1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Sondre93

    Sondre93
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg renset blefa fatet mitt i dag og la merke til noe rart på undersiden. Det ser ut som om noen har prøvd å skjære til med hullsag eln, men har gitt opp. Ser ut som en halv O bokstav. Jeg håper ikke dette får noen betydning over tid, hullet går heldigvis ikke gjennom fatet, men jeg kjøpte dette fatet helt nytt så det burde jo ikke vært noe der
     
  2. Sondre93

    Sondre93
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ser sånn her ut. Jeg nevnte tidligere at det så ut som hullsag, men da skulle det jo vært et ekstra hull til borret som går ned før hullsaga treffer. Kan det være et form for stempel?
     

    Vedlagte filer:

  3. Sondre93

    Sondre93
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Oppdatering. Fant ut at det skal være der. Det er inngravert fra produsenten
     
    erikraude liker dette.
  4. Sondre93

    Sondre93
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noen her inne som har brygga abbey fra mangrove jack før? Den med 8% alk. Hva synes dere om den? Jeg har en 30l batch med den nå, jeg har aldri smakt den før, kun golden lager fra MG og den synes både jeg og han andre kameraten min som drakk sammen med meg smakte en antydning av plast. Mulig det kan være pga jeg var dum og gikk ut for å hente noe og kom inn til at vørteren var kokt over og mistet en del pga dette. Håper ikke de andre setta fra MG leverer den plast smaken
     
  5. sinkjo

    sinkjo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Eg har ordna meg eit pax-skap frå Ikea der det er plass til ein ferminator/kjøleskap til gjæring/fat. Lurer på om eg burde skjære ut plata bak for å passe på at det blir i alle fall kan slippe ut litt luft der inni?
     

    Vedlagte filer:

  6. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror det er best å ikke sette denne inne i ett skap. Varme/Kjøle elementet må jo ha en delta temp....


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. sinkjo

    sinkjo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Takk for svar. Aner meg at det kan gå dårlig ja. Den skal jo helst operere i romtemp, men der inne kan det bli greit varmt. Men eit vanleg kjøleskap vil vel fungere fint så lenge eg åpnar bak?
     
  8. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Åpen bak - ok - så lenge luften kan sirkulere går det greit. Akkurat som ved en innebygget kjøleskap.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. sinkjo

    sinkjo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    For innbygd kjøleskap har eg også fått instrukser om luft inn foran også. Eg skal sjå kva eg får til. Men sjølv med god sirkulasjon så er ikkje ferminator å anbefale?
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Syntetisk smak er som regel tegn på et gjæringsproblem. Bruk heller BE-256 neste gang hvis du vil ha en Abbey. Eller så kan du heller bruke BE-134 for å få en lett og frisk versjon.
     
    Sondre93 og Finn Berger liker dette.
  11. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ekstrakt? Det lille jeg har smakt av ekstrakt-øl har hatt en litt merkelig bismak av plast. ”Extract Twang” kalles det visst. Aner ikke hva det kommer av.
     
  12. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor lenge står vørt seg i kjøleskapet? Tok vare på de siste slantene i kjelen etter brygging på fredag. Har stått i kjøleskap siden. Planen var å dekantere av får å få bort trub, men glemte hele greia.

    kaste eller fortsatt brukbart til starter eller karbonering? (Etter å ha kokt selvsagt)
     

Del denne siden