Monsterkokk
Norbrygg-medlem
Satte mitt første brygg på fat idag og gikk på en stor tabbe..
Rengjorde et brukt fat igår som jeg kjøpte fullt av øl for noen måneder siden. Fatet hadde vært forseglet inntil igår. Skylte først ut med springvann for deretter og fylle med pbw og skrubbe sidene med vanlig oppvaskbørste. Når innsiden var ren fyllte jeg med 10l suresan iblandet 40ml/10liter og lot stå opp ned i 1 time, snudde deretter rettvendt og lot stå over natten. Når jeg var igang med og fylle fatet idag og det nesten var fullt, så jeg til min forferdelse at det fortsatt var igjen noen rester helt øverst i fatet jeg ikke hadde sett igår pga dårlig lys.
Det jeg lurer på er derfor om dette utgjør noen infeksjonsfare? Fatet var som sagt forseglet helt frem til vask og "dritten" som var igjen var derfor ren dritt? De bakteriene som kom i kontakt med denne dritten under vask burde ikke ha trengt så langt inn. På bakgrunn av dette skulle man vel tro at når fatet sto opp ned i en time, ville alle bakterier bli drept på tross av denne glippen?
Hva tenker dere?
Rengjorde et brukt fat igår som jeg kjøpte fullt av øl for noen måneder siden. Fatet hadde vært forseglet inntil igår. Skylte først ut med springvann for deretter og fylle med pbw og skrubbe sidene med vanlig oppvaskbørste. Når innsiden var ren fyllte jeg med 10l suresan iblandet 40ml/10liter og lot stå opp ned i 1 time, snudde deretter rettvendt og lot stå over natten. Når jeg var igang med og fylle fatet idag og det nesten var fullt, så jeg til min forferdelse at det fortsatt var igjen noen rester helt øverst i fatet jeg ikke hadde sett igår pga dårlig lys.
Det jeg lurer på er derfor om dette utgjør noen infeksjonsfare? Fatet var som sagt forseglet helt frem til vask og "dritten" som var igjen var derfor ren dritt? De bakteriene som kom i kontakt med denne dritten under vask burde ikke ha trengt så langt inn. På bakgrunn av dette skulle man vel tro at når fatet sto opp ned i en time, ville alle bakterier bli drept på tross av denne glippen?
Hva tenker dere?