Tråden for dumme spørsmål.

Hei! Har bestemt meg for og gå til innkjøp av følgende produkt på olbrygging.no.
Digiboil 35 BIAB Startpakke - Ølbrygging AS
Hva slags tilleggsutstyr vil jeg trenge for og få produktene over på flaske når bryggingen er ferdig?
Edit: Har allerede flasker og kork.

De har startpakke for flasking også. Men det spørs om du trenger flasketre f.eks, det er jo enkelt å bare sette flaskene oppned i en kasse.

Så du trenger en flaskeskyller:

Flaskeskyller til flasketre - Rengjøring og tilbehør - Ølbrygging - Ølbrygging AS

Og i stedet for å tilpasse flaskefyller/tappestang til kranen, så kan du kjøpe kran/flaskefyller i ett.

Kran med slange og flaskefyller - Ølbrygging AS

Har selv tre stenger, to kraner. Ingen passer direkte i hverandre..

Og noe til korkpåsettning, tror det er greit å gå for en bordmodell.
 
En praktisk ting hvis du skulle trenge å søke i nettbutikker: Selv om vi ofte sier korker og korkpåsetter, er det mer presist og riktig å skrive kapsler, og oftest er det under den betegnelsen du finner varene i nettbutikkene. (Kork er til sammenligning den tradisjonelle måten vinflasker lukkes på - og som for så vidt også er mulig å bruke til øl.)
 
Jeg tror jeg ville fått den i gang før jeg tilsatte den. En liter startervørter; rist som bare det, og vent til det gjærer ordentlig. Halvparten i hver dunk.

edit: Ooops, dette er jo tørrgjær, så den ristinga er vel ikke så nødvendig.

kjørte på med 2pk rehydrert US-05 fordelt på to dunker. Stått i 24-timer uten noen endring. Hva kan årsaken være? Det er vel noe sukker igjen som US-05 kan spise opp?
 
Er det da noen man kan gjøre? Bare akseptere den som en søt stout? Hvordan blir det med eventuelle flaskebomber?
Det kan være vanskelig å få til noe. Temperaturøkning, risting og ny gjær er omtrent alt du kan gjøre. Flaskebomber er en potensiell fare, men om du karbonerer litt forsiktig og oppbevarer dem kjølig etter karbonering er det mye som går bra.
 
Et par spørsmål til (håper første bryggedag blir torsdag, om posten vil):

1. Utmesking: det står litt forskjellig rundtom, mitt øl skal meskes på 67° i en time, og så skylling og koking etter oppskriften.
Tar jeg bare maltrøret opp og skyller med 75°etter en time med 67° og så setter på kok?

2. OG/SG, det står OG ca 1.058. Er det da 1.058 som er målet når den kommer opp til kok?

3. Det står også at en kan justere SG før humling, men hvis den er i nærheten er det best å la være. Hva vil i nærheten si?
 
Et par spørsmål til (håper første bryggedag blir torsdag, om posten vil):

1. Utmesking: det står litt forskjellig rundtom, mitt øl skal meskes på 67° i en time, og så skylling og koking etter oppskriften.
Tar jeg bare maltrøret opp og skyller med 75°etter en time med 67° og så setter på kok?

2. OG/SG, det står OG ca 1.058. Er det da 1.058 som er målet når den kommer opp til kok?

3. Det står også at en kan justere SG før humling, men hvis den er i nærheten er det best å la være. Hva vil i nærheten si?
1. Ja, det går fint.
2. OG måles etter ferdig kok, det er er altså sukkertettheten ved gjæringsstart.
3. Det betyr at man kan tilsette vann eller forlenge koking for å treffe riktig OG. Bitterhume skal ofte koke 60 minutter, og det er greit å vite før humletilsetningen hvor det bærer. Men om du har bestllt nytt utstyr, vet du kanskje ikke avdampingen per time? Ta den første batchen som læring, og ignorer dette momentet denne gangen.
 
Nei, jeg ver ikke avdampingen. Det er en Brewzilla 65L.

Men hva kan regnes som i nærheten på gravitet? Hvor store avvik kan en ha før en ikke er i nærheten? Fryktelig dårlig begrep, samme som et passelig skrujern...
 
Nei, jeg ver ikke avdampingen. Det er en Brewzilla 65L.

Men hva kan regnes som i nærheten på gravitet? Hvor store avvik kan en ha før en ikke er i nærheten? Fryktelig dårlig begrep, samme som et passelig skrujern...
Det blir nok veldig individuelt, for noen er et par poeng ekstra eller mindre helt uproblematisk, for andre kan det være avgjørende, jeg personlig er ikke så nøye på om ølene mine, de fleste i alle fall, havner en plass mellom 4 og 5%, det som ikke er like morro, for meg, er om jeg får 16 liter til et 19 liters fat eller om en lett humlet lys øl smaker for mye alkohol.
 
Tilbake
Topp