--------
Hei,
Trenger lit mer guidance her, sorry
Vi brygger en festbier etter oppskriften fra Ølbrygging.no (i Brewfather App) sier:
· Pre-boil OG: 1.044 – 34.4 liter
· Post-boil OG: 1.055 – 27.6 liter
· Gjær: SafLager German Lager – 2 pk
· Volume i gjær-tanken: 25 Liter
· Pitch @ 10 Celsius
· 4 dager på 10 Celsius
· 1 dag på 13 Celsius
· 1 dag på 17 Celsius
· 1 dag på 19 Celsius
· Cold Crash på 5 Celius i 7 dager
· Fixed FG 1.010
Jeg har gjort etter oppskriften, men pitched på 11 Celsius
· Pre-boil OG: 1.048 – 34.8 liter
· Post-boil OG: 1.055 – 27.5 liter
· Volume i gjær-tanken: lit under 25 Liter
· Pitch @ 11 Celsius
· 4 dager på 10 Celsius (pendler mellom 10 og 12 Celsius)
· 1 dag på 13 Celsius – SG har jeg nå på 1.036
Ser sånn ut nå:
Vis vedlegget 45602
Nå lurer jeg hva er riktig (eller, hva er riktig?). SG er nå kun på 1.036 og det bobler som bare det. Lukter lit banan og lit annet jeg ikke kjenner (hjelpestikker??, men lit svak).
Hva gjør jeg nå?
1) Følg oppskrift og sett opp temp til 17 grader i kveld
2) Hands-off, ikke gjør noe ting - vent til SG er på 1.010 /1.011 og så setter du temperatur til 17 grader osv. osv.
3) Noe annet jeg ikke vet ennå
Takk for hjelpen.
Forresten, hva betyr Fixed FG….lurer på Fixed.
Nics