Drar på fjellet i morgen og vil kjøpe noen bokser med vanlig butikk-pils. Hva kan dere anbefale? Husker å ha likt Aass, men det er veldig lenge siden. Jeg vil helst kjøpe noe med tydelig bitterhet. Er det egentlig nevneverdig forskjell mellom f. eks Aass og Hansa?
Har lett etter det, men ikke funnet den pilsen. Mulig Rygr er bedre representert i andre Rema-butikker enn de jeg har sett i.Ulike typer lyse lagere fra Rygr Brygghus. Om det er industripils kan kanskje diskuteres, men det er i alle fall det beste jeg har smakt av kjøpe-pils i sommer. Jeg fikk det på Rema.
Har lett etter det, men ikke funnet den pilsen. Mulig Rygr er bedre representert i andre Rema-butikker enn de jeg har sett i.
Jeg liker faktisk Hansa pils (grønn boks) godt.
Jeg spurte ett av de store for en tid siden hva som var "fat" i fatølet, og fikk svar tilbake. Frydenlund Fat er iallefall Vienna Lager. Jeg skal se om jeg klarer å grave opp den fat-mailen.Frydenlund er ihvertfall ganske fyldig, men mener å ha lest at Hansa Fat ikke har no mørkere malt enn pilsen
Så jeg tror det er litt forskjellig hva de legger i begrepet "fat"
Grans var det visst:
Hei og takk for et godt spørsmål
Som du sikkert vet så er Fatøl en gammel tradisjon som tidligere ble gjennomført på eikefat.
Dette gir hint av eik, fylde og mer farge til fatøl, sammenlignet med pilsnerøl.
Da eikefat er en kostbar og ikke veldig hygienisk affære så har alle som brygger Fatøl i dag godt over til rustfrie tanker med ulike tilsetninger underveis.
Det finnes eksempler på noen som bare tilsetter sukker-farge eller bare litt humle ekstrakt, men dette mener vi blir villedende.
Vi på Grans har sammen med Totaly Natural Solutions utviklet en eik-ekstrakt (fra ekte fat) som vi tilsetter under filtrering av øl.
Dette sammen med våre gode gamle liggende gjærtanker gir oss en smak som er så nærme man kan komme og fremdeles beholde den gode og klassiske Fatøl smaken.
Grans var det visst:
Hei og takk for et godt spørsmål
Som du sikkert vet så er Fatøl en gammel tradisjon som tidligere ble gjennomført på eikefat.
Dette gir hint av eik, fylde og mer farge til fatøl, sammenlignet med pilsnerøl.
Da eikefat er en kostbar og ikke veldig hygienisk affære så har alle som brygger Fatøl i dag godt over til rustfrie tanker med ulike tilsetninger underveis.
Det finnes eksempler på noen som bare tilsetter sukker-farge eller bare litt humle ekstrakt, men dette mener vi blir villedende.
Vi på Grans har sammen med Totaly Natural Solutions utviklet en eik-ekstrakt (fra ekte fat) som vi tilsetter under filtrering av øl.
Dette sammen med våre gode gamle liggende gjærtanker gir oss en smak som er så nærme man kan komme og fremdeles beholde den gode og klassiske Fatøl smaken.
Nå kjører jeg en monolog. Men enten har jeg oversett det, ikke brydd meg om det, eller bare glemt det.. Men liggende gjærtanker. Jeg så det nå. Jeg har herved sendt mail til samme fyren og spurt om "nerde-stats", og "hvorfor" liggende.
Lavere trykk?
Austmann sin pils er godDrar på fjellet i morgen og vil kjøpe noen bokser med vanlig butikk-pils. Hva kan dere anbefale? Husker å ha likt Aass, men det er veldig lenge siden. Jeg vil helst kjøpe noe med tydelig bitterhet. Er det egentlig nevneverdig forskjell mellom f. eks Aass og Hansa?