Har ikke sett sola sia Ålesund brant.Kan vi kutte ut konteksten til Kloakk og knise litt over at erikraude sin relativt stive sak er semi-transparent?
Allright da gir det hele mye mer mening!Bufferkapasitet som kommer fra maltet. Du bør bruke en kalkulator for dette, og ta det derfra for justeringer. Bru'n'Water er ganske grei. Det finnes også et regneark som er langt mer komplekst som er laget av "far" innenfor bryggevann-kjemi, men da er du rimelig greit vann-supernerd hvis du bruker det, samtidig som du må forstå deg på kjemi. Men alle kalkulatorer/regnerark er bare teoretiske med de verdier de har bygget inn. Men Bru'n'Water er grei og enkel å bruke.
Hmm, pilsen min virker ha gjæret ut på en uke. Er det mulig? Har stått i kjøleskap ved 10 grader.
OG var vel 1047, har ikke sjekket FG. La bare merke til at nivå i gjærlås tilsa null aktivitet på veg ut døra i morges.Ja; du har vel stelt pent med gjæren, da. Hva ligger den på i SG nå, og hva var OG? Jeg blir aldri overraska om den kryper et poeng eller to til ned når den bare får stå, sjøl om den virker ganske ferdiggått.
Noen som har prøvd sitronsyre? Funker sikkert bedre i enkelte øl..
OG var vel 1047, har ikke sjekket FG. La bare merke til at nivå i gjærlås tilsa null aktivitet på veg ut døra i morges.
Da er det vel bare å sette den opp på en diacetylrest, og gi den noen dager der. Bør kanskje få ei uke når det ikke er noe aktivitet i gjærlåsen. Litt spennende om det vil skje noe - men hvis du ikke måler, får vi vel ikke vite det. (Jeg mener ikke at du skal måle av hensyn til allmenheten, altså.)OG var vel 1047, har ikke sjekket FG. La bare merke til at nivå i gjærlås tilsa null aktivitet på veg ut døra i morges.
Takk til @Finn Berger og @Jørgen O. Ser det kan ha vært litt aktivitet mens jeg var på jobb så gir den noen dager til og flytter så ut i 15-18 grader.
Og jeg ser ut til å ha fått en stuck fermentation på stouten min. Først, dårlig utbytte. 1,053 mot målet på 1,057. Nå er ølet stoppa på 1,018. Tar å strør nedi ei pakke nottingham og ser om det har noe effekt.
Det blei visst 500 gram mørkt kandissukker også. Tenker at det blir liv igjen i gjæringstanken.
Det er US-05 jeg brukte i denne. Fra samme 500gr pakken som gjæra Cream Ale, den fikk 81% utgjæring. Syns at 65% er for lavt, er noe som skurrer her. Maltbase:Spennende å se om det virker. Sukkeret blir vel spist nesten uansett, men vil gjære da svitsje til mer komplekse sukkerarter? Det er vel stort sett maltotriose igjen forøvrig?
Det er US-05 jeg brukte i denne. Fra samme 500gr pakken som gjæra Cream Ale, den fikk 81% utgjæring. Syns at 65% er for lavt, er noe som skurrer her. Maltbase:
Hadde feil oppskrift åpen i Brewfather, redigert post og lagt til en skjermdump. Mesketemp på stouten var 65C i 90 minutt og 70C i 15 minutt.
Den Engelske Porter'n med gristen nedenfor gikk sist gang fra 1,054 til 1,015
Vis vedlegget 47367
Virkelig? Ingen? @Finn Berger jeg ser deg jo, og må da ha ett eller annet å si hærBritisk golden ale, OG: 1.043, SG dag 2: 1.019. 2 pakker rehydrert US-05, holder 18,9 grader.
Vis vedlegget 47360
Cream ale, OG:1.043, SG dag 2: 1.021. 2 pakker rehydrert US-05, holder 18,9 grader.
Vis vedlegget 47361
Cream alen ble brygget først, så den fikk vel gjær ca 4 timer før golden ale'en. Golden ale'en var nok nærmere 21 og brukte vel et døgn før den var nede på 19 som cream ale'en, fordi det er på cream ale'en tempføleren sitter.
Aktiviteten i blow off'ene har vært omtrentlig det samme og SG synker jo rimelig jevnt, dette er første gang jeg faktisk kan se inn i gjæringskarene så kanskje er dette normalt, men skjer a?
Britisk golden ale, OG: 1.043, SG dag 2: 1.019. 2 pakker rehydrert US-05, holder 18,9 grader.
Vis vedlegget 47360
Cream ale, OG:1.043, SG dag 2: 1.021. 2 pakker rehydrert US-05, holder 18,9 grader.
Vis vedlegget 47361
Cream alen ble brygget først, så den fikk vel gjær ca 4 timer før golden ale'en. Golden ale'en var nok nærmere 21 og brukte vel et døgn før den var nede på 19 som cream ale'en, fordi det er på cream ale'en tempføleren sitter.
Aktiviteten i blow off'ene har vært omtrentlig det samme og SG synker jo rimelig jevnt, dette er første gang jeg faktisk kan se inn i gjæringskarene så kanskje er dette normalt, men skjer a?