Prøv å få gjæren opp i suspensjon igjen. Få satt ølet i dunken i rotasjon; det skulle ordne det.
Hva var OG og mesketemperatur?
ble litt "risting" på vei opp fra boden.
OG var 1.050 og mesketemp på 65
Prøv å få gjæren opp i suspensjon igjen. Få satt ølet i dunken i rotasjon; det skulle ordne det.
Hva var OG og mesketemperatur?
Kanskje litt bort fra emne, men når man rister, har du merket noe negativt ved å skvulpe ølet
opp i den super bitre krausenringen?
ble litt "risting" på vei opp fra boden.
OG var 1.050 og mesketemp på 65
Hmmm, den White ipa'en min har stått på 1.016 i 3 dager nå å vurderte å gjøre et forsøk på å vugge litt, men leser at T-58 kan være en slappfisk og rett å slett bare gått å lagt seg for godt Fermentis sier 70% utgjæring, jeg har 65%, kanskje ikke vits å gjøre noe?Det er vel vanskelig å si hverken nei eller ja dersom spørsmålet dreier seg om hvorvidt det er risikofritt å gjøre det. Stort sett sitter den godt fast, så jeg tror ikke det har noen betydning.
Hmmm, den White ipa'en min har stått på 1.016 i 3 dager nå å vurderte å gjøre et forsøk på å vugge litt, men leser at T-58 kan være en slappfisk og rett å slett bare gått å lagt seg for godt Fermentis sier 70% utgjæring, jeg har 65%, kanskje ikke vits å gjøre noe?
Ja riktig, kanskje bare vente litt i første omgang da, har bare stått ei uke, og jeg har allerede prøvd å øke temp opp til 20 så hadde egentlig ikke lyst å øke den no mer, men da er jeg litt klokere, mange takkHar opplevd det der med t-58 en gang for lenge siden. Jeg ville satt opp varmen (hvis du har noe å gå på, da), og prøvd å få gjæren opp i suspensjon igjen. Disse belgierne gjør jo mye rart, også. Tar pauser og er sære.
Ja riktig, kanskje bare vente litt i første omgang da, har bare stått ei uke, og jeg har allerede prøvd å øke temp opp til 20 så hadde egentlig ikke lyst å øke den no mer, men da er jeg litt klokere, mange takk
Kult, bare leste på fermentis at det var 16 til 20 pluss at jeg har en cream ale med US-05 i samme skapet, men den er jo ferdig utgjæra, stått på 1.008 i 5 dager så er kanskje ikke noe problem at den heller får 22 grader nå?Hvis du bare er på 20, kan du godt gå opp noen grader. Og når du er så langt nede som 1.020, så er det ikke så farlig om det blir litt varmt, heller. Mine belgiere står gjerne på 25 grader ei god stund i siste del av prosessen.
Kult, bare leste på fermentis at det var 16 til 20 pluss at jeg har en cream ale med US-05 i samme skapet, men den er jo ferdig utgjæra, stått på 1.008 i 5 dager så er kanskje ikke noe problem at den heller får 22 grader nå?
Du bør i alle fall få bedre utgjæring med de tallene der, ja.
Ristinga på vei opp betyr nok mindre. Du bør få opp temperaturen først, og så riste. Ved den lavere temperaturen vil vel gjæren bare legge seg til ro igjen.
hadde 15g av samme gjær som jeg fordelte på 45l for å se om det kunne starte igjen. Temperaturen var 19 grader ved pitch i dag tidlig og det har skjedd lite siden da. Er ikke gjæringa i gang i løpet av morgendagen blir det vel en pakke med us-05 i hvert av karrene.
Så lenge den ikke har konserveringmidler (typisk E200 og 202), så går det bra. Denne er pasteurisert, ser det ut som.Har kjøpt inn litt forskjellig juice jeg tenkte å prøve og sette noe cider på.
Ble litt usikker på denn når jeg så på ingrediensene. Kan denne gjæres?
Vis vedlegget 42970
Så lenge den ikke har konserveringmidler (typisk E200 og 202), så går det bra. Denne er pasteurisert, ser det ut som.
Wyeast 3463PC Forbidden Fruit ACTIVATOR xl 125 mlHei! Tenkte å brygge en kiwi wheat beer, og i oppskriften står det wyeast 3463 forbidden fruit som gjær. Ingen norske butikker har denne. Noen som vet om en god erstatter, evt et sted på nettet som er bra å bestille det fra?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Det nærmer seg mitt første brygg, så de dumme spørsmålene kommer på rekke og rad her, først ut:
i oppskriften til settet mitt (allgrain APA) står det at en skal måle SG daglig på slutten av gjæringen for å se når den er ferdig, gjør folk dette, og i såfall hvordan? Kan vel ikke rote nedi der med hevert hver dag?