Tråden for dumme spørsmål.

Hvor lenge står vørt seg i kjøleskapet? Tok vare på de siste slantene i kjelen etter brygging på fredag. Har stått i kjøleskap siden. Planen var å dekantere av får å få bort trub, men glemte hele greia.

kaste eller fortsatt brukbart til starter eller karbonering? (Etter å ha kokt selvsagt)
 
Hvor lenge står vørt seg i kjøleskapet? Tok vare på de siste slantene i kjelen etter brygging på fredag. Har stått i kjøleskap siden. Planen var å dekantere av får å få bort trub, men glemte hele greia.

kaste eller fortsatt brukbart til starter eller karbonering? (Etter å ha kokt selvsagt)

Hvis det har stått i et desinfisert og tett kar, bør det ha holdt seg helt fint. Jeg er litt usikker på om jeg ville brukt det til karbonering hvis det har stått på bunnfallet, med humlerester. Det kan hende du plukker opp litt mye fenoler på den måten. Men til startervørter skulle det være topp.
 
Hvis det har stått i et desinfisert og tett kar, bør det ha holdt seg helt fint. Jeg er litt usikker på om jeg ville brukt det til karbonering hvis det har stått på bunnfallet, med humlerester. Det kan hende du plukker opp litt mye fenoler på den måten. Men til startervørter skulle det være topp.

Takk for svar, tømte det over på 1,5 liters flasker. Skulle jo bare stå over natta før det skulle i frysen så stressa ikke med desinfisering. Etterpåklokskap...

Går i sluket.
 
Takk for svar, tømte det over på 1,5 liters flasker. Skulle jo bare stå over natta før det skulle i frysen så stressa ikke med desinfisering. Etterpåklokskap...

Går i sluket.

Better safe than sorry, så det er sikkert lurt. Skumle ting skjer ganske fort hvis alt ikke er helt reint og desinfisert. Men er det reint og desinfisert, kan vørter på flaske i kjøleskap holde seg nærmest i det uendelige til starterbruk. Jeg har til og med brygga øl på flasker med mørk vørter som har akkumulert seg over noen måneder. Ganske godt, også.
 
Tror det er best å ikke sette denne inne i ett skap. Varme/Kjøle elementet må jo ha en delta temp....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Delta temp er jo mellom ønsket temp og faktisk temp. Det er ikke noe problem.

Men kjøleløsingen produserer paradoksalt nok varme, og den må jo kunne unnslippe, så sånn sett bør nok ikke dette plasseres inne i et tett skap.
 
Eg spurde Ferminator-produsenten direkte. Dei sa at så lenge det er luftsirkulasjon inni skapet, så skal det ikkje vere noko problem. Ferminator avgir ikkje så mykje varme i fylgje dei. Eg er smått skeptisk. Men så lenge det ikkje går over 25 C inni der, kan det jo gå.
 
Jeg holder på å innrede nytt bryggerom. Der har jeg kjøpt en stor vask med rom for oppbevaring under. Jeg tenkte kjøpe inn noen plastkasser med lokk hvor jeg kan pakke ned vaskemidler og midler til desinfisering.

Noen kjemiker er jeg ikke, men jeg har fått med meg at enkelte ting ikke skal blandes (som f.eks. pipeline og star san). Jeg kan kanskje da oppbevare dette i to forskjellige kasser, for sikkerhets skyld? Nå er disse væskene, og pulverne, i lukkede beholdere i seg selv, men det hender jo man kan være uheldig å grise litt. Er det noe annet som ikke bør lagres sammen? Eller kan alt i grunn smelles sammen i en plastkasse uten fare for liv og helse? :D

De remediene jeg har som jeg tenkte å pakke ned i en kasse, eller to:

PBW og Craft clean
Star san
Pipeline
Liquid line cleaner
Bar keepers friend
 
Jeg byttet inn to Sodastreamflasker på Europris i går og betalte 70 kroner. Kan det være riktig, 35 kroner for påfyll av en flaske? Hvis det er riktig er det billigere enn å fylle 4 kg-flaska jeg har, men har en mistanke om at hun bak kassa gjorde en feil.

