Tråden for dumme spørsmål.

Kjøpe/låne en Honda generator da kanskje;) Spøk tilside, høres litt spooky ut, dette ledningsnettet ditt. Jordfeil?
Nei, det er faren min som har pusset opp i huset her og ja, jeg vil ikke si så veldig mye på det derr :p Men Jeg strakk en ledning fra gangen og ned til garasjen så jeg KAN gjøre dette i gangen, skal kjøre test på det imorgen.
 
2.5kW , det ene elemente er 1500 og 1000 på det andre. Sitter nå i gangen og tester om jeg får 100 grader nå. Ble utålmodig og ivrig hehe.
Ok. Men likevel, burde jo gå greit det. Jeg har 6kW i en kjele som jeg koker 85 liter i rett som det er, og der stiller jeg effekt ned til 75% for at det ikke skal fosskoke.
 
Ok. Men likevel, burde jo gå greit det. Jeg har 6kW i en kjele som jeg koker 85 liter i rett som det er, og der stiller jeg effekt ned til 75% for at det ikke skal fosskoke.
Jeg er totalt nybegynner så jeg må bare gjøre meg sikker på att jeg gjør dette rett og derfør lurer jeg på om det er viktig og få den opp til 100 grader og det høres ut som det er viktig pga DMS og bismaker.
 
Jeg er totalt nybegynner så jeg må bare gjøre meg sikker på att jeg gjør dette rett og derfør lurer jeg på om det er viktig og få den opp til 100 grader og det høres ut som det er viktig pga DMS og bismaker.

Du må få vørteren opp til koketemperatur iallefall. Om du f.eks bor langt pokker over havet på et fjell så er denne lavere enn 100 grader, men da må du koke lengre for å bli kvitt tilsvarende mengde DMS som ved havoverflaten. Forøvrig er koketemp til vørter litt over 100 grader, det er avhengig av OG.
 
Du må få vørteren opp til koketemperatur iallefall. Om du f.eks bor langt pokker over havet på et fjell så er denne lavere enn 100 grader, men da må du koke lengre for å bli kvitt tilsvarende mengde DMS som ved havoverflaten. Forøvrig er koketemp til vørter litt over 100 grader, det er avhengig av OG.
Jeg fant ut at temperatur måleren var ikke helt kalibrert så jeg må få den kalibrert.. Jeg bor på kysten oppi gokk og havet er rett neddafor bakken.
 
Sikringen slår ut uten at du har annen last på samme kurs? Hvis det er kaldt som du beskriver så er det muligens noen ovner på kursen også?

Ellers har du kanskje en gammel kurs til komfyr du kan begrense ned til 16A (kan faktisk gjøres lovlig også). Jeg har vanskelig å se for meg at det er maks 10A tilgjengelig på kjøkkenet :)
 
Sikringen slår ut uten at du har annen last på samme kurs? Hvis det er kaldt som du beskriver så er det muligens noen ovner på kursen også?

Ellers har du kanskje en gammel kurs til komfyr du kan begrense ned til 16A (kan faktisk gjøres lovlig også). Jeg har vanskelig å se for meg at det er maks 10A tilgjengelig på kjøkkenet :)
Nei du har misforstått, Jeg har en 16A-kurs som jeg kan bruke. Ifølge displayet så fikk jeg bare opp 96 Grader nede i garasjen og jeg har merket att den er ikke kalibrert rett den termometre, så jeg må kalibrere den. prøvde på fullguffe i gangen der det er rom temp og jeg fikk bare 98grader på displayet og så tok jeg å stakk termometre neddi og det var vell over 100...
 
Et par ting du bør være obs på Dajiel;
Du må ha lokket av når du koker, ellers vil du holde på de stoffene du prøver å koke bort.

Om du står inne i huset bør du tenke på avdamping og avsug, det forsvinner typisk rundt 5 liter i timen på min brygger (Brewzilla 65) og det er mye vanndamp inne i et hus.
 
