Jeg klarer ikke helt å skjønne hva som skal bli så giftig uten at det smaker helt krise hvis du ikke går inn for det. Om du blander rottegift i maltet vil det jo sikkert bli kjipt, men det er vel ikke så vanlig å rote sammen de to.Jeg snakket med en kar som hardnakket påsto at det var folk som har dødd av dårlig hjemmebrygg, og da ikke av mengden.
Er det mulig å bomme så kraftig og gjøre såpass mye galt at ølet kan bli livsfarlig, eller er dette fake news?
Det var vel noko sånn som 60 stk som dauda etter eit bryllaup i Afrika der dei hadde brygga med råte korn, eller noko sann..
Men følger du nokonlunde normale rutiner er det vel relativt trygt å brygge øl
Jeg klarer ikke helt å skjønne hva som skal bli så giftig uten at det smaker helt krise hvis du ikke går inn for det. Om du blander rottegift i maltet vil det jo sikkert bli kjipt, men det er vel ikke så vanlig å rote sammen de to.
Tema for en fantastisk fantomets krønike i min barndom. Det ville jeg nok helst ikke hatt i ølet mitt, nei.Det er nok mjøldrøye: Meldrøye – Wikipedia
Tema for en fantastisk fantomets krønike i min barndom. Det ville jeg nok helst ikke hatt i ølet mitt, nei.
Krise? Kan jeg ikke tenke megHadde en slant wlp550 stående på røreren med litt vørterøl for oppepping. Denne skulle et husstandsmedlem ta av røreren og sette I kjøleskapet på et gitt tidspunkt da jeg ikke var hjemme. Denne ble satt i en bod på 14-15 C isteden et lite døgn før jeg oppdaget det. Krise? Den skal gå en runde til med vørter før den er bryggeklar.
Ikke jeg heller, men det er så trivelig med positiv Feedback og støtteKrise? Kan jeg ikke tenke meg
Tønna gir vel ikke noe alkohol, tvert imot, men jeg ville brukt noe gjær eller karbonert på fat. Det kan være hardt å få liv i den gjæra du har brukt.Har brygget et øl som har vært lagret på whiskeyfat i 3,5 måneder. Jeg lurer på om det må tilsettes ekstra gjær før tapping? Jeg karbonerer med sukkerlake og tenkte å legge meg på 3gr per liter, om det ikke er sterke meninger for noe annet. Vil FG målingen vise hvor mye alkohol tønna har gitt?
Det er nok mjøldrøye: Meldrøye – Wikipedia
Ruset på soppinfisert øl / Nyheter / Hjem - Veterinærinstituttet
Dette er en gift som kan finnes i maltet. Det er altså ikke noe vi gjør, eller noe som skjer i ølet, som er årsaken til mjøldrøyeforgifta øl.
Det er fordi vi har sprøytemidler.Med tanke på at jeg aldri har hørt om dette i mitt 43-årige liv, regner jeg med at jeg enten er usedvanlig lite opplyst, eller at dette ikke er et reelt problem i vesten?
Hørtes litt moro ut i små mengder da
Sprøytemidler redder oss fra mye ugagn, men selv i middelalderen sorterte de ut meldrøye i år det var nok korn. I magrere år, derimot... Det drøyde jo melet.Det er fordi vi har sprøytemidler.
Det er fordi vi har sprøytemidler.
Kan du ikke bare koke opp 1dl med vann sammen med defoamer, kjøle og helle i? Da har du ihvertfall redusert infeksjonsfaren betraktelig …Spørsmål det kanskje ikke finnes fasit på, men noen har sikkert forsøkt dette. Har en gjærstarter med wlp550 stående som jeg mistenker vi vokse ut av kolben. Risikerer jeg infeksjon dersom jeg tilsetter ett-par dråper skumdemp i starteren? Den vil jo ikke bli kokt
God ideKan du ikke bare koke opp 1dl med vann sammen med defoamer, kjøle og helle i? Da har du ihvertfall redusert infeksjonsfaren betraktelig …
Funka, takkGod ide