PSX_20201126_144906.jpg
 
Noen som har har erfaring med Robobrew brewzilla 65L og kan si noe om hvor små batcher man kan brygge på den uten å miste mye effektivitet? Går det f.eks greit å brygge 20-25L batcher på denne f.eks?
 
God kveld.

Flasket en Belgisk Blonde i dag.
Før Cold Crash så byttet jeg fra vanlig gjærlås til kran (Speidel 60L gjæringskar) for å hindre suckback.
Etter noen timer så åpnet jeg såvidt på kran for å se om det bygget seg opp ett trykk, noe det gjorde det hadde.
Cold crashet så i 3 dager og en del timer før flasking så tenkte jeg meg ikke om, men skulle ta en FG prøve, noe som gjorde at en god del oksygen ble sugd tilbake i karet.

har for sikkerhetsskyld brukt okysgenabsorberende korker under flasking, men er fremdeles redd for at dette ølet kanskje har blitt utsatt for litt for mye oksygen, hva tenker dere?
 
Noen som har har erfaring med Robobrew brewzilla 65L og kan si noe om hvor små batcher man kan brygge på den uten å miste mye effektivitet? Går det f.eks greit å brygge 20-25L batcher på denne f.eks?

20-25 liter går bedre en 50 liter batcher på denne.
når det er sagt hadde jeg ikke kjøpt en sånn en gang til, da hadde jeg lagt litt mer i det for å få noe med bedre effekt og generell kvalitet.
 
20-25 liter går bedre en 50 liter batcher på denne.
når det er sagt hadde jeg ikke kjøpt en sånn en gang til, da hadde jeg lagt litt mer i det for å få noe med bedre effekt og generell kvalitet.

Takk for tilbakemeldingen, jeg tok sjansen! Stod mellom den eller Grainather, men GF ble utsolgt før jeg rakk å blunke. Liker det å kunne ha litt mer malt, og samtidig kunne lage 1 eller 2 fat-batcher. Må vel melde meg inn her og nå da :)
 
Takk for tilbakemeldingen, jeg tok sjansen! Stod mellom den eller Grainather, men GF ble utsolgt før jeg rakk å blunke. Liker det å kunne ha litt mer malt, og samtidig kunne lage 1 eller 2 fat-batcher. Må vel melde meg inn her og nå da :)

Når du melder deg inn før nyttår, får du medlemskap ut året + hele 2021 på kjøpet. Velkommen i det gode selskap! :)

Innmelding - Norbrygg
 
Jeg har lyst til å teste ut chocolate brown ale fra MJ, men jeg ønsker å få opp alkohol prosenten et sted mellom 4,7-5,3. Hvor mye malt ekstrakt ekstra vil jeg trenge for å få ønsket prosent? Jeg bruker ikke gjær fra MJ. Jeg erstatter den med fermentis
 
En halvkilo ekstra maltekstrakt? Skal være 1,2 kilo for å få 4% så da tar jeg altså ekstra 500gr? Jeg trenger ikke ekstra gjær? Må finne en pakke fra fermentis som er egnet til brown ale og klarer å levere den prosenten. Takker for linken!
2 Pakker S-04 :)
 
2 pakker S-04 og 500gr ekstra maltekstrakt? Da blir det totalt 1,7kg maltekstrakt jeg trenger da? :)
Er det dette kit'et? Chocolate Brown Ale pouch Craft Series, 2,2 kg - BryggSelv

Der står det 1 kilo ekstra DME for å nå oppgitt ABV. 1 kg DME i 10 liter vann gir en SG på 1.037. En halv kilo på 23 liter vil da øke din OG med cirka 1.0085 oechsle, mens 1 kg i 23 liter vil da naturligvis øke med 1.017. Skal du få utregningen helt fisefin så må det tas høyde for hvor mye vann du koker opp og rører inn spraymalten i. Kommer jo helt an på hva du vil sjøl, jeg har ikke brygga det settet før så vet ikke hvordan det smaker og hva som hadde kledd det av justeringer.
 
Tilbake
Topp