De kjemiske attributtene i vørteren forandrer pHen med varierende temperatur. Altså selve pH'en forandrer seg ved forskjellig temperatur.Sånn teknisk sett, hvorfor kan ikke det fungere? Er det pga ulik PPM-verdi vil reagere forskjellig på PHen når den kjøles ned?
Kam du skifte probe på den?Godt fornøyd med det Bryggselv selger: Milwaukee pH56 pH-meter
Har alltid kjølt ned før måling, men gjerne ikke nok? Hvor langt ned er nødvendig, 20 grader? Har på følelsen at dette har vært diskutert førAltså.
Hvis man stikker et pH meter nedi varm vørter, og vørter som er kjølt ned til romtemperatur, så vil det i begge tilfeller måle "riktig" (for seg selv). Det ser at her er det varm væske, og kompenserer slik at den interne målingen blir riktig ifht hvilken temperatur det måler i.
Men kjemien gjør at nedkjølt vørter vil ha en pH som er ca 0.3 poeng høyere enn den varme vørteren..Dette kompenserer alts ATC ikke for, iom at selve væsken har skiftet pH.
Haha, det har nok det ja. 25 grader.Har alltid kjølt ned før måling, men gjerne ikke nok? Hvor langt ned er nødvendig, 20 grader? Har på følelsen at dette har vært diskutert før
Enten er vekta mi skikkelig ute, men det tror jeg ikke, eller så tar dette drita lang til å løse seg opp?Jeg har saltene mine i den plastposen de var pakket i, og så bretter jeg bare godt sammen og lukker med en bit gaffa. Men så er jeg jo litt mindre nøye enn deg, da
Stemmer - egner seg godt for minutt-for-minutt-TV.Enten er vekta mi skikkelig ute, men det tror jeg ikke, eller så tar dette drita lang til å løse seg opp?
Kjeisamt. Hvor lang tid tar det hos deg? Dette tar latterlig lang tid.Stemmer - egner seg godt for minutt-for-minutt-TV.
Over natta faktisk. Da så. Jeg har sittet og småristet i over en time nå men det er like tåkete. Da bare lar jeg den stå og aksepterer skuffelsen. Gikk for 3M varianten.Trur det sto over natta. Jeg hadde ikke bruk for oppløsninga med en gang, så det plaga meg lite. Hadde jeg trengt den der og da, hadde jeg nok blitt litt frynsete.
Har en slant med WLP007 som fyller 1 år i disse dager, prøver å vekke den med en liter 1.020 vørter, noen som har trua?
Litt dårlig timing å prøve å gjenopplive 007 på kanskje....
Jeg ville tenke at området 5,35 – 5,45 er perfekt.Setter sammen oppskrift på en Tripel Saison og ser jeg må bruke ganske mye syremalt, 3,3% for å nå pH 5,39
Er det normalt?
Og hva bør egentlig pH ligge på i en Saison?
Det løser seg ikke opp. Det er noe muffins i posen her.Trur det sto over natta. Jeg hadde ikke bruk for oppløsninga med en gang, så det plaga meg lite. Hadde jeg trengt den der og da, hadde jeg nok blitt litt frynsete.
Varme opp?Det løser seg ikke opp. Det er noe muffins i posen her.
Har varmet opp, og stått i romtemp. KCL har en løslighet på 34.2g/100g vann @20 grader leste jeg. Jeg ligger langt under dette vektmessig. Vannet virker mettet fordi noe av det løser seg ikke opp.Varme opp?
Muffins løser seg veldig dårlig opp, da. (Sorry, had to.)
Har du ikke medregnet noen salter da? Jeg brukte kanskje litt mye på min forrige, 4 %, og fikk pH 5,23 i mesk. Neste gang vil jeg bruke 2 % som skal gi pH 5,40 i kombinasjon med salter for å oppnå Saison vannprofil i Brewfather:Setter sammen oppskrift på en Tripel Saison og ser jeg må bruke ganske mye syremalt, 3,3% for å nå pH 5,39
Er det normalt?
Og hva bør egentlig pH ligge på i en Saison?
Har du ikke medregnet noen salter da? Jeg brukte kanskje litt mye på min forrige, 4 %, og fikk pH 5,23 i mesk. Neste gang vil jeg bruke 2 % som skal gi pH 5,40 i kombinasjon med salter for å oppnå Saison vannprofil i Brewfather:
Vis vedlegget 48424
Du har ikke noe syre på si du kan bruke? Knis.Nei, vet det er vanlig med litt sulfat, men jeg hadde ikke lyst på det denne gang