Tråden for dumme spørsmål.

Jørgen O

Fylkesstyre
Sentralstyre
Jeg opplever at carbonation capen jeg bruker på FermZillaen min sakte men sikkert slipper ut gassen. Den er tett så lenge den ikke har noe koblet til seg, men hvis jeg kobler til blowtie spunding valve, eller gassflasken, så lekker den - mer jo lavere trykk det er. Jeg har forsøkt flere carbonation caps og flere ball lock-gasskoblinger, som jeg har åpnet, inspisert, smurt med keg lube og prøvd igjen. Problemet er størst ved lavt trykk. Noen som har lignende erfaringer? Må jeg rett og slett opp på høyere trykk for at det skal holde?
 

Lars Rune

Norbrygg-medlem
Jeg opplever at carbonation capen jeg bruker på FermZillaen min sakte men sikkert slipper ut gassen. Den er tett så lenge den ikke har noe koblet til seg, men hvis jeg kobler til blowtie spunding valve, eller gassflasken, så lekker den - mer jo lavere trykk det er. Jeg har forsøkt flere carbonation caps og flere ball lock-gasskoblinger, som jeg har åpnet, inspisert, smurt med keg lube og prøvd igjen. Problemet er størst ved lavt trykk. Noen som har lignende erfaringer? Må jeg rett og slett opp på høyere trykk for at det skal holde?
Har vel gjerne noe med at de er unisex og derfor ikke er helt tette uten nok trykk, ikke at det er dokumentert fra min side
 

MonoBryggeriet

Norbrygg-medlem
Jeg opplever at carbonation capen jeg bruker på FermZillaen min sakte men sikkert slipper ut gassen. Den er tett så lenge den ikke har noe koblet til seg, men hvis jeg kobler til blowtie spunding valve, eller gassflasken, så lekker den - mer jo lavere trykk det er. Jeg har forsøkt flere carbonation caps og flere ball lock-gasskoblinger, som jeg har åpnet, inspisert, smurt med keg lube og prøvd igjen. Problemet er størst ved lavt trykk. Noen som har lignende erfaringer? Må jeg rett og slett opp på høyere trykk for at det skal holde?
Jeg må skru til noe … :mad:
 

MonoBryggeriet

Norbrygg-medlem
Skru til hva? Her er problemet altså ikke mellom basen av cap-en og karet, men mellom cap-en og det som kobles til den....
Åh … Da missforstod jeg :). Nei jeg har ikke hatt problemer med det. Jeg har i mine 2 forsøk med trykk på fermzillaen trykksatt den til 0,5bar. Mine problemer har i all hovedsak vært med en ustabil spundingventil. Men lageren jeg satte til gjæring i dag trykksatte jeg ikke, så den skal få bygge trykk på egenhånd, så "maybe I'll be back" …
 
Steep/Whirpool hva menes eksakt med det ? Har en NEPA på mesking her nå er usikker på hva som menes med steep/whirlpool av humla. Først skal noe humle koke i 15 min, så er det 3 porsjoner som skal steep/whirlpool i 10 min.

På forhånd takk
 

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Har en Maibock stående til gjæring. Stod på ti grader i 14 dager, og siste seks dager har den fått 15 graders temperatur. OG 1.070 og SG i dag er 1.018. Mesketemperatur var 65-66 grader, målt med thermapen. Brukte en knapp liter med fersk slurry av WLP830 til 70 liter. Utgjæringa er da på 73%. De forrige øla jeg har brukt WLP830 på har hatt utgjæring på nærmere 80% men da en OG 15-20 poeng lavere. Kunne tenkt meg at den ble litt tørrere enn 1.018, sjøl om den kanskje likevel blir god.. @Jo-Helge hva er OG/FG på maibocken som dokke lager, og hvilken gjær bruker dokke?

Vis vedlegget
 

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Steep/Whirpool hva menes eksakt med det ? Har en NEPA på mesking her nå er usikker på hva som menes med steep/whirlpool av humla. Først skal noe humle koke i 15 min, så er det 3 porsjoner som skal steep/whirlpool i 10 min.

På forhånd takk
Du kjøler til 70 grader, tilsetter humla, rører rundt som en helt i ti minutt (evt pumpe), så fortsetter du nedkjøling før du lar stå litt for å bunnfelle humla, og tapper til gjæring.
 
Har nettopp brukt lørdagen til å brygge Brygg Selv sin Amber Lynne. Jeg var litt rask på hånda da det var 15 minutter igjen av kok, gikk humla oppi sammen med klaring, gjærnæring og kjølespiral. Egentlig skal humla i på 5 minutter igjen. Dette er sikkert ikke kjempekrise, men jeg liker godt den friske aromahumlen. Tenkte derfor på å tørrhumle litt. Har både chinook, challenger og east kent golding liggende. Er det noen som har noen tanker rundt dette?
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Det er amarillo, 140 gram.
Hvor mye chinook ville du brukt, forresten? Har brygget 25 liter.
Så oppskriften sier 35 gram Amarillo 8,7%aa på 60 og 140 gram av samme humle på 5 min, i følge brewer's friend er det 60 IBU, mens oppskriften sikter etter 45 IBU, med de 140 gramene på 15 min snakker vi om 100 IBU.

Tørrhumle med Chinook, sier meg enig med loebrygg, 2g/l :)
 
Topp