Mesketemperatur eller gjær er bra steder å starte.Har gått fra BeerSmith til Brewfather, prøver å lage meg en oppskrift på pils. Treffer bra på ABV og OG, men lav FG er verre. Hva må jeg justere?
Utstyr er Speidel 20
FG er avhengig av gjærtype, mesketemperatur og OG. Er ikke ekspert på Brewfather, men jeg mener de har gjort en grundig jobb mht. å legge inn riktige verdier for råvarene. Mulig at mesketemperatur ikke endrer estimert FG i programmet. Lagergjær ligger som regel rundt 76-80 % utgjæring i en normalvørter. Man kan kanskje manipulere det i programmet, men det hjelper jo ikke i praksis. FG blir det den blir. Gjærkvalitet, mesketemperatur og pH er vel de viktigste parameterne under selve bryggingen.Har gått fra BeerSmith til Brewfather, prøver å lage meg en oppskrift på pils. Treffer bra på ABV og OG, men lav FG er verre. Hva må jeg justere?
Utstyr er Speidel 20
Er det i arbeid med oppskriftene programmet bommer på FG? Eller er det når du brygger?Har gått fra BeerSmith til Brewfather, prøver å lage meg en oppskrift på pils. Treffer bra på ABV og OG, men lav FG er verre. Hva må jeg justere?
Utstyr er Speidel 20
Hvis OG og ABV er riktig, bør jo FG være det også, siden ABV er en funksjon av OG og FG. Men i Brewfather kan du velge mellom spesifisert FG og estimert FG. Hvilken er det som ligger inne hos deg?Hva er det jeg overser her, hvis OG og ABV treffer burde ikke FG treffe også
Merkelig. Fullt ut manipulerbar i min BF.@LarsUlv Planlegging. Merkelig, har prøvd å justere på det meste, alle feltene er grønne bortsett fra FG. OG er nå 1.050, anbefalt FG er oppgitt til 1.008 - 1.013. Jeg kommer ikke under 1.015. Nærme, men likevel. I BeerSmith, kan en dra markørene for å treffe akkurat der en vil, så regner programmet ut for deg, her må en prøve å feile for å få det "innafor"
@ØyvindO Det er den estimerte som ikke treffer.
@LarsUlv Planlegging. Merkelig, har prøvd å justere på det meste, alle feltene er grønne bortsett fra FG. OG er nå 1.050, anbefalt FG er oppgitt til 1.008 - 1.013. Jeg kommer ikke under 1.015. Nærme, men likevel. I BeerSmith, kan en dra markørene for å treffe akkurat der en vil, så regner programmet ut for deg, her må en prøve å feile for å få det "innafor"
@ØyvindO Det er den estimerte som ikke treffer.
Merkelig. Fullt ut manipulerbar i min BF.
Har lite erfaring å komme med egentlig, jeg bruker stort sett bare 15% hvete i diverse brygg, men kan ikke si jeg har merket noe forskjell på en AG Hefe og en DME Hefe nei.Syntes du hvete DME gir samme ønsket effekt som "vanlig" maltet hvete i mesk?
@Kloakk
Det er altså en ny oppskrift og ikke at du prøver å gjenskape det beersmith regnet ut? Med OG 1.050 må du velge en gjær med utgjæring minst 75 % og en mesketemperatur som gir bra gjærbarhet for å komme under 1.013. Sjekk og korriger eventuelt utgjæringsprosent for gjæren om du har erfaring eller oppskrift som tilsier at den bør være høyere enn det som ligger inne i Brewfather.@LarsUlv Planlegging. Merkelig, har prøvd å justere på det meste, alle feltene er grønne bortsett fra FG. OG er nå 1.050, anbefalt FG er oppgitt til 1.008 - 1.013. Jeg kommer ikke under 1.015. Nærme, men likevel. I BeerSmith, kan en dra markørene for å treffe akkurat der en vil, så regner programmet ut for deg, her må en prøve å feile for å få det "innafor"
@ØyvindO Det er den estimerte som ikke treffer.
Har lite erfaring å komme med egentlig, jeg bruker stort sett bare 15% hvete i diverse brygg, men kan ikke si jeg har merket noe forskjell på en AG Hefe og en DME Hefe nei.
Da syns jeg heller forskjellen mellom flaket hvete og hvetemalt er større.
Er det en skrue for å justere høyde på pinnnen?Regulator til Sodastream fra Oxyturbo, har to forskjellige CO2 flasker. AGA og Sodastream sin egen av hva jeg kan se. Begge freser ut lekkasje ved montering av regulatoren. Er vel ikke annet å tenke på enn å ha regulatoren stengt. Hva er feil? Pakningen?
http://media.micro-matic.com/download/link/3a403298-9303-468d-a6ab-155fa91ae8e5Hvordan blør jeg ut trykk med denne fatkoblingen? Jeg ser at det er ikke en sånn ring man kan dra i her
Tja, du har jo Eisbock som er en egen stil...Kan man kalle det øl når det er frys destillert?
BrewDog launches new ‘strongest beer’ a decade after armistice with German rival
Øhh.... Blir jo ikke destillert, det blir fryst...Den kjente jeg ikke til. Men etter destillering burde det kalles whiskey synes jeg