Det er bare et tegn på at det har tatt til seg fuktighet og er ikke nødvendigvis noe stort problem. Som det står i denne artikkelen er fuktighet og insekter noe man bør unngå. Can Sugar Go Bad? - Can It Go Bad?Apropos tittelen på tråden, hvorfor er det dumt at den har klumpet seg? Vil det ikke løse seg opp i væsken man tilsetter det i til slutt?
Ved fating i lukket sløyfe så bruker jeg først å fylle fatet smekk fullt med Star san, for så å presse denne ut med CO2. Etter at fatet er fylt via stigerøret (spunding ventil koblet til gass-ut), bruker dere å 'purge' head spacen da? Jeg tenker at man ikke trenger det, men det føles bare rart å ikke gjøre det
Mange takk! Så fuktighet, slik jeg tolket det, gjør sukkeret vanskelig å håndtere, mens hvis det er småkryp i det så må det kastes.
Jeg har aldri brydd meg om dette. Tilsetter masse frisk gjær og gjærer på 10 grader 2-3 uker ettersom det passer med jobbturnus. Når jeg tar dunken ut av gjæringsskapet lar jeg den stå en dag eller 2 for klaring etter å ha flyttet på den.Har et annet spørsmål om undergjæret øl. Brygger som regel bare ales og brygger bare undergjæret en gang i året. Hver eneste gang de siste 3 årene (siden jeg ble oppmerksom på at det er best å øke temp til 18 grader når den er ca 5 over endelig FG) 3635239 har jeg glemt dette steget. Nå skal jeg brygge en ekstra undergjæret øl batch slik at dette går inn i hjernebarken. Men hvor stor forskjell blir det? Blir ølet surere, søtere eller mer bitter av å glemme dette steget? Det står fra juli til juletider.
Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
Jeg purger. Og samtidig trykksetter jeg lokket så det blir tett. Ofte blir fatet stående uten trykk en stund, så det er en god vane. Trykket i headspace blir jo raskt absorbert i ølet om gassen er koblet fra.Ved fating i lukket sløyfe så bruker jeg først å fylle fatet smekk fullt med Star san, for så å presse denne ut med CO2. Etter at fatet er fylt via stigerøret (spunding ventil koblet til gass-ut), bruker dere å 'purge' head spacen da? Jeg tenker at man ikke trenger det, men det føles bare rart å ikke gjøre det
En diacetylrest er bare en forsikring. Under 100 % idelle forhold med nok gjær, oksygen, gjærnæring og god gjærhelse er den neppe nødvendig, men det skader aldri å øke mot slutten. Derfor er det god praksis. Diacetyl er ikke typeriktig i noen øl annet enn noen tsjekkiske og da i små mengder.Har et annet spørsmål om undergjæret øl. Brygger som regel bare ales og brygger bare undergjæret en gang i året. Hver eneste gang de siste 3 årene (siden jeg ble oppmerksom på at det er best å øke temp til 18 grader når den er ca 5 over endelig FG) 3635239 har jeg glemt dette steget. Nå skal jeg brygge en ekstra undergjæret øl batch slik at dette går inn i hjernebarken. Men hvor stor forskjell blir det? Blir ølet surere, søtere eller mer bitter av å glemme dette steget? Det står fra juli til juletider.
Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk
Ok, så hvis endelig FG er riktig, er sjansene store for at det likevel gikk bra?En diacetylrest er bare en forsikring. Under 100 % idelle forhold med nok gjær, oksygen, gjærnæring og god gjærhelse er den neppe nødvendig, men det skader aldri å øke mot slutten. Derfor er det god praksis. Diacetyl er ikke typeriktig i noen øl annet enn noen tsjekkiske og da i små mengder.
Jeg purger. Og samtidig trykksetter jeg lokket så det blir tett. Ofte blir fatet stående uten trykk en stund, så det er en god vane. Trykket i headspace blir jo raskt absorbert i ølet om gassen er koblet fra.
Den er vel mest lik Hansa sin White IPA enn en NEIPA, men det hjelper vel fortsatt ikke på definisjonen?Hvilken typedefinisjon vil Kinn sitt Skoddehav komme under?
Neipa?
Pils og hvete, litt havre. Humle på 30 og 15 min samt i whirlpool og tørrhumle.
Det står kvit indiaøl på siden til Kinn, men det finnes ikke i Norbrygg sine definisjoner av øltyper
Hvit IPA. Egen stil i USA, men ikke her. Det er egentlig en wit med humle.Hvilken typedefinisjon vil Kinn sitt Skoddehav komme under?
Neipa?
Pils og hvete, litt havre. Humle på 30 og 15 min samt i whirlpool og tørrhumle.
Det står kvit indiaøl på siden til Kinn, men det finnes ikke i Norbrygg sine definisjoner av øltyper
OK, jeg bruker den teknikken der man erstatter headspace i karet med gass fra fatet i et lukket system. Da trenger man ikke ha gass tilkoblet.Jeg trykksetter lokket når jeg har fylt i Star san og tapper av nokså umiddelbart. Fatet blir fylt i samme slengen.. Gass står kontinuerlig tilkoblet
EDIT: Regner med purging er unødvendig, men har likevel gjort det som en forsikring. Men det holder kanskje med et par napp i ventilen?
Vanskelig å si. FG er ikke direkte knyttet opp mot diacetyl, men dårlig gjærhelse gir ofte et par poeng lavere utgjæring så det er i hvert fall et godt tegn.Ok, så hvis endelig FG er riktig, er sjansene store for at det likevel gikk bra?
Sent fra min VOG-L29 via Tapatalk