ein kjele eller maskin som dei kan låne deg. Evt kan invitere deg med på ein bryggedag?
En variant er jo ekstrakt som basemalt, og så delmeske spesialmaltet. Da kan man meske spesialmaltet først som BIAB, og så tilsette vann til kok, hvor man så tilsetter DME eller LME til ønsket SG når tiden er inne. Om du vil maksimere volum ift kjele, så kan du tilsette kokende vann fra vannkoker eller lignende etterhvert som det koker bort i bryggekjelen. (Du bør uansett koke og avkjøle vann dersom du tilsetter det etter kok, om du da ikke bruker rent vann fra flaske eller lignende).Min bostedslokasjon er nord i Trøndelag, så tviler.
Får holde meg til ekstrakt til å begynne med, og eventuelt gå over til små batcher etter hvert, før eventuelt innkjøp av større bryggeri/kjele. Tenket at om jeg først skal investere, "gidder" jeg ikke å kjøpe noe billig ræl.
Mesketemperatur? Flere av mine weissbier-forsøk har blitt lav FG på. Hvis gjæren er lite flokkulent kan det godt se slik ut. Lukter det ille? Smaker det ille?Første gang eg er usikker angående infeksjon.
Am weizen, som skal flaskes.
FG 1.004!
Gjæret med wlp 351
OG 1.044
Hva tror dere? Flaskes? Infeksjon?
Utgjæring på 90%, mot oppgitte 73-77%
Må nesten lese meg opp mer på det der. Ser ut som, ut i fra det dere nevner, at humle kan bli det største problemet. Kan det da være mulig å kun tørrhumle? Har kun satt #1 batch, som jeg skal tappe nå idag (ekstrakt). Tørrhumlet for 5 dager siden, og synes det igrunn er nok humle for min del. Liker ikke at det river i drøvelen. Var på en bar/microbryggeri i Trondheim for et par år siden, og noen av deres "spesialiteter" klarte jeg rett og slett ikke å drikke opp. Våknet opp dagen etter med sår hals. I og med at jeg er såpass fersk, ønsker jeg å finne ut om dette er noe for meg før investering i en skikkelig koker. I tillegg så synes jeg å sette batcher på 12 liter blir litt lite, mtp. tidsforbruk. En bruker jo omtrent like lang tid på å sette 12 liter som 23.