Det finnes en egen tråd om brygging av 1664 Blanc.Jeg er klar for å brygge noe lett og friskt, men som samtidig er fruktig nok for fruens gane (tenk 1664 Blanc).
Har fundert på Vestbrygg sin Dryler, men lurte på om det er andre forslag, og evt. erfaringer med Dryler?
Drylar er sikker god. Vestbrygg har mange fine ølsett, men eg tviler på denne ligner på 1664 Blanc. Men, den er nok lettdrikkeligJeg er klar for å brygge noe lett og friskt, men som samtidig er fruktig nok for fruens gane (tenk 1664 Blanc).
Har fundert på Vestbrygg sin Dryler, men lurte på om det er andre forslag, og evt. erfaringer med Dryler?
Den har jeg funnet, men takk for tips.Det finnes en egen tråd om brygging av 1664 Blanc.
Ja, har hørt mye bra om den. Tror det må bli en slik, og heller kjøpe et par Blanc til ho ved behovDrylar er sikker god. Vestbrygg har mange fine ølsett, men eg tviler på denne ligner på 1664 Blanc. Men, den er nok lettdrikkelig
Det er ofte en grei løsning. Snu på det. Tenk at dette ølet skal du produsere 20-23 (standard batch) liter av. Har du lyst på så mye av det eller skal du brygge noe mer i smak for konsum? Noe kan og kjøpes i mindre aktuelle kvantum.Den har jeg funnet, men takk for tips.
Ja, har hørt mye bra om den. Tror det må bli en slik, og heller kjøpe et par Blanc til ho ved behov
Takk for hjelpen!
XLR klarer lett 10A, du klarer å få loddet på >1,5mm2. Speacon eller Powercon er vel rated
til 20A eller noe. Men de er fine, bruker de på uttak til elementene kjelen og HERMS. Kinakopi fra Aliexpress, koster nesten ingenting
Vi snakker små mengder som evt drypper bort. Mengden jeg satt igjen med i gryten tilsier at jeg fikk kokt bort godt innenfor nedre grense.Det er ikke mest det som drypper FRA ventilatoren sim er problematisk (Det er jo det også dersom det er veldig skittent), men mer at det som damper bort fra vørteren drypper TILBAKE.
Vi koker blant annet for å koke bort DMS og dersom det kondenserer og drypper tilbake så er det ikke lett å koke bort igjen.
Det har du rett i, og er noe jeg normalt ville tenkt på. Men dette er såpass nytt at det har ikke rukket å legge seg fett på viften. Men dette er ikke en ønskelig langsiktig løsning.Fett er jo sikkert fint å ikke få i vørteren. Selv om grillen er fin så er det sikkert noe oppe i selve vifta hvis det er en ventilator som brukes til mat også.
Vi snakker små mengder som evt drypper bort. Mengden jeg satt igjen med i gryten tilsier at jeg fikk kokt bort godt innenfor nedre grense.
Det har du rett i, og er noe jeg normalt ville tenkt på. Men dette er såpass nytt at det har ikke rukket å legge seg fett på viften. Men dette er ikke en ønskelig langsiktig løsning.
Absolutt ingen dum tanke det. Greit man skal være grei med både venner og frue, men 20 liter er mye.Det er ofte en grei løsning. Snu på det. Tenk at dette ølet skal du produsere 20-23 (standard batch) liter av. Har du lyst på så mye av det eller skal du brygge noe mer i smak for konsum? Noe kan og kjøpes i mindre aktuelle kvantum.
Eg liker godt wit, men ser det som sykt å brenne inne med 20 liter selv. Eg er ikkje SÅ glad i wit.. Samme gjelder gjelder 1664 Blanc for deg. Drikker dama di 2-3 stk på vors. en gang i måneden, så brenner du inne med mye øl som blir dårlig.
Se det an.
Venner, behov og forbruk
Absolutt ingen dum tanke det. Greit man skal være grei med både venner og frue, men 20 liter er mye.
Et annet nybegynner-spørsmål, som jeg ikke har blitt klok på selv etter mye søk her inne, hvilken Ink-Bird anbefaler folket? Valget står mellom 308 og 310.
