det er 170,- for de store (850 gram) det blir 5,-pr gram. Får du 425 gram til 49,- så er det 8,67,- så det er en bedre pris enn de små i alle fall.Den store på clas ohlson er faktisk dyr. 180 kroner for 850 gram er ikke noen god pris
Du har selvfølgelig rett, jeg klarte altså bytte rundt på tallene i kalkulatoren, men kanskje med bensin for dobbelt så mange turer vil det lønne seg uansett? Jeg ville bare opplyse om at clas har store flaskerMulig at hoderegningen min ikke henger helt med her. 850 gram er dobbelt så mye som 425 gram. Når prisen for 850 gram er mer enn dobbelt så mye som for 425 gram så vil jeg påstå at å kjøpe 850 grams flasker er en dårlig deal
Dette er ikke fremgangsmåten som står på mine gelatin-pakker, og heller ikke på nettsiden til dr oetker (Dr. Oetker Gelatinpulver). Jeg blander først pulveret med litt lunkent vann (2 ss vann per ts pulver) og lar stå noen minutter til den har svellet, det blir en slags klumper rundt hvert korn. Så skal den jo varmes opp/, men ikke kokes. Jeg bruker varme det forsiktig opp i mikroboølgeovnen, et par sekunder i ovnen, så røre med teskje, gjenta til klumpene har smeltet utover.Nope. Kokte vann og kjølte ned til 30-40 grader. Tilsatte gelatin, rørte til det ble oppløst og tilsatte. Pulver og ikke plater på alle tre forsøkene.
Det gir ikke egentlig mening å måle mengde gass i liter, siden volumet endrer seg så mye etter trykk og temperatur. 6 liter CO2 i vanlig temperatur og trykk veier f.eks. bare 12 gram. Tanken har jo selvfølgelig et fast volum, men du bør kjøpe gass etter vekt. Jeg tipper de har sagt feil, og har ment en tank beregnet for 6 kilo gass. Men du bør altså egentlig spørre dem hvor mange kilo gass den tar.Spekulerer derfor på leieavtale av det som ble omtalt som 6 liters tank. Ca 4000,- for oppstart og ca. 1000,- for å bytte tank når den er tom. I tillegg tilbakebetales mye (om ikke alt) av første innskudd om/når leieavtalen avsluttes.
Hva gjør andre? Og ikke minst, hvor mange kilo er det egentlig når de omtaler det som liter?
Det stemmer bra med at tettheten til flytende CO2 er rett over 0.76 kg/liter ved faseovergang 20 grader og 58 bar, dvs. tanken fylles nesten helt med flytende CO2. Fyllingen er også begrenset for at ikke trykket skal overstige det tanken tåler dersom den blir utsatt for høyere temperatur, vanligvis 250 bar / 65 grader.Jeg har en 5 liters flaske, og den har 3,8 kg netto gass...
Komprimering er ikke en spesiell faktor for CO2 som lagres som væske.Fem liter er dødvolum, du får myyyyye mer gass inn når den trykksettes (komprimeres)
Komprimering er ikke en spesiell faktor for CO2 som lagres som væske.
Den inneholder hele tiden 5 liter CO2.Så en full 5 liter flaske med CO2 inneholder bare 5 liter CO2 når den blir tømt til atmosfærisk trykk?
Blir vel øl straks du får litt alkohol i, tenker jeg.Hvor lenge heter vørteren vørter?
Spør fordi jeg skulle fortelle noen at jeg hadde smakt på vørteren da den var ferdig gjæret, men så ble jeg i tvil om det fremdeles het vørter.
-Per
Ville kalt det ukarbonert øl.Hvor lenge heter vørteren vørter?
Spør fordi jeg skulle fortelle noen at jeg hadde smakt på vørteren da den var ferdig gjæret, men så ble jeg i tvil om det fremdeles het vørter.
-Per
Juridisk sett er det vel øl i det øyeblikket du har oppi gjær (tror jeg).Hvor lenge heter vørteren vørter?
Spør fordi jeg skulle fortelle noen at jeg hadde smakt på vørteren da den var ferdig gjæret, men så ble jeg i tvil om det fremdeles het vørter.
-Per
Ja, se der gitt. Mulig jeg hadde flaks på første forsøket. Da får man ty til forslaget om å lese "bruksanvisningen" på neste forsøk.Dette er ikke fremgangsmåten som står på mine gelatin-pakker, og heller ikke på nettsiden til dr oetker (Dr. Oetker Gelatinpulver). Jeg blander først pulveret med litt lunkent vann (2 ss vann per ts pulver) og lar stå noen minutter til den har svellet, det blir en slags klumper rundt hvert korn. Så skal den jo varmes opp/, men ikke kokes. Jeg bruker varme det forsiktig opp i mikroboølgeovnen, et par sekunder i ovnen, så røre med teskje, gjenta til klumpene har smeltet utover.