1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Det spørs jo hva slags budsjett det er ikke snakk om. Ei hotellhelg med innlagt omvisning i et bryggeri hadde vært fint for dem begge.
     
    Jørgen O liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Søren, det gjør det jo også, ja. Jaja, jeg lærer vel å lese til slutt:).
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Driver ikke Ægir med sånt?

    En week-end på Klostergården på Tautra tror jeg også kunne være noe. Klostergården
     
    #10163 Finn Berger, 23 Jul 2019
    Sist redigert: 23 Jul 2019
    Jørgen O og Pål Heide Kielland liker dette.
  4. BryggePer

    BryggePer
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Arna, Bergen
    Du kan finne en egnet termolomme på Ebay eller Ali og montere i lokket. Det er min løsning.
     
    Aldri_mer_tuborg liker dette.
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvor stor kjele kan man ha på komfyr med induksjon og hvor mye kan man koke bort uten ventilasjon?
     
  6. Aleksander87

    Aleksander87
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg har bra kok på 36 liters kjele med 28 liter vørter. 50 liters kjele og tilsvarende mye vørter tror jeg ikke går så bra. Siste spørsmålet er jeg ikke helt med på. Kan koke uten ventilasjon, men da blir det steaming av kjøkkenet.
     
    Daggis og loebrygg liker dette.
  7. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Dypt imponert Finn. 20 forskjellige øl på flaske, og enkelte må ha litt alder om en skal stole på sekvensielt batchnummer. (ref herrens signatur)
     
    Finn Berger liker dette.
  8. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Jeg koker bort 4 liter i timen på badet med full guffe på avtrekk. Det blir likevel mye vann på veggene. Satser på at flisene og lysarmaturene tåler det. Har varmekablene på og kjører full styrke på avtrekk lenge etter kokingen for å tørke opp. Men det er ikke optimalt... :-(
    Ville ikke kokt uten ventilasjon. Ikke inne.
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Man koker jo poteter inne så det er klart noe kan man jo koke. En form for ventilasjon er det, men ikke no avtrekk jeg kan slå på. Hadde ikke tenkt å koke no mer en 15 ish liter uansett


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Et testkok gir deg svaret. :)
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    21 etter dagens kølsch-flasking. Og i morra blir det 22. Men en god del av de der er det ikke så mange flaskene av, så bildet er litt skeivt:). (Og så er det en jeg strøk nå, som aldri kommer på flaske; en nordengelsk brun som ikke stopper å gjære. Ingen tvil om hva det er med den. Men jeg lar den stå for å se hvor galt det kan bli.)
     
    erikraude liker dette.
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Godt poeng, og siden jeg allerede har prøvd 10 liter vet jeg vel egentlig svaret
     
  13. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    :)
    Sommeren er tiden for korte tanker, og nå kjenner jeg tiden for en god øl er kommet. Heldigvis kort vei til fatet. :beermug:
     
    loebrygg liker dette.
  14. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Avdamping er en funksjon av kokeintensitet og diameter, så om du øker volum i samme kjele skal avdamping bli det samme.
     
    Finn Berger og loebrygg liker dette.
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det var selvfølgelig denne lenka jeg skulle legge inn i svaret mitt: Klostergården

    Det går litt fort i svingene noen ganger:(.
     
    Pål Heide Kielland liker dette.
  16. Aleksander87

    Aleksander87
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg kokte 28 liter her om dagen, og jeg var først fornøyd med avtrekket når jeg hadde full spiker på ventilatoren (kjøkken), som er 630 kubikk per time. Ganske kraftig ventilator altså. Den tok seg av så og si all damp.
     
    Finn Berger liker dette.
  17. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Anbefales på det sterkeste
     
    Finn Berger liker dette.
  18. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg tror det er et poeng når du kjører vifta at luft kan komme inn i rommet, også? For å få full nytte av kapasiteten til vifta.
     
  19. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så det ikke blir vakuum mener du?

    Ser for meg å bli sugd opp i avtrekket


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    erikraude liker dette.
  20. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ja, faktisk. Særlig i moderne boliger, som er nærmest hermetisk tette. (Jeg er veldig glad for å bo i et gammelt hus!)

    Nå kjenner jeg meg uansett ganske trygg - men du er nok mer utsatt:D.
     
    loebrygg liker dette.

Del denne siden