Hehe, var akkurat det jeg ikke ville høre. Hadde tenkt å holde det på et selv en idiot klarer det-nivå, uten for mye dill og dall. Men er gjerne greit med overvåkning i lomma?Inkbird WiFi ville jeg selv kjøpt. Merk at jeg ikke har erfaring med den.
Inkbird WIFI ITC-308 Dual Temperatur Kontroller (NYHET!)
Men aller helst vil jeg ha Smartpid, som kan integreres med Brewfather
Nå har jeg ikke prøvd appen til Inkbird så jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men selve inkbird termostaten er ikke spesielt intuitiv. Ville blitt overrasket om appen var vanskelig.Hehe, var akkurat det jeg ikke ville høre. Hadde tenkt å holde det på et selv en idiot klarer det-nivå, uten for mye dill og dall. Men er gjerne greit med overvåkning i lomma?
Nå har jeg ikke prøvd appen til Inkbird så jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men selve inkbird termostaten er ikke spesielt intuitiv. Ville blitt overrasket om appen var vanskelig.
Du får nok ikke bedre øl av å ha appstyring, men det gjør det kanskje enklere å sette opp forskjellige temperstursteg?
Edit: Jeg så en video om den nå. Den lagrer data om gjæringstemperaturen slik at du får en graf. Det er noe jeg kunne tenkt meg for å mye lettere kunne ta stilling til om jeg har god kontroll på gjæringen.
Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke mer om Inkbird enn de 30 sek av videoen jeg gadd å se.Hvordan får man tak i dataen? Er det via inkbird sine servere eller får man dataen rett i fanget hjem?
Løp
Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke mer om Inkbird enn de 30 sek av videoen jeg gadd å se.
Men jeg som bruker Brewfather ville definitivt undersøkt Smartpid mer. Dog koster den en del mer (kanskje mer enn jeg synes den er verdt for å bare styre gjæring).
Det jeg savner fra inkbird og andre "dumme" termostater er muligheten til å finjustere opp mot mitt oppsett. Disse termostatene kjører full spiker til de når temperaturen, så kutter de strømmen, slik at temperaturen aldri stopper der man vil. For et kjøleskap så man man så klart leve med mer forsinkelse, og man kan finne finurlige løsninger, men jeg vil lime proben på gjæringskaret, sette temperaturen, og la apparatet finne ut hvordan det skal holde temperaturen.Har siklet litt av og på på smartpid selv, og hver gang konkluderer jeg med at den er for fancy uansett i hvilken jobb jeg ville satt den til å gjøre, det ville liksom blitt enten her, eller enten der.. Ville ikke klart å utnytte mulighetene i den selv. Så har valgt å legge pengene i gode dingser som gjør spesifikke oppgaver.
Det jeg savner fra inkbird og andre "dumme" termostater er muligheten til å finjustere opp mot mitt oppsett. Disse termostatene kjører full spiker til de når temperaturen, så kutter de strømmen, slik at temperaturen aldri stopper der man vil. For et kjøleskap så man man så klart leve med mer forsinkelse, og man kan finne finurlige løsninger, men jeg vil lime proben på gjæringskaret, sette temperaturen, og la apparatet finne ut hvordan det skal holde temperaturen.
Og jeg vil styre det fra telefonen.
Du har gode poeng. Av og til finner man løsninger på problemer som ikke finnes. Jeg skylder på behovet for å forbedre, endre hele veien.Men, "trenger" du det? Jeg bruker varmekabler med sensor utenpå dunken, med en "dum" termostat. Den stopper jo når temperaturen er nådd, men temperaturen blir også overført via utsiden av plastdunken, så det blir jo aldri varmere inni dunken enn det som står i displayet, men heller noe under. Men uansett. Hvis man får resultatet man er ute etter smaksmessig..så.. Hvor mye vil man styre med noe som funker? (hvis du synes at det funker da)
Man kan jo regulere dette delvis ved å ha en varmekilde som gir lite restvarme. Men varmekabler og STC1000+ har fungert helt ypperlig for meg i mange år. Den dagen jeg får påpekning på gjæringsregime så er det ikke utstyret det står på, men bryggeren må nok en tung tur ned i kjelleren og spørre seg selv hva i helvete jeg driver med.
Du har gode poeng. Av og til finner man løsninger på problemer som ikke finnes. Jeg skylder på behovet for å forbedre, endre hele veien.