Det er smart løsning, gjorde det samme når jeg brukte drill på kværna, kjørte på et lettere slurre moment slik at den stoppet når det dukket opp noe i malten, bruker vindusviskermotor nå og den er verre å få regulert på den måten,så jeg må nok tåle at det smeller litt innemellom.
Vi småbatchbryggere kan koste på oss den fysiske aktiviteten det er å sveive maltkverna med håndkraft.
Må huske at @Finn Berger knapt hadde gjort annet enn å sveive da! (Jeg er bare misunnelig på bryggetiden!)
Det høres ikke ut som noen dårlig idé, egentlig. Hadde sikkert vært fin styrketrening. Jeg har et sett enkle ruller for innendørs sykling. Kanskje jeg i stedet skulle koble sykkelen direkte på mølla? Men effekten ved en bråstopp pga. stein i maltet kunne bli artig.
Om man får synlig mindre gjær med over i flaskekaret enn man er vant til (som f.eks. på grunn av kompakt gjærkake eller lignende), er det da vanlig at den naturlige karboneringen på flaske går vesentlig tregere enn normalt? Gjorde en karboneringstest i går, etter 4 dager. Ølet var klart på flasken (lite gjær i suspensjon), men det smakte som lite kullsyre, og kanske en tanke for søtt.
Jeg har en følelse av at det stemmer, ja. Men det er kanskje ikke entydig; det virker rimelig å anta at det også henger sammen med hvor mye gjæren har måttet slite med å gjøre ferdig gjæringsprosessen?
Akkurat gåttt over til fat. To av fatene er plugget pga humlegrums (var en heftig IPA med endel tørrhumle), uansett hva kan jeg gjøre for unngå dette? Har per dags dato ikke plass til kjøleskap for cold crash. Hva med og fjerne en cm av røret som går til bunns i Korneliusfatet? Andre med samme problem som har en fix?
Bruk finmasket sil eller annen filtrering, om du humler i fat bruk pose eller mekanisk filter, koble CO2 på øl ut for å blåse ut humle(bjørne)pluggen.
Tørrhumler med poser, maks 50 gram per pose, og 4-5 klinkekuler. Jeg vekter de ned så de ligger i bunn og godgjør seg framfor å dunste ned hele huset. Slipper de ned på motsatt side av krana.
Kjent problemstilling. Jeg benytter «ubåt» i steden for stigrør, på godt humlede øl, dermed trenger jeg ikke å kappe stigrøret. Har kjøpt clear beer draft system, men det finnes like gode (vil jeg tro) og vesentlig billigere på eBay/Ali.
Mye gode tips her. Den ubåt-løsningen virket genial. Må sees nærmere på. Takk for hjelp så langt! Ekornskurken: Er det nødvendig med filter om en ikke tørrhumler direkte i fatet? Dette så jo egentlig lett ut og lage selv.
Hvordan har folket med fastmontert varmeelement i kokekjelen løst det med tanke på dyppkjøler? Går med planer om å få montert varmeelement, men ble plutselig oppmerksom på at det nødvendigvis blir en konflikt her.
Ingen konflikt for meg. Kjøleren ligger nok på varmeelementet, men ingen av dem går samtidig, så jeg ser ikke problemet.
Mulig jeg ser problemer som ikke fins ja. Det var vel tosidig. Belastning på element (denne er vel minimal) og at spiralen blir stående litt på halv tolv.
Yup, den blir stående litt på halv tolv. Jeg saniterer den også dvs har den oppi siste 15 eller så av koket, men opplever ikke noe trøbbel med det. Foruten at tempen synker i et halvminutt eller så etter den har blitt satt oppi, men slik er det vel alltid.
Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?
Det vanlige er vel å tape den fast på utsiden av karet, god isolert med bobleplast eller et annet egnet materiale. At du får en liten lekkasje, så det ikke plopper i gjærlåsen, er i og for seg ikke noe problem, så lenge det ikke er noen åpning som det kan komme tvilsomme mikroorganismer inn gjennom. Sjøl om jeg bruker den informasjonen ploppinga gir meg, kan du følge med på utviklinga gjennom å se på skummet og ta prøver. (Du ser jo skumutviklinga utenfra, du trenger ikke ta av lokket.) Jeg tror jeg bare ville latt det være. Du får jo den beste temperaturavlesninga på denne måten. Mulig den løsninga du har valgt, ville funke om du tettet ordentlig - med gaffa, f.eks.. Du må bare sørge for at du tenker på infeksjonsrisiko. Alt må være reint og desinfisert.
Alt ble desinfisert på forhånd, jeg glemmer ikke regne nr 1 Okei da lar jeg det bare være, jeg har ikke noe lyst til å ta av lokket heller for å ta prøver. Det ligger skum langs kanten nå men jeg har ikke sett noe annen aktivitet enn det. (skrudde opp tempen til 19) Er 100 g litt lite priming for ipa? (dekstrose)
Det kommer jo an på volumet øl. Bruk denne: Beer Priming Calculator - Brewer's Friend Skroller du ned litt, finner du en tabell over normal karbonering for ulike øltyper. 2,4 volumes burde bli bra for en IPA. Og så kommer det jo an på om du liker høy eller moderat karbonering.
En kamerats kone har spurt meg om tips til et ølrelatert kurs/opplevelse til sin mann. Han er en erfaren øldrikker og -brygger, så smakekurs for nybegynnere er ikke helt innertier. Noen som har anbefalinger?