Har lite erfaring å komme med egentlig, jeg bruker stort sett bare 15% hvete i diverse brygg, men kan ikke si jeg har merket noe forskjell på en AG Hefe og en DME Hefe nei.Syntes du hvete DME gir samme ønsket effekt som "vanlig" maltet hvete i mesk?
@Kloakk
Det er altså en ny oppskrift og ikke at du prøver å gjenskape det beersmith regnet ut? Med OG 1.050 må du velge en gjær med utgjæring minst 75 % og en mesketemperatur som gir bra gjærbarhet for å komme under 1.013. Sjekk og korriger eventuelt utgjæringsprosent for gjæren om du har erfaring eller oppskrift som tilsier at den bør være høyere enn det som ligger inne i Brewfather.@LarsUlv Planlegging. Merkelig, har prøvd å justere på det meste, alle feltene er grønne bortsett fra FG. OG er nå 1.050, anbefalt FG er oppgitt til 1.008 - 1.013. Jeg kommer ikke under 1.015. Nærme, men likevel. I BeerSmith, kan en dra markørene for å treffe akkurat der en vil, så regner programmet ut for deg, her må en prøve å feile for å få det "innafor"
@ØyvindO Det er den estimerte som ikke treffer.
Har lite erfaring å komme med egentlig, jeg bruker stort sett bare 15% hvete i diverse brygg, men kan ikke si jeg har merket noe forskjell på en AG Hefe og en DME Hefe nei.
Da syns jeg heller forskjellen mellom flaket hvete og hvetemalt er større.
Er det en skrue for å justere høyde på pinnnen?Regulator til Sodastream fra Oxyturbo, har to forskjellige CO2 flasker. AGA og Sodastream sin egen av hva jeg kan se. Begge freser ut lekkasje ved montering av regulatoren. Er vel ikke annet å tenke på enn å ha regulatoren stengt. Hva er feil? Pakningen?
http://media.micro-matic.com/download/link/3a403298-9303-468d-a6ab-155fa91ae8e5Hvordan blør jeg ut trykk med denne fatkoblingen? Jeg ser at det er ikke en sånn ring man kan dra i her
Tja, du har jo Eisbock som er en egen stil...Kan man kalle det øl når det er frys destillert?
BrewDog launches new ‘strongest beer’ a decade after armistice with German rival
Øhh.... Blir jo ikke destillert, det blir fryst...Den kjente jeg ikke til. Men etter destillering burde det kalles whiskey synes jeg
Noen som blander egen oppbevaringsløsing for ph-metere? Alt som er ferdig er teit dyrt, spes med frakten. Dyrt å betale for vann og enkelt arbeide man kan gjøre selv..
Noen som har prøvd dette?
Bru'n Water
CREATE YOUR OWN pH PROBE STORAGE SOLUTION pH probes should be stored in a potassium chloride (KCl) solution to maintain the probe's internal chemistry. It is easy to create your own storage solution...www.facebook.com
Tøft. Da blir det en kilo KCL fra BS og en lufttett beholder. Eller er det bedre å fordele det i flere beholdere? Hver gang man åpner så vil det jo suge til seg noe fuktighet.Ja. Ser ut til å funke helt utmerket. Jeg har blanda det i 4.0-buffer, men neste gang bruker jeg bare kaliumklorid (altså ikke kalsiumklorid) og batterivann. Dropper konserveringsmiddel - som tydeligvis M.B. gjør også. Andy sa vel i foredraget sitt nå at det skal mye til om noe vi ikke vil ha der vil trives i ei sånn saltoppløsning.
Jeg har saltene mine i den plastposen de var pakket i, og så bretter jeg bare godt sammen og lukker med en bit gaffa. Men så er jeg jo litt mindre nøye enn deg, daTøft. Da blir det en kilo KCL fra BS og en lufttett beholder. Eller er det bedre å fordele det i flere beholdere? Hver gang man åpner så vil det jo suge til seg noe fuktighet.
Jeg tenker på mine erfaringer med CaSO4 oppbevart i syltetøyglass, det ble merkbart fuktig etterhvert, dvs at det man måler vil drifte over tid da stoffet blir tyngre og tyngre hver gang man åpner, så man bruker mindre og mindre av det over tid. Men nå åpner man jo heller ikke KCL-posen/boksen så ofte heller. Men er vel sikkert ikke noe å tenke seg i hjel over.Jeg har saltene mine i den plastposen de var pakket i, og så bretter jeg bare godt sammen og lukker med en bit gaffa. Men så er jeg jo litt mindre nøye enn deg, da
Jeg tenker på mine erfaringer med CaSO4 oppbevart i syltetøyglass, det ble merkbart fuktig etterhvert, dvs at det man måler vil drifte over tid da stoffet blir tyngre og tyngre hver gang man åpner, så man bruker mindre og mindre av det over tid. Men nå åpner man jo heller ikke KCL-posen/boksen så ofte heller. Men er vel sikkert ikke noe å tenke seg i hjel over.
Ja det er igrunn drita lite. Fra 5g til 6.25g eller noe sånt for å få samme mengde CaSO4 hvis den først er "våt".Den molare massen til CaSO4 er 136,14 g/mol
I naturen forligger det vanligvis som gips CaSO4+2H2O. Så det vil maksimalt oppta to vannmolekyl enheter, altså ~36 g/mol
Det vil max øke vekten fra 136 -->172 g/mol
Altså en feilmargin på max 26%
Jeg har også Oxyturbo Minor, det er en fast pinne som når man skrur den på sodastream-flasken (jeg bruker Wassermaxx fra Europris) åpner gassen til regulatorventilen. Det lekker ikke noe på min, men man hører gasstrømmen som trykksetter "baksiden" av regulatoren når man skrur den på - denne lommen går da tapt dersom man skrur regulatoren av flasken igjen før flasken er tom.Regulator til Sodastream fra Oxyturbo, har to forskjellige CO2 flasker. AGA og Sodastream sin egen av hva jeg kan se. Begge freser ut lekkasje ved montering av regulatoren. Er vel ikke annet å tenke på enn å ha regulatoren stengt. Hva er feil? Pakningen?