Nei, det er faren min som har pusset opp i huset her og ja, jeg vil ikke si så veldig mye på det derrKjøpe/låne en Honda generator da kanskjeSpøk tilside, høres litt spooky ut, dette ledningsnettet ditt. Jordfeil?
Nei, det er faren min som har pusset opp i huset her og ja, jeg vil ikke si så veldig mye på det derrKjøpe/låne en Honda generator da kanskjeSpøk tilside, høres litt spooky ut, dette ledningsnettet ditt. Jordfeil?
2.5kW , det ene elemente er 1500 og 1000 på det andre. Sitter nå i gangen og tester om jeg får 100 grader nå. Ble utålmodig og ivrig hehe.CB3 har vel 3500W? Skulle jo dra greit avgårde på kok den da, selv om du brygger ute. Sikker på at begge elementa dine fungerer?
Ok. Men likevel, burde jo gå greit det. Jeg har 6kW i en kjele som jeg koker 85 liter i rett som det er, og der stiller jeg effekt ned til 75% for at det ikke skal fosskoke.2.5kW , det ene elemente er 1500 og 1000 på det andre. Sitter nå i gangen og tester om jeg får 100 grader nå. Ble utålmodig og ivrig hehe.
Jeg er totalt nybegynner så jeg må bare gjøre meg sikker på att jeg gjør dette rett og derfør lurer jeg på om det er viktig og få den opp til 100 grader og det høres ut som det er viktig pga DMS og bismaker.Ok. Men likevel, burde jo gå greit det. Jeg har 6kW i en kjele som jeg koker 85 liter i rett som det er, og der stiller jeg effekt ned til 75% for at det ikke skal fosskoke.
Jeg er totalt nybegynner så jeg må bare gjøre meg sikker på att jeg gjør dette rett og derfør lurer jeg på om det er viktig og få den opp til 100 grader og det høres ut som det er viktig pga DMS og bismaker.
Jeg fant ut at temperatur måleren var ikke helt kalibrert så jeg må få den kalibrert.. Jeg bor på kysten oppi gokk og havet er rett neddafor bakken.Du må få vørteren opp til koketemperatur iallefall. Om du f.eks bor langt pokker over havet på et fjell så er denne lavere enn 100 grader, men da må du koke lengre for å bli kvitt tilsvarende mengde DMS som ved havoverflaten. Forøvrig er koketemp til vørter litt over 100 grader, det er avhengig av OG.
Nei du har misforstått, Jeg har en 16A-kurs som jeg kan bruke. Ifølge displayet så fikk jeg bare opp 96 Grader nede i garasjen og jeg har merket att den er ikke kalibrert rett den termometre, så jeg må kalibrere den. prøvde på fullguffe i gangen der det er rom temp og jeg fikk bare 98grader på displayet og så tok jeg å stakk termometre neddi og det var vell over 100...Sikringen slår ut uten at du har annen last på samme kurs? Hvis det er kaldt som du beskriver så er det muligens noen ovner på kursen også?
Ellers har du kanskje en gammel kurs til komfyr du kan begrense ned til 16A (kan faktisk gjøres lovlig også). Jeg har vanskelig å se for meg at det er maks 10A tilgjengelig på kjøkkenet![]()
Hvor høyt bor du over havet?Hei igjen med enda ett dumt spørsmål!
Siden det er ganske kaldt her jeg tenker og brygge og jeg sliter med og få vannet opp til 100 grader, jeg får den opp til 96 grader stabilt.
Da lurer jeg på om dette går bra på 96 grader?
Jeg har ikke fasiten, men jeg rehydrerte og tilsatte gjæren med sprøyte.Jeg skal bruke CBC-1 og sukker (drops) rett i flasken på en batch Birger Eriksen (12%). Har ikke brukt CBC-1 før.
Kan man strø noen korn av tørrgjæren rett i flasken, eller er rehydrering et must?
Tenkte jeg skulle prøve 2-3 flasker først. Litt plundrete å rehydrere til det...Jeg har ikke fasiten, men jeg rehydrerte og tilsatte gjæren med sprøyte.
Kan bare svare for meg selv og det som fungerte. Jeg rehydrerte, og det fungerte veldig bra.Jeg skal bruke CBC-1 og sukker (drops) rett i flasken på en batch Birger Eriksen (12%). Har ikke brukt CBC-1 før.
Kan man strø noen korn av tørrgjæren rett i flasken, eller er rehydrering et must?
Oppfølgingsspørsmål: Når dere jekker flasker for å tilsette noe og lukker igjen, koster man da på seg nye korker, eller fungerer det med rekorking med samme kork?
Ja, det er billig forsikring. Men kunne være interessant å høre om noen har erfaring som tilsier at det er en unødvendig forsikring. Hører jo at folk som får overkarbonering letter på korkene for å slippe ut trykk og rekorker.Billing forsikring da.. men vil si det kommer an på hvordan og hvor skånsomt du får løfta av korken.
Det og har jeg gjort. Men da bare løfta jeg forsiktig på kransen for å slippe av trykk. Tror det vil være vanskelig å få det helt tett igjen om du tar korken helt av.Ja, det er billig forsikring. Men kunne være interessant å høre om noen har erfaring som tilsier at det er en unødvendig forsikring. Hører jo at folk som får overkarbonering letter på korkene for å slippe ut trykk og rekorker.