Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Godt jobba!
Det vil helst gå bra. Men jeg ville nok ikke planlagt å spare det fatet veldig lenge.Satte mitt første brygg på fat idag og gikk på en stor tabbe..
Rengjorde et brukt fat igår som jeg kjøpte fullt av øl for noen måneder siden. Fatet hadde vært forseglet inntil igår. Skylte først ut med springvann for deretter og fylle med pbw og skrubbe sidene med vanlig oppvaskbørste. Når innsiden var ren fyllte jeg med 10l suresan iblandet 40ml/10liter og lot stå opp ned i 1 time, snudde deretter rettvendt og lot stå over natten. Når jeg var igang med og fylle fatet idag og det nesten var fullt, så jeg til min forferdelse at det fortsatt var igjen noen rester helt øverst i fatet jeg ikke hadde sett igår pga dårlig lys.
Det jeg lurer på er derfor om dette utgjør noen infeksjonsfare? Fatet var som sagt forseglet helt frem til vask og "dritten" som var igjen var derfor ren dritt? De bakteriene som kom i kontakt med denne dritten under vask burde ikke ha trengt så langt inn. På bakgrunn av dette skulle man vel tro at når fatet sto opp ned i en time, ville alle bakterier bli drept på tross av denne glippen?
Hva tenker dere?
Det er ikke noe levende igjen i fatet der. Kos deg med ølet og fjern synlig skitt neste gang.Skylte først ut med springvann for deretter og fylle med pbw og skrubbe sidene med vanlig oppvaskbørste. Når innsiden var ren fyllte jeg med 10l suresan iblandet 40ml/10liter og lot stå opp ned i 1 time, snudde deretter rettvendt og lot stå over natten.
På flaske: # 26 Russian Imperial Stout (BCS)
Hva er BCS?
Jeg har vasket litt med Craft clean nå (nye til Bryggselv) og må si jeg ikke er fornøyd. Når jeg skyller av rustfritt og lar det tørke så blir det ofte et hvitt pulveraktig lag liggende igjen på utstyret. Noen som vet hvorfor skjer dette? Og hvordan fjernes det? Jeg skyller alltid med varmere vann enn jeg vasker med. Har ikke opplevd dette med pbw...
Er det ikke bare å løse opp med varmt vann og en svamp da
vann er et undervurdert løsemiddel
Gjør det noe om du sitter igjen med litt ekstra vørter etter kok, da?
Jeg ville fortsatt som vanlig, men vurdert om det er nødvendig å øke humlemengden for å treffe ønsket resultat med tanke på at vørteren blir noe vannet ut. Så får du kanskje litt utvannet farge også, men det er nok for alle praktiske formål neglisjerbart.
"Bør" man egentlig gjøre det? Man skifter BUGU-balansen.