Min mening er at du kan være sparsom med skyllevann og tilsette vann 15 min før endt kok. Jeg bruker vannkokeren så det ikke forlenger koketidenNår jeg ikke vet avdamping, kan jeg da bruke litt mindre skyllevann og heller spe på med vann på slutten, eller blir det feil?
Her er hva som står om denne maskinen på BrewfatherNår jeg ikke vet avdamping, kan jeg da bruke litt mindre skyllevann og heller spe på med vann på slutten, eller blir det feil?
Bare et tips, anbefaler deg å kjøre en runde med full rengjøring på nytt utstyr før du brygger. Det kan være restoljer igjen i maskinen fra fabrikken som du helst ikke vil ha med deg i ølet.Et par spørsmål til (håper første bryggedag blir torsdag, om posten vil):
1. Utmesking: det står litt forskjellig rundtom, mitt øl skal meskes på 67° i en time, og så skylling og koking etter oppskriften.
Tar jeg bare maltrøret opp og skyller med 75°etter en time med 67° og så setter på kok?
2. OG/SG, det står OG ca 1.058. Er det da 1.058 som er målet når den kommer opp til kok?
3. Det står også at en kan justere SG før humling, men hvis den er i nærheten er det best å la være. Hva vil i nærheten si?
Her er hva som står om denne maskinen på Brewfather
Boil-off will vary on this system depending on which heating elements are active, two elements (500W + 1kW): 4.5 L/hour, all elements: 6.5 L/hour.
Antar uten lokk. Man koker vel alltid uten lokk...? Trøster meg med at dette er tråden for dumme spørsmål...Takk. Er det med eller uten lokk?
Bare et tips, anbefaler deg å kjøre en runde med full rengjøring på nytt utstyr før du brygger. Det kan være restoljer igjen i maskinen fra fabrikken som du helst ikke vil ha med deg i ølet.
Hovedregelen er uten lokk.Takk. Er det med eller uten lokk?
Er det da noen man kan gjøre? Bare akseptere den som en søt stout? Hvordan blir det med eventuelle flaskebomber?
Hvis det er ølsettet tørr stout frå Ølbrygging så endte mitt og på 1.020. 4.2% eller noe sånt. Ikke særlig tørt. Og rart valg av gjær på et øl de selger som Dry Stout...Er det da noen man kan gjøre? Bare akseptere den som en søt stout? Hvordan blir det med eventuelle flaskebomber?
Nå installerte jeg Brewfather appen og fant frem oppskriften fra Ølbrygging.no samt la inn Brewzilla 65.
Det som er litt spesielt er at anbefalte volum da avviker forholdsvis mye fra papiroppskriften som fulgte settet.
Papiret sier kg malt (6,7) x 2,8liter vann til innmesking, det blir 18.76l, mens Brewfather sier dette:
Vis vedlegget 42989
Hva skal jeg bruke?
I profilen på Brewfather ligger det 11.5 liter deadspace. Det er vann utenfor maltrøret og det kommer da i tillegg på beregningen som Brewfather bruker.Hva skal jeg bruke?
I profilen på Brewfather ligger det 11.5 liter deadspace. Det er vann utenfor maltrøret og det kommer da i tillegg på beregningen som Brewfather bruker.
Det som står på papiret til settet er bere ei generell veiledning.
Du bør absolutt tilpasse det til ditt utstyr, slik du har gjort med brewfather.
Last gjerne opp bilde av utstyrsprofilen, og oppskrifta du har lagt inn i brewfather, so kan ein sjå om det ser fornuftig ut.
Ja, om den stemmer so har du 11,5L med plass under maltrøret. Det må plussast på vannmengda. (Det har allereie brewfather gjort når det står 33,34l) Det blir det ein veldig tynn mesk og lite skyllevann. Bruk det som står i brewfather, det gir nok meir meininga når du brygger
Ja, kanskje, det er ikkje så veldig effektivt å skylle med so lite. Men du har ikkje so mykje valg når maskina er mest egna til større brygg.Men sluttresultatet blir korrekt vørter?
Du kan kanskje ende opp med ei kompakt og delvis tett maltseng dersom du brukar lite vatn og kompanserar for det med å sirkulere for full pupp.Men så lenge jeg sirkulerer med pumpa betyr det vel mindre hvor mye vann som står under maltrøret?