Har alt i oppvaskmaskinen. Visste ikke det bidro med noe negativt (bortsett fra at man får dårligere skumfasthet)?Etter et par kommentarer fra @loebrygg og @Amarillo i forhold til skumtopp, ble jeg nyskjerrig, så i dag når jeg skulle tappe meg en øl, skylte jeg glasset godt før jeg tappet og så en ganske stor forskjell fra tidligere. Så da skjønner jeg at oppvaskmaskinen ikke holder mål.
Så spørsmålet, dumt som det er, blir: Hvordan vasker dere øl glassene deres?
Det ser ut som et par i Sør-Afrika døde av en flaske hver hjemmelaget alkohol i mai. Men jeg greier ikke å finne ut hva de lagde, det står noen steder om noe ananas-øl og noe «eple-øl»?Jeg snakket med en kar som hardnakket påsto at det var folk som har dødd av dårlig hjemmebrygg, og da ikke av mengden.
Er det mulig å bomme så kraftig og gjøre såpass mye galt at ølet kan bli livsfarlig, eller er dette fake news?
The Sun er vel ingen god kilde til noe som helst, annet enn å være et utstillingsvindu for det skitneste av britiske tabloid-tradisjoner. Høyst spekulativ journalistikk.Det ser ut som et par i Sør-Afrika døde av en flaske hver hjemmelaget alkohol i mai. Men jeg greier ikke å finne ut hva de lagde, det står noen steder om noe ananas-øl og noe «eple-øl»?
https://www.thesun.co.uk/news/11581739/couple-die-homemade-beer/
Er ikke bare the Sun som melder som slike dødsfall i SA. Grunnet lockdown og forbud mot salg av alkohol er det visstnok mange som har begynt å kokkelere sammen noe hjemme. Ananaser går visst som varmt hvetebrød der nede ifht før lockdown. Og flere enn kun disse to personene har dødd. Flere kilder melder om det samme. Men å finne noe om resultatet fra oduksjonsrapporter har jeg ikke klart å finne.The Sun er vel ingen god kilde til noe som helst, annet enn å være et utstillingsvindu for det skitneste av britiske tabloid-tradisjoner. Høyst spekulativ journalistikk.
Prøvde å søke etter navnene til de involverte, og kanskje 80% av det som kom opp var samme teksten fra andre medier, i samme sensasjons-søkende kategori. Føles som vinklingen på samtlige artikler også er at alkoholforbudet i SA er direkte skyldig for dødsfallene. Men ikke vet jeg! For alt jeg vet er det faktisk tilfelle at de har dødd av sitt eget hjemmebrygg, men fant ingen tekst som kunne vise til noe konkret, annet enn at hjemmebrygget var sendt til prøvetaking.Er ikke bare the Sun som melder som slike dødsfall i SA. Grunnet lockdown og forbud mot salg av alkohol er det visstnok mange som har begynt å kokkelere sammen noe hjemme. Ananaser går visst som varmt hvetebrød der nede ifht før lockdown. Og flere enn kun disse to personene har dødd. Flere kilder melder om det samme. Men å finne noe om resultatet fra oduksjonsrapporter har jeg ikke klart å finne.
Kan botulisme være en mulighet?
Forøvrig: Hvis øl er en hvilken som helst alkoholholdig væske man har framstilt ved å tilsette gjær til en sukkerholdig væske ved en hvilken som helst temperatur, kan man sikkert lage mye tvilsomt.
Prøvde å søke etter navnene til de involverte, og kanskje 80% av det som kom opp var samme teksten fra andre medier, i samme sensasjons-søkende kategori. Føles som vinklingen på samtlige artikler også er at alkoholforbudet i SA er direkte skyldig for dødsfallene. Men ikke vet jeg! For alt jeg vet er det faktisk tilfelle at de har dødd av sitt eget hjemmebrygg, men fant ingen tekst som kunne vise til noe konkret, annet enn at hjemmebrygget var sendt til prøvetaking.
Husker broren min var sengeliggende i flere dager etter at han hadde spist en ananas som hadde stått for lenge på kjøkkenbenken. Så som alkoholkilde er nok ikke ananas det beste.
Nytt dumt spørsmål:
Er faktisk isolasjon (type Glava) greit å bruke når man teiper InkBird-proben til gjæringskaret?
Hus er under oppussing, og «man tager det man haver» og alt det der...
Jeg teiper proben kun med et par striper maskeringstape. Iht avlesningene fra Tilt så er temperaturen så jevn så den kan bli, uansett hvilken temp det er i rommet kjøleskapet står i. Tipper det gjør samme nytten om man pakker inn proben godt eller ikke, men man foretrekker vel det man har erfaring med. Jeg kommer aldri til å pakke inn minNytt dumt spørsmål:
Er faktisk isolasjon (type Glava) greit å bruke når man teiper InkBird-proben til gjæringskaret?
Hus er under oppussing, og «man tager det man haver» og alt det der...
Temperaturen kan bli litt utfordrende med tanke på skum og å beholde karbonering i ølet. Ordne deg et billig 105cm skap til å sette fatet i så gjør du det mye enklere for deg selv. Det holder da med en Pluto-kran - trengs ikke tappetårn og perlick med en gang.. Jeg karbonerer ølet på denne måten; 2 bar i 48 timer, så justerer jeg til det trykket jeg serverer ølet på, ofte 0.8 bar.Det jeg lurer på er: Gitt at man etter en uke har fått ønsket karbonering. Kobler dere da fra co2 og sjekker med jevne mellomrom, evt kobler på ved tapping. Eller lar dere fatet stå tilkoblet co2 hele tiden?
Kan være verdt å nevne at jeg ikke har kjøleskap til fatet. Kommer til å oppbevare det på et kjølig rom i kjelleren inntil videre. Rommet holder nå ca. 13 - 14 grader og vil nok bli kaldere når vinteren slår inn i nord.
Temperaturen kan bli litt utfordrende med tanke på skum og å beholde karbonering i ølet. Ordne deg et billig 105cm skap til å sette fatet i så gjør du det mye enklere for deg selv. Det holder da med en Pluto-kran - trengs ikke tappetårn og perlick med en gang.. Jeg karbonerer ølet på denne måten; 2 bar i 48 timer, så justerer jeg til det trykket jeg serverer ølet på, ofte 0.8 bar.