1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Prøv å bytte ut den grå ballocken med en sort. Disse universalkoblingene er ikke helt gode, har opplevd det samme selv.
     
    Jørgen O liker dette.
  2. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Det var et godt råd! Den sorte var mye mindre slarkete og fungerer utmerket.
     
    Holmentoppen liker dette.
  3. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Byttet begge på snubnose. De låste ikke litt som de skulle engang.
     
    Jørgen O liker dette.
  4. Per Berge

    Per Berge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lillehammer
    Steep/Whirpool hva menes eksakt med det ? Har en NEPA på mesking her nå er usikker på hva som menes med steep/whirlpool av humla. Først skal noe humle koke i 15 min, så er det 3 porsjoner som skal steep/whirlpool i 10 min.

    På forhånd takk
     
  5. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har en Maibock stående til gjæring. Stod på ti grader i 14 dager, og siste seks dager har den fått 15 graders temperatur. OG 1.070 og SG i dag er 1.018. Mesketemperatur var 65-66 grader, målt med thermapen. Brukte en knapp liter med fersk slurry av WLP830 til 70 liter. Utgjæringa er da på 73%. De forrige øla jeg har brukt WLP830 på har hatt utgjæring på nærmere 80% men da en OG 15-20 poeng lavere. Kunne tenkt meg at den ble litt tørrere enn 1.018, sjøl om den kanskje likevel blir god.. @Jo-Helge hva er OG/FG på maibocken som dokke lager, og hvilken gjær bruker dokke?

    Vis vedlegget 43598
     
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du kjøler til 70 grader, tilsetter humla, rører rundt som en helt i ti minutt (evt pumpe), så fortsetter du nedkjøling før du lar stå litt for å bunnfelle humla, og tapper til gjæring.
     
    Per Berge liker dette.
  7. Per Berge

    Per Berge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lillehammer

    Takker Steinar. Det forklarte saken ;) Gleder meg å smake denne humlebomba her. :D
     
  8. Tjønnetrollet

    Tjønnetrollet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Søgne
    Har nettopp brukt lørdagen til å brygge Brygg Selv sin Amber Lynne. Jeg var litt rask på hånda da det var 15 minutter igjen av kok, gikk humla oppi sammen med klaring, gjærnæring og kjølespiral. Egentlig skal humla i på 5 minutter igjen. Dette er sikkert ikke kjempekrise, men jeg liker godt den friske aromahumlen. Tenkte derfor på å tørrhumle litt. Har både chinook, challenger og east kent golding liggende. Er det noen som har noen tanker rundt dette?
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hva slags humle skulle vært på 5 min? Jeg liker godt Chinook som tørrhumle, spessielt i Amber ale
     
  10. Tjønnetrollet

    Tjønnetrollet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Søgne
    Det er amarillo, 140 gram.
    Hvor mye chinook ville du brukt, forresten? Har brygget 25 liter.
     
  11. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    140 g, wow det var mye
    Jeg tenkte det ville holdt med 50 g kanskje, men det bestemmer du selv
     
    Tjønnetrollet liker dette.
  12. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så oppskriften sier 35 gram Amarillo 8,7%aa på 60 og 140 gram av samme humle på 5 min, i følge brewer's friend er det 60 IBU, mens oppskriften sikter etter 45 IBU, med de 140 gramene på 15 min snakker vi om 100 IBU.

    Tørrhumle med Chinook, sier meg enig med loebrygg, 2g/l :)
     
    Tjønnetrollet liker dette.
  13. Roadrune

    Roadrune
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stord
    For oppbevaring av humlerester etter at originalposene er åpnet, er det kun vakuum som gjelder, eller er det andre muligheter (billigere) som gir tilnærmet samme holdbarhet?
     
  14. Tjønnetrollet

    Tjønnetrollet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Søgne
    Takker for fornuftige innspill! Jeg reagerte egentlig litt på humlemengden, men tenkte at folket på Brygg Selv kam sine saker. Det blir sikkert godt uansett. Prøver tørrhumling 2g/liter.
     
  15. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brygget den der med noen små forandringer som kona sitt juleøl. Hun liker ikke typiske vinter varmere, så da ble det en amber ale i stedet. Brukte nesten samme humleskjema, og det blei en knallgod øl. Men jeg tilsatte altså 6 gram amarillo pr liter ved flameout, for hun får lett halsbrann av bitre øl.
     
    Tjønnetrollet liker dette.
  16. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Fakk, fikk tilbakeslag og fyllte regulatoren med øl.. spruta ut av manometera. Er det bere å skru den i fillebitar og gjere reint ? Eller er det lost cause?
     
  17. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Manomereret vert nok aldri det samme.
    Resten går vel å rense


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Har vel egentlig irritert meg lenge nok over regulatoren, so den er moden for utskifting uansett...
     
  19. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fikk ingen svar så da prøver eg det som fungerte på ei annen øl. Koker opp 200 gram sukker og ei halv teskje gjærnæring, tilsetter i gjæringsbøtta. Ser om den kryper 3-4 poeng til.
     
  20. BrewBoy

    BrewBoy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Teiper igjen posene og oppbevarer i fryser
     

Del denne siden