Tråden for dumme spørsmål.

Yup, den blir stående litt på halv tolv.
Jeg saniterer den også dvs har den oppi siste 15 eller så av koket, men opplever ikke noe trøbbel med det. Foruten at tempen synker i et halvminutt eller så etter den har blitt satt oppi, men slik er det vel alltid.
 
Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?
 
Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?

Det vanlige er vel å tape den fast på utsiden av karet, god isolert med bobleplast eller et annet egnet materiale.

At du får en liten lekkasje, så det ikke plopper i gjærlåsen, er i og for seg ikke noe problem, så lenge det ikke er noen åpning som det kan komme tvilsomme mikroorganismer inn gjennom. Sjøl om jeg bruker den informasjonen ploppinga gir meg, kan du følge med på utviklinga gjennom å se på skummet og ta prøver. (Du ser jo skumutviklinga utenfra, du trenger ikke ta av lokket.) Jeg tror jeg bare ville latt det være. Du får jo den beste temperaturavlesninga på denne måten.

Mulig den løsninga du har valgt, ville funke om du tettet ordentlig - med gaffa, f.eks.. Du må bare sørge for at du tenker på infeksjonsrisiko. Alt må være reint og desinfisert.
 
Det vanlige er vel å tape den fast på utsiden av karet, god isolert med bobleplast eller et annet egnet materiale.

At du får en liten lekkasje, så det ikke plopper i gjærlåsen, er i og for seg ikke noe problem, så lenge det ikke er noen åpning som det kan komme tvilsomme mikroorganismer inn gjennom. Sjøl om jeg bruker den informasjonen ploppinga gir meg, kan du følge med på utviklinga gjennom å se på skummet og ta prøver. (Du ser jo skumutviklinga utenfra, du trenger ikke ta av lokket.) Jeg tror jeg bare ville latt det være. Du får jo den beste temperaturavlesninga på denne måten.

Mulig den løsninga du har valgt, ville funke om du tettet ordentlig - med gaffa, f.eks.. Du må bare sørge for at du tenker på infeksjonsrisiko. Alt må være reint og desinfisert.
Alt ble desinfisert på forhånd, jeg glemmer ikke regne nr 1 :)
Okei da lar jeg det bare være, jeg har ikke noe lyst til å ta av lokket heller for å ta prøver. Det ligger skum langs kanten nå men jeg har ikke sett noe annen aktivitet enn det. (skrudde opp tempen til 19)

Er 100 g litt lite priming for ipa? (dekstrose)
 
Alt ble desinfisert på forhånd, jeg glemmer ikke regne nr 1 :)
Okei da lar jeg det bare være, jeg har ikke noe lyst til å ta av lokket heller for å ta prøver. Det ligger skum langs kanten nå men jeg har ikke sett noe annen aktivitet enn det. (skrudde opp tempen til 19)

Er 100 g litt lite priming for ipa? (dekstrose)

Det kommer jo an på volumet øl:).

Bruk denne: Beer Priming Calculator - Brewer's Friend
Skroller du ned litt, finner du en tabell over normal karbonering for ulike øltyper. 2,4 volumes burde bli bra for en IPA. Og så kommer det jo an på om du liker høy eller moderat karbonering.
 
En kamerats kone har spurt meg om tips til et ølrelatert kurs/opplevelse til sin mann. Han er en erfaren øldrikker og -brygger, så smakekurs for nybegynnere er ikke helt innertier. Noen som har anbefalinger?
 
Jeg glemte helt å si det ja haha.
Det er til 22 L
Jeg skal bruke dekstose så jeg skjønte ikke hva de kaller det der

ah - det er corn sugar (maissukker). Vi kaller det jo druesukker. Så altså: Dekstrose=druesukker=maissukker/corn sugar. Du kan også finne det som meritrose. Og det det egentlig er, er glukose - som jo er den mest grunnleggende energikilden for nesten alt liv. "Blodsukker" er glukose.

Kjært barn har mange navn:).
 
ah - det er corn sugar (maissukker). Vi kaller det jo druesukker. Så altså: Dekstrose=druesukker=maissukker/corn sugar. Du kan også finne det som meritrose. Og det det egentlig er, er glukose - som jo er den mest grunnleggende energikilden for nesten alt liv. "Blodsukker" er glukose.

Kjært barn har mange navn:).
Tusen takk det sår jo øverst der også ser keg
 
En kamerats kone har spurt meg om tips til et ølrelatert kurs/opplevelse til sin mann. Han er en erfaren øldrikker og -brygger, så smakekurs for nybegynnere er ikke helt innertier. Noen som har anbefalinger?
Det spørs jo hva slags budsjett det er ikke snakk om. Ei hotellhelg med innlagt omvisning i et bryggeri hadde vært fint for dem begge.
 
Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?
Du kan finne en egnet termolomme på Ebay eller Ali og montere i lokket. Det er min løsning.
 
ah - det er corn sugar (maissukker). Vi kaller det jo druesukker. Så altså: Dekstrose=druesukker=maissukker/corn sugar. Du kan også finne det som meritrose. Og det det egentlig er, er glukose - som jo er den mest grunnleggende energikilden for nesten alt liv. "Blodsukker" er glukose.

Kjært barn har mange navn:).
Dypt imponert Finn. 20 forskjellige øl på flaske, og enkelte må ha litt alder om en skal stole på sekvensielt batchnummer. (ref herrens signatur)
 
Hvor stor kjele kan man ha på komfyr med induksjon og hvor mye kan man koke bort uten ventilasjon?
Jeg koker bort 4 liter i timen på badet med full guffe på avtrekk. Det blir likevel mye vann på veggene. Satser på at flisene og lysarmaturene tåler det. Har varmekablene på og kjører full styrke på avtrekk lenge etter kokingen for å tørke opp. Men det er ikke optimalt... :-(
Ville ikke kokt uten ventilasjon. Ikke inne.
 
Man koker jo poteter inne så det er klart noe kan man jo koke. En form for ventilasjon er det, men ikke no avtrekk jeg kan slå på. Hadde ikke tenkt å koke no mer en 15 ish liter uansett


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Dypt imponert Finn. 20 forskjellige øl på flaske, og enkelte må ha litt alder om en skal stole på sekvensielt batchnummer. (ref herrens signatur)

21 etter dagens kølsch-flasking. Og i morra blir det 22. Men en god del av de der er det ikke så mange flaskene av, så bildet er litt skeivt:). (Og så er det en jeg strøk nå, som aldri kommer på flaske; en nordengelsk brun som ikke stopper å gjære. Ingen tvil om hva det er med den. Men jeg lar den stå for å se hvor galt det kan bli.)
 
Tilbake
Topp