Du må jo bare stramme til det blir tett.Hører en liten lekkasje fra slangene da jeg satte trykket opp til 2 bar
Forsøkte å stramme til slangeklemmene, det hjalp, men bare for en liten stund
?
Det kommer jo helt an på hva du er ute etterHopstand vil bidra med mindre bitterhet (avhengig av temperatur, lengde og alfa på humlen) enn tilsetninger i kok. Du vil også få trukket ut mer "smak" av humlen da mindre av de volatile oljene fordamper under hopstand sammenlignet med under koking. Det er mange parametere her. Det kommer som sagt an på hva du er ute etter i ølet ditt. Alt er lov. Alt er mulig
![]()
Kommer og litt an på hvor kjapt du får kjølt fra 100C til 70C. Men mye bitterhet får du ikke fra humla uten at du bruker lang tid på dette steget.Alright, da gjør jeg litt av begge deler!
Takker for infoen!
Du må jo bare stramme til det blir tett.
Men dersom slangen egentlig er litt for stor for nippelen kan du surre litt tape rundt nippelen så det blir litt trangere, og så fester du slangen igjen med slangeklemmen.
Hva slags utstyr er dette?men sitter jo drit stramt. Begynner å lure litt på om det kan være fittingen til regulator, hvis den sitter litt skjevt
Kappet av litt av slangen og festet på nytt (bruker armerte)
Hva slags utstyr er dette?
Hvis slangenippelens OD er like stor som slangens ID så kan det bli vanskelig, og hvis du bruker slangeklemmer som ikke strammer jevnt rundt (de med en skrue på toppen og det bare går i sirkel) så jo mer du strammer, jo skjevere blir det, det vil lekke under der hvor skrua er, fordi den ikke strammer likt rundt, og du lager ei glippe jo hardere du strammer.
sodastreamregulator og Hurtigkobling 3/8" stem x 1/4" nippel - BryggSelv
Med John Guest ut fra regulatoren har du et godt utgangspunkt for å slippe plunder med slangeklemmer:sodastreamregulator og Hurtigkobling 3/8" stem x 1/4" nippel - BryggSelv
Det nok de du nevnte med skrue, og armerte slanger
Tipper du må drage av hjulet, og so er der en mutter eller skru bak der for å løsne dekselet. Kanskje der er en bak med pæra også?Hvordan løsner man denne termostaten?
Må flytte litt på den
![]()
.
TakkTipper du må drage av hjulet, og so er der en mutter eller skru bak der for å løsne dekselet. Kanskje der er en bak med pæra også?
Det vil helst gå bra. Men jeg ville nok ikke planlagt å spare det fatet veldig lenge.Satte mitt første brygg på fat idag og gikk på en stor tabbe..
Rengjorde et brukt fat igår som jeg kjøpte fullt av øl for noen måneder siden. Fatet hadde vært forseglet inntil igår. Skylte først ut med springvann for deretter og fylle med pbw og skrubbe sidene med vanlig oppvaskbørste. Når innsiden var ren fyllte jeg med 10l suresan iblandet 40ml/10liter og lot stå opp ned i 1 time, snudde deretter rettvendt og lot stå over natten. Når jeg var igang med og fylle fatet idag og det nesten var fullt, så jeg til min forferdelse at det fortsatt var igjen noen rester helt øverst i fatet jeg ikke hadde sett igår pga dårlig lys.
Det jeg lurer på er derfor om dette utgjør noen infeksjonsfare? Fatet var som sagt forseglet helt frem til vask og "dritten" som var igjen var derfor ren dritt? De bakteriene som kom i kontakt med denne dritten under vask burde ikke ha trengt så langt inn. På bakgrunn av dette skulle man vel tro at når fatet sto opp ned i en time, ville alle bakterier bli drept på tross av denne glippen?
Hva tenker dere?