Småtøsen min som gikk på Ferzillaen sist fredag, har roet seg kraftig ned nå, og all krausen er borte, her er målingen med iSpindel (ikke se på tallene, den er ikke godt nok kalibrert, men trenden er jo tydelig):
Vis vedlegget
På dette brygget er tanken å karbonere på Zillaen med sukker og da har jeg tre spørsmål:
1: Det er 4-5 liter headspace i Zillaen (24 liter øl i en 27 l tank) bruker jeg sukkermengde for fat eller flaske?
2: Er det ok å ta sukker i nå, og la den stå i to uker, eller er det viktig med diacetylrast FØR karbonering?
3: Bør jeg fjerne gjærkaken i bunn før sukker, eller kan jeg bare tømme sukker gjennom et av småhullene i toppen?
Ps: den har stått med vanlig gjærlås til nå, den blir selvsagt erstattet med en kork når sukkeret går på.
Grunnen til at jeg vil gjøre det slik er at jeg starter på ny rotasjon i morgen med 14 dager 12-timerskift, jeg sover hjemme, men orker ikke noen større oppgaver etter jobb.
Vis vedlegget
På dette brygget er tanken å karbonere på Zillaen med sukker og da har jeg tre spørsmål:
1: Det er 4-5 liter headspace i Zillaen (24 liter øl i en 27 l tank) bruker jeg sukkermengde for fat eller flaske?
2: Er det ok å ta sukker i nå, og la den stå i to uker, eller er det viktig med diacetylrast FØR karbonering?
3: Bør jeg fjerne gjærkaken i bunn før sukker, eller kan jeg bare tømme sukker gjennom et av småhullene i toppen?
Ps: den har stått med vanlig gjærlås til nå, den blir selvsagt erstattet med en kork når sukkeret går på.
Grunnen til at jeg vil gjøre det slik er at jeg starter på ny rotasjon i morgen med 14 dager 12-timerskift, jeg sover hjemme, men orker ikke noen større oppgaver etter jobb.