Det er riktig at det visstnok påvirker esterproduksjon. Det er også derfor jeg vurderer det i en starter, ikke i selve brygget. Så kan man jo diskutere om man klarer å unngå overdosering i starteren og at noe olje blir med over i brygget ved pitching av dekantert startergjær...Tja - kanskje: Should you put olive oil in your homebrew?
Det ser ut, om jeg ikke misforstår, som om det har virkning på ølet i form av økt esterproduksjon og lengre gjæringstider. Spørsmålet er om det er stor nok økning til at det egentlig spiller noen rolle.
Det er vanskelig å dosere riktig - men jeg veit ikke hvor ille det er å overdosere.
Is holder på CO2. Planeten skal jo bli noen grader varmere hvis tundraen smelter.Kjapt spørsmål.
Mister øl på fat karboneringen sin hvis det (delvis) fryser?
Kjøleskapet tok litt av når snøen kom...
Så lenge fatet ikke lekker vil du ha akkurat samme mengde CO2 i fatet. (-Hvis det ikke er tilkoblet CO2-tank, altså. I så fall kan du få overkarbonering.)Kjapt spørsmål.
Mister øl på fat karboneringen sin hvis det (delvis) fryser?
Kjøleskapet tok litt av når snøen kom...
Det er riktig at det visstnok påvirker esterproduksjon. Det er også derfor jeg vurderer det i en starter, ikke i selve brygget. Så kan man jo diskutere om man klarer å unngå overdosering i starteren og at noe olje blir med over i brygget ved pitching av dekantert startergjær...
Det er jo den siste antakelsen der som er grunnen til spørsmålet. Er den korrekt? Trenger man en rører i det hele tatt på starteren dersom man bruker olivenolje?Et spørsmål er om det er noe poeng i å bruke det i en starter. Effekten av oksygenet vi kontinuerlig blander inn, er jo ikke bare at gjæren kan bruke det til å syntetisere steroler, men også at den kan respirere, og på den måten utnytte energien i sukkeret veldig mye mer effektivt enn om den bare fermenterer. Og jeg antar at det er det siste som gjør at vi får mer gjær ut av en starter på rører enn av en som står stille.
Permafrosten holder på karbon fordi forråtnelse av planterester stopper opp, fryser ikke CO2 i gassform. Metan fra forråtnelsesprosessen er den gassen som frigjør karbon til atmosfæren og skaper problem med oppvarming i mye større grad enn CO2.Is holder på CO2. Planeten skal jo bli noen grader varmere hvis tundraen smelter.
Takker. Det åpenbare svaret eller spørsmålet er vel "Hvis karboneringen forsvinner, hvor forsvinner den da siden fatet er tett?"Så lenge fatet ikke lekker vil du ha akkurat samme mengde CO2 i fatet. (-Hvis det ikke er tilkoblet CO2-tank, altså. I så fall kan du få overkarbonering.)
Noen som vet om det er noe forskjell på Dupont's Bons Væux 0,75 og 1,5 flasker som polet selger?
Literprisen på den største er en del høyere på den største flaska, og det er jo litt merkelig.
Beskrivelsen er så og si lik, den eneste forskjellen er at det står at den største er sekundærfermentert på flaske, mulig det er det som er forskjellen.
Tror også at den største har den originale gule etiketten, men det er ikke noe bilde av den på polets nettside.
https://www.vinmonopolet.no/Land/Belgia/Dupont-Bons-Væux/p/3029501
https://www.vinmonopolet.no/Land/Belgia/Dupont-Bons-Væux/p/3029505
Arrestert! Du har selvsagt helt rett.Permafrosten holder på karbon fordi forråtnelse av planterester stopper opp, fryser ikke CO2 i gassform. Metan fra forråtnelsesprosessen er den gassen som frigjør karbon til atmosfæren og skaper problem med oppvarming i mye større grad enn CO2.
Å ha større flasker gjør det sikkert mer kostbart i flere ledd.Noen som vet om det er noe forskjell på Dupont's Bons Væux 0,75 og 1,5 flasker som polet selger?
Literprisen på den største er en del høyere på den største flaska, og det er jo litt merkelig.
Beskrivelsen er så og si lik, den eneste forskjellen er at det står at den største er sekundærfermentert på flaske, mulig det er det som er forskjellen.
Tror også at den største har den originale gule etiketten, men det er ikke noe bilde av den på polets nettside.
https://www.vinmonopolet.no/Land/Belgia/Dupont-Bons-Væux/p/3029501
https://www.vinmonopolet.no/Land/Belgia/Dupont-Bons-Væux/p/3029505
Du trenger en blowoff tube. Og temperaturkontroll.Jeg har en 30l batch med mangrove jack abbey som overflower en god del. Er det bare de to første dagene dette er på sitt verste? Eller må jeg belage meg på å vaske gulvet hver dag helt til gjæringen er ferdig?
Det roer seg vanligvis betraktelig etter 2-4 dager, eksplosiv gjæring i starten betyr vel vanligvis også at gjæringen blir raskt ferdig (men bør uansett stå ~2 uker for å flokkulere og rydde opp).Jeg har en 30l batch med mangrove jack abbey som overflower en god del. Er det bare de to første dagene dette er på sitt verste? Eller må jeg belage meg på å vaske gulvet hver dag helt til gjæringen er ferdig?
Logikk vil vel kanskje tilsi at dannelsen av krausen vil løfte/rette opp tilten noe, så ja jeg tror du er inne på noe derTil de av dere som er drevne tilt’ere: vanlig at sg øker til å begynne med? Er det krausen som gjør det?
Det er jo den siste antakelsen der som er grunnen til spørsmålet. Er den korrekt? Trenger man en rører i det hele tatt på starteren dersom man bruker olivenolje?