Hvis ikke den var utgjæret sitter du på potensielle glassgranaterFlasket når g var 1.024, den skulle vært 1.014
Blir det drikkende?
Tabbe
Det var ikke det jeg spurte om?Hvis ikke den var utgjæret sitter du på potensielle glassgranater
Å beklager så mye, for å svare på om den blir drikkende må man ha litt informasjon om hvilket øl det er, men igjen så hvis den ikke var utgjæret og du har tilsatt karboneringssukker, så blir eneste smaksprøve du får den du slikker av vegger og takDet var ikke det jeg spurte om?
Nei det var ikke det du spurte om, men husk at 3 punkter tilsvarer 8,1 g sukker per liter, så det skal ikke mye "ekstragjæring" til før flaskene potensielt blir farlige! Dette forumet er ikke sleivete i kommentarene slik som kan skje på FB forum. Synes Kloakk var meget fornuftig som opplyste deg om dette, kjipt om du skulle miste ett øye eller to... Ølet blir selvfølgelig drikkendes, det blir søtt, men drikkendes.Det var ikke det jeg spurte om?
Er klar over det, er det fornuftig å avslutte karboneringen etter 1 uke, sette de kaldt?Nei det var ikke det du spurte om, men husk at 3 punkter tilsvarer 8,1 g sukker per liter, så det skal ikke mye "ekstragjæring" til før flaskene potensielt blir farlige! Dette forumet er ikke sleivete i kommentarene slik som kan skje på FB forum. Synes Kloakk var meget fornuftig som opplyste deg om dette, kjipt om du skulle miste ett øye eller to... Ølet blir selvfølgelig drikkendes, det blir søtt, men drikkendes.
Hvis det ikke får gjøre seg ferdig blir det søtt og ikke så godt. Gjærer det seg helt ned til der du forventa blir det bomber. Du kan jekke én, helle den i en dertil egna, steril beholder, legge alufolie over åpninga og se hvor langt ned den går. Stopper den som står i varmen også der de ga seg før du flaska er jo ting ganske greit. Går den ned til forventa FG har du et problem.Er klar over det, er det fornuftig å avslutte karboneringen etter 1 uke, sette de kaldt?
Ja har ett problem, kan jo bare tømme det ut å lage en ny, å sette igang magnetrøraHvis det ikke får gjøre seg ferdig blir det søtt og ikke så godt. Gjærer det seg helt ned til der du forventa blir det bomber. Du kan jekke én, helle den i en dertil egna, steril beholder, legge alufolie over åpninga og se hvor langt ned den går. Stopper den som står i varmen også der de ga seg før du flaska er jo ting ganske greit. Går den ned til forventa FG har du et problem.
Det er selvsagt et alternativ, men det går jo an å sjekke om det er håp før du heller ut alt.Ja har ett problem, kan jo bare tømme det ut å lage en ny, å sette igang magnetrøra
Update : min pumpe sviver på 5 volt, koblet på en usb lader på 500 mah , virker ikke som den blir varmDet vil si at det går for fort, for mye vann. Jeg hadde ønsket at vannmengden som kommer ut over mesken kommer i samme hastighet som den renner gjennom maltsengen. Spesielt med vorlauf vil jeg ikke forstyrre maltsengen med 8 liter i minuttet
Den hopburnen gir seg nok med tid, men den duken din altså, den er bare helt enestående, r/bettereveryloopLitt fundering rundt tørrhumling og bitterhet. Jeg skulle lage et lyst øl med wlp 644. Litt ukjent terreng for meg den gjæra, men det er morsomt å prøve noe nytt. Laget en batch på 22 liter som jeg splittet i 2 noen dager uti gjæringen. Venter noen dager og tilsatte knust frosset bringebær(varmet opp til kok etter knusing) og tørrhumlet den andre med 40 gram Amarillo.
Begge stopper opp på 1018 så jeg tilsetter en pakke BE-134 i begge. Den drar begge ned til 1003.
Begge øl ser fantastisk ut. Klare og godt karbonert.
Bringebærølet smaker ikke bringebær og har en rar bitter ettersmak.
Den andre batchen med Amarillo lukter og smaker skikkelig godt helt til bitterheten setter seg skikkelig ganen og nedover halsen. En mye høyere bitterhet enn en IBU på 29 skulle tillsi.
Kan tørrhumling gjøre noe med bitterheten i ølet?
OG 1054
FG 1003
Vis vedlegget 51368
Tja.... Kanskje jeg skal legge den ut på FinnDen hopburnen gir seg nok med tid, men den duken din altså, den er bare helt enestående, r/bettereveryloop
Ikke egentlig, men BE-134 gjør jo det. Opplevd bitterhet øker proporsjonalt med lavere FG. Her er opplevd BU:GU nesten 0.1 høyere pga lav FG.Kan tørrhumling gjøre noe med bitterheten i ølet?
Den uten tørrhumling var bitrere enn jeg så for meg. Men den som var tørrhumlet med 40 gram Amarillo i 12 liter vørter hadde en skikkelig bitende bitterhet langt bak i ganen og halsen. Synes det jeg leser om hop burn stemmer bra på den. Den sto med tørrhumle i 9 dager før flasking.Ikke egentlig, men BE-134 gjør jo det. Opplevd bitterhet øker proporsjonalt med lavere FG. Her er opplevd BU:GU nesten 0.1 høyere pga lav FG.
Vis vedlegget 51386Balancing Your Brew: How To Calculate Perceived Bitterness
Brewing a perfectly balanced beer is an art. Learn how to strike a balance between the bitterness of the hops and the relative sweetness of the malt.learn.kegerator.com
Jeg svarer meg selv. Tok den av rører'n nå. Den ser bra ut, lukter bra og flokkurerer som en stein. Oppfører seg som en starter minus skummet. Da blir det ipa på søndagSatte en starter på oslo for 24t siden. Har aldri opplevd at det ikke skummer. Starteren er satt på ei pakke som er 1mnd gammel. Fargen er forsåvidt fin, men kan det forekomme at det ikke skummer?Vis vedlegget 51381
Windsor tar ikke maltotriose men det er det lite av i juice som bare er enkelt sukker - gjærer nok like langt ned desverreVet at det er dumt, men spør likevel.
Cider av slik billigjuice fra butikken, vil den stanse litt tidligere hvis man bruker f eks Winsor? Tror ikke det går, men i tilfelle, hvordan få den naturlig karbonert?