God kveld.
Flasket en Belgisk Blonde i dag.
Før Cold Crash så byttet jeg fra vanlig gjærlås til kran (Speidel 60L gjæringskar) for å hindre suckback.
Etter noen timer så åpnet jeg såvidt på kran for å se om det bygget seg opp ett trykk, noe det gjorde det hadde.
Cold crashet så i 3 dager og en del timer før flasking så tenkte jeg meg ikke om, men skulle ta en FG prøve, noe som gjorde at en god del oksygen ble sugd tilbake i karet.
har for sikkerhetsskyld brukt okysgenabsorberende korker under flasking, men er fremdeles redd for at dette ølet kanskje har blitt utsatt for litt for mye oksygen, hva tenker dere?
Flasket en Belgisk Blonde i dag.
Før Cold Crash så byttet jeg fra vanlig gjærlås til kran (Speidel 60L gjæringskar) for å hindre suckback.
Etter noen timer så åpnet jeg såvidt på kran for å se om det bygget seg opp ett trykk, noe det gjorde det hadde.
Cold crashet så i 3 dager og en del timer før flasking så tenkte jeg meg ikke om, men skulle ta en FG prøve, noe som gjorde at en god del oksygen ble sugd tilbake i karet.
har for sikkerhetsskyld brukt okysgenabsorberende korker under flasking, men er fremdeles redd for at dette ølet kanskje har blitt utsatt for litt for mye oksygen, hva tenker dere?