Ingen konflikt for meg. Kjøleren ligger nok på varmeelementet, men ingen av dem går samtidig, så jeg ser ikke problemet.
Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?
Alt ble desinfisert på forhånd, jeg glemmer ikke regne nr 1Det vanlige er vel å tape den fast på utsiden av karet, god isolert med bobleplast eller et annet egnet materiale.
At du får en liten lekkasje, så det ikke plopper i gjærlåsen, er i og for seg ikke noe problem, så lenge det ikke er noen åpning som det kan komme tvilsomme mikroorganismer inn gjennom. Sjøl om jeg bruker den informasjonen ploppinga gir meg, kan du følge med på utviklinga gjennom å se på skummet og ta prøver. (Du ser jo skumutviklinga utenfra, du trenger ikke ta av lokket.) Jeg tror jeg bare ville latt det være. Du får jo den beste temperaturavlesninga på denne måten.
Mulig den løsninga du har valgt, ville funke om du tettet ordentlig - med gaffa, f.eks.. Du må bare sørge for at du tenker på infeksjonsrisiko. Alt må være reint og desinfisert.
Alt ble desinfisert på forhånd, jeg glemmer ikke regne nr 1
Okei da lar jeg det bare være, jeg har ikke noe lyst til å ta av lokket heller for å ta prøver. Det ligger skum langs kanten nå men jeg har ikke sett noe annen aktivitet enn det. (skrudde opp tempen til 19)
Er 100 g litt lite priming for ipa? (dekstrose)
Jeg glemte helt å si det ja haha.Det kommer jo an på volumet øl.
Bruk denne: Beer Priming Calculator - Brewer's Friend
Skroller du ned litt, finner du en tabell over normal karbonering for ulike øltyper. 2,4 volumes burde bli bra for en IPA. Og så kommer det jo an på om du liker høy eller moderat karbonering.
Jeg glemte helt å si det ja haha.
Det er til 22 L
Jeg skal bruke dekstose så jeg skjønte ikke hva de kaller det der
Tusen takk det sår jo øverst der også ser kegah - det er corn sugar (maissukker). Vi kaller det jo druesukker. Så altså: Dekstrose=druesukker=maissukker/corn sugar. Du kan også finne det som meritrose. Og det det egentlig er, er glukose - som jo er den mest grunnleggende energikilden for nesten alt liv. "Blodsukker" er glukose.
Kjært barn har mange navn.
Det spørs jo hva slags budsjett det er ikke snakk om. Ei hotellhelg med innlagt omvisning i et bryggeri hadde vært fint for dem begge.En kamerats kone har spurt meg om tips til et ølrelatert kurs/opplevelse til sin mann. Han er en erfaren øldrikker og -brygger, så smakekurs for nybegynnere er ikke helt innertier. Noen som har anbefalinger?
Tusen takk det sår jo øverst der også ser keg
En kamerats kone har spurt meg om tips til et ølrelatert kurs/opplevelse til sin mann. Han er en erfaren øldrikker og -brygger, så smakekurs for nybegynnere er ikke helt innertier. Noen som har anbefalinger?
Du kan finne en egnet termolomme på Ebay eller Ali og montere i lokket. Det er min løsning.Jeg har et dumt spørsmål, jeg har skaffet meg en Inc bird og et kjøleskap men ble litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med termometeret, jeg putta den oppi igjennom mellom pakningen til gjær låsen men nå har det gått 3 døgn uten noe trykk eller "plupping" I gjærlåsen. Hvordan løser dere dette?
Jeg har bra kok på 36 liters kjele med 28 liter vørter. 50 liters kjele og tilsvarende mye vørter tror jeg ikke går så bra. Siste spørsmålet er jeg ikke helt med på. Kan koke uten ventilasjon, men da blir det steaming av kjøkkenet.Hvor stor kjele kan man ha på komfyr med induksjon og hvor mye kan man koke bort uten ventilasjon?
Dypt imponert Finn. 20 forskjellige øl på flaske, og enkelte må ha litt alder om en skal stole på sekvensielt batchnummer. (ref herrens signatur)ah - det er corn sugar (maissukker). Vi kaller det jo druesukker. Så altså: Dekstrose=druesukker=maissukker/corn sugar. Du kan også finne det som meritrose. Og det det egentlig er, er glukose - som jo er den mest grunnleggende energikilden for nesten alt liv. "Blodsukker" er glukose.
Kjært barn har mange navn.