Jeg skal bruke CBC-1 og sukker (drops) rett i flasken på en batch Birger Eriksen (12%). Har ikke brukt CBC-1 før.
Kan man strø noen korn av tørrgjæren rett i flasken, eller er rehydrering et must?
 
Hei igjen med enda ett dumt spørsmål!

Siden det er ganske kaldt her jeg tenker og brygge og jeg sliter med og få vannet opp til 100 grader, jeg får den opp til 96 grader stabilt.

Da lurer jeg på om dette går bra på 96 grader?
Hvor høyt bor du over havet?
 
Jeg skal bruke CBC-1 og sukker (drops) rett i flasken på en batch Birger Eriksen (12%). Har ikke brukt CBC-1 før.
Kan man strø noen korn av tørrgjæren rett i flasken, eller er rehydrering et must?
Jeg har ikke fasiten, men jeg rehydrerte og tilsatte gjæren med sprøyte.
 
Jeg har ikke fasiten, men jeg rehydrerte og tilsatte gjæren med sprøyte.
Tenkte jeg skulle prøve 2-3 flasker først. Litt plundrete å rehydrere til det...

På den annen side leser jeg dette i PDF fra produsent:
"Rehydration of CBC-1 in sterile water is recommended prior to
pitching into wort or primed beer in order to reduce stress on the cell
as it transitions from dry to liquid form. For many fermentations, this
stress is not significant enough to affect fermentation performance
and flavor, so good results may also be achieved when pitching dry
yeast directly into wort. We highly recommend rehydration of CBC-1
prior to bottle conditioning and for primary fermentation in harsher
conditions such as high gravity or sour wort where the added stress
of dry-pitching is more likely to have a greater impact on the finished
beer. Use of a rehydration nutrient such as Go-Ferm Protect Evolution
has been shown to improve fermentation performance for difficult
fermentations."

Det ser ut til at det er lurt å rehydrere.
 
Sist redigert:
Jeg skal bruke CBC-1 og sukker (drops) rett i flasken på en batch Birger Eriksen (12%). Har ikke brukt CBC-1 før.
Kan man strø noen korn av tørrgjæren rett i flasken, eller er rehydrering et must?
Kan bare svare for meg selv og det som fungerte. Jeg rehydrerte, og det fungerte veldig bra.
 
Oppfølgingsspørsmål: Når dere jekker flasker for å tilsette noe og lukker igjen, koster man da på seg nye korker, eller fungerer det med rekorking med samme kork?
 
Oppfølgingsspørsmål: Når dere jekker flasker for å tilsette noe og lukker igjen, koster man da på seg nye korker, eller fungerer det med rekorking med samme kork?

Jeg mener jeg prøvde det der, og fant ut at det ikke funker. Du skal i alle fall jekke opp veldig forsiktig, for den bøyen du fort lager i materialet når du jekker, retter seg ikke ut igjen når du korker. Og da har du et svakt punkt når det gjelder tetthet.

Og korker er såpass billig - ca. 25 øre stykket når du kjøper 1000-pakning - at det ikke er verdt risikoen. Og om du tenker miljøhensyn, så resirkulerer vi jo korkene
 
Billing forsikring da.. men vil si det kommer an på hvordan og hvor skånsomt du får løfta av korken.
Ja, det er billig forsikring. Men kunne være interessant å høre om noen har erfaring som tilsier at det er en unødvendig forsikring. Hører jo at folk som får overkarbonering letter på korkene for å slippe ut trykk og rekorker.
 
Ja, det er billig forsikring. Men kunne være interessant å høre om noen har erfaring som tilsier at det er en unødvendig forsikring. Hører jo at folk som får overkarbonering letter på korkene for å slippe ut trykk og rekorker.
Det og har jeg gjort. Men da bare løfta jeg forsiktig på kransen for å slippe av trykk. Tror det vil være vanskelig å få det helt tett igjen om du tar korken helt av.
 
Tilbake
Topp