Litt fundering rundt tørrhumling og bitterhet. Jeg skulle lage et lyst øl med wlp 644. Litt ukjent terreng for meg den gjæra, men det er morsomt å prøve noe nytt. Laget en batch på 22 liter som jeg splittet i 2 noen dager uti gjæringen. Venter noen dager og tilsatte knust frosset bringebær(varmet opp til kok etter knusing) og tørrhumlet den andre med 40 gram Amarillo.
Begge stopper opp på 1018 så jeg tilsetter en pakke BE-134 i begge. Den drar begge ned til 1003.
Begge øl ser fantastisk ut. Klare og godt karbonert.
Bringebærølet smaker ikke bringebær og har en rar bitter ettersmak.
Den andre batchen med Amarillo lukter og smaker skikkelig godt helt til bitterheten setter seg skikkelig ganen og nedover halsen. En mye høyere bitterhet enn en IBU på 29 skulle tillsi.
Kan tørrhumling gjøre noe med bitterheten i ølet?
OG 1054
FG 1003
Vis vedlegget